POLEMİK

Cem Küçük : Mirgün Cabas, sana demiştim!

Tarih
16 Ekim 2021
İzlenme
810 Kişi

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz 6 sene önce 2015’te Çağlayan Adliyesi’nde DHKP-C’li teröristler tarafından şehit edilmişti. 

DHKP-C sempatizanı Mirgün Cabas o zamanlar Aydın Doğan’ın CNN Türk kanalında program yapıyordu. Savcımızın şehit edilmesinde alenen teröristlere sahip çıkmış ve şöyle tweet atmıştı:

“Bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var: Çocukları vurmayın, annelerini yuhalatmayın!..”

Normal bir ülkede böyle tweet atan biri medeni ölü olurdu. Nitekim bizlerin gayretleriyle Mirgün Cabas tarihin çöplüğüne gitti. Ama yargıda hesabı sorulmamıştı. Aleni terör propagandası yapan birinin yaptığı yanına kâr kalmıştı. Ama kalmayacağını söylemiştim. 

Son dakika: Mirgün Cabas'a Selim Kiraz davası! Attığı tweet... - Son Dakika HaberlerNitekim iki gün önce güzel haber geldi. Mirgün Cabas hakkında skandal ötesi paylaşım için savcılık 2 yıl hapis cezası istedi. Attığı tweetle delikanlılık yapan ama savcı karşısına çıkınca dut yemiş bülbüle dönem Cabas şöyle savunmuş kendini: Olayın dehşetini anlatmak gayesiyle bu mesajı çok fazla düşünüp irdelemeden paylaştığını, aslında yaptığı paylaşımla amacının eylemi kınamak olduğunu, eylemin kimler tarafından gerçekleştirildiğini bilmediğini daha sonra da özür dilediğini anlatmış. Yersen tabii... 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER