SİYASET

Candaş Tolga Işık : Siyaseten mantıklı ama MHP misyonuna ters

Tarih
21 Eylül 2018
İzlenme
726 Kişi

MHP Lideri Bahçeli dün partisinin İstanbul’da aday göstermeyeceğini Ankara ve İzmir için ise henüz karar vermediklerini açıkladı. MHP’nin son iki yerel seçimde üç büyük şehirdeki performanslarına bakalım:

2009

İstanbul: Yüzde 5.1

Ankara: Yüzde 26.9

İzmir: Yüzde 7.2

2014

İstanbul: Yüzde 4

Ankara: Yüzde 7.8

İzmir: Yüzde 8

Bu rakamlara bakarak MHP’nin İstanbul’a bir aday göstermemesi mantıklı. Aslına bakarsanız Mansur Yavaş’ın Ankara’ya aday olduğu 2009 seçimlerini istisna kabul edersek, Ankara ve İzmir için de benzer şey söylenebilir. MHP 2009’da 10, 2014’te 8 il belediyesi kazandı. Bahçeli’nin dünkü sözlerinden sonra birkaç MHP’li kaynakla konuştum. MHP 2019 seçimleri için kazanma ihtimali yüksek 15-20 il belediyesi belirleyip bunlara yoğunlaşacakmış.

Diğerlerinde ise AK Parti adayını destekleyeceklermiş. Siyaseten mantıklı bir hamle, itiraz etmiyorum. Ancak MHP gibi köklü bir siyasi hareketin bazı illerde daha seçime girmeden mağlubiyetini duyurması bu partinin geçmişine, tarihine, misyonuna ne kadar yakışıyor onu da seçmeninin takdirine bırakıyorum.

Kazansın, kaybetsin mühim değil ama bir ülkücü için MHP’ye oy vermek bir duruş, bir tavırdır. MHP yönetimi aday göstermedikleri illerde “Bu nasıl Türkiye partisi olmaktır?” diye soran seçmene ne cevap verecek merak ediyorum.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Fatih Mehmet

    22 Eylül 2018
    0 0
    MHP değil Fetönün misyonuna ters demen lazım ,yanlış yazıyorsun içinden geçenleri dürüstçe yazacaksın.
  • Mustafa

    22 Eylül 2018
    1 0
    Siyaseten de mantıklı, MHP misyonu na da ters değil. Akıllı politika budur. Böyle olduğu içindir ki, MHP tercih edilen bir parti olmuştur. Birçok badireler atlatan MHP yükselişe ve halkın teveccühüne mashar olmuştur. Bahçeli'nin örnek lider olduğu icraatlarından bellidir. Başka partiye kaymış vekillerde artık yavaş yavaş yuvaya dönmeye başlamıştır.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER