DÜNYA

Bülent Orakoğlu : ABD’li analist D.Macgregor: İsrail Gazze’ye askeri harekat düzenlerse Türkiye İsrail’in kıyameti olur?

Tarih
23 Ekim 2023
İzlenme
1485 Kişi
 7 Ekim’den bu yana terör devletleri İsrail ve ABD’nin elebaşları olan birbirine yapışık seri katiller Netanyahu ve Biden Gazze’de özellikle 2524’ü kadın ve çocuk olmak üzere 4200 Filistinliyi şehit etti. 14 bini aşkın kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı da 1400’ü geçti. ABD destekli İsrail savaş uçakları ve Obüs’ler tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’de yaşayan sivil tamamen silahsız masum Filistinlileri katlederek soykırım ve katliam yapmaya devam ediyorlar. Bu katliamlar gece gündüz devam ederken terör devleti Başkanı Biden bu katliamlardan dolayı diğer terör devleti İsrail’i ziyaretinde elebaşı Netanyahu ile birlikte gülerek şakalaşarak birbirlerine sarılmaları başta Amerika olmak üzere tüm dünya kamuoyunda nefret ve hiddetle karşılandı. ABD’nin Gazze’de katliam yapan İsrail’e koşulsuz destek vermesi hem ABD’nin içinde hem de uluslararası kamuoyunda büyük tepkilere yol açıyor. Netanyahu ve Biden için yolun sonuna geldikleri açıkça görülüyor. Netanyahu İsrail kamuoyu tarafından istihbarat birimlerinin başarısızlığının ve savaşın tek sorumlusu olarak görülüyor. Biden’în ABD’de son yapılan anketlerde 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde en yakın rakiplerinden açık farkla geriye düşmesi seçilmesini neredeyse imkansız kılıyor. Netanyahu için savaş suçu soruşturması başlatıldı. İnşallah Biden için de özellikle İsrail’e savaş suçu sayılan beyaz fosfor bombası vermesi nedeniyle savaş suçu soruşturması başlatılır.

 

KATİL İSRAİL’E KOŞULSUZ DESTEK ABD’YE KAYBETTİRİYOR, DÜNYA ABD’YE SIRTINI DÖNDÜ!

Bu konularda Amerika Dışişleri Bakanlığı’na ait dikkat çeken bir rapor basına sızdı. Bu kritik rapora göre Amerika’da terör devleti İsrail’in binlerce kadın ve çocuğun ABD fonlu katliamlarla öldürülmeleri nedeniyle Amerikan kamuoyunda aşırı rahatsızlık başlamış görünüyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ekibinin uzmanların tavsiyelerini dikkate almadığına dikkat çeken bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, tarafından temel olarak birçok eyalette her düzeyde bir isyanın gelişmekte olduğu belirtiliyor. Yine aynı raporda ABD’nin İsrail’e ölümcül silah transferleri nedeniyle bazı ABD yetkililerinin ABD Başkanı Biden’e karşı isyana haz��rlandıkları iddiası da yer alıyor. ABD’nin Gazze’de katliam yapan İsrail’e koşulsuz destek vermesi hem ABD’nin içinde hem de uluslararası kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı. BM İnsan Hakları Komitesi’nde ABD’nin temsilcisi Michele Taylor konuşurken STK temsilcilerinin protesto için ayağa kalkıp sırtlarını dönmesi, Washington’daki Kongre binasında Yahudilerin de aralarında olduğu bir grubun oturma eylemi yapması, Amerikan toplumunun Biden’in terör devleti İsrail’e verdiği aşırı desteği açıkça lanetleyerek kınamaları da önemli bir gelişme sanırım.

ABD Başkanı Biden Netanyahu'yla görüştü: Gazze'deki hastaneyi İsrail vurmadı - Dünya Gazetesi 

ABD BAŞKANI BİDEN’IN “HAMAS’IN 7 EKİM SALDIRISI 15 TANE 11 EYLÜL’E BEDEL” İDDİASI!

Hamas’ın 7 Ekim saldırısının 15 tane 11 Eylül’e bedel olduğunu savunan Biden, İsrail’in katliamını dolayısı ile kendisinin bu katliamlara verdiği büyük desteği meşrulaştırma gayreti içinde görülüyor. Yaklaşık çoğu çocuk olan hastane saldırısında bir kez daha Hamas’ı suçlayarak, “Gördüğümüz bilgilere dayanarak, hastane patlaması terörist grup tarafından hatalı fırlatılan füzeden kaynaklandı” diyen Biden’ın, “İsrail yeniden Yahudi toplumu için güvenli yer olmalı. Her zaman yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz. Size söz veriyorum” şeklinde skandal ve göz göre göre toplumu küçümseyerek yalan iddialarda bulunması karşısında alçaklıkta sınır tanımayan bu şerefsiz güruhun cezasını bir an önce çekmesini

bu dünyada görürüz inşallah!

14 gündür Gazze’de devam eden katliamlardan sonra, terör devleti İsrail’in arkasındaki gerçek güç olan ABD’ye karşı hem ülke içinden hem uluslararası toplumdan sesler giderek yükseliyor. Amerika’da Yahudilerin de dahil olduğu çok sayıda kişi Kongre binası önünde İsrail’in katliamlarının sona ermesini talep ederken, ABD’li temsilciler de uluslararası toplantılarda protesto edilmeye başladı. Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’nde yaşanan insanlık suçu sonrasında da değişme emaresi göstermeyen Washington’ın aşırı İsrail yanlısı politikası ve Başkan Joe Biden’ın İsrail’in katliamlarını yalan beyan ve bilgilere dayanarak aklama çabası, Amerika bürokrasinde özellikle Dışişleri Bakanlığı’nda istifalara neden olmuştu. Öte yandan ABD’nin komşusu Kanada’da

işgalci ve katliamcı İsrail’e verilen destek eylemlerle kınandı.

 

ABD ORDUSUNUN ÜST DÜZEY İSMİNDEN ÇARPICI SÖZLER!

New Pentagon chief hires adviser who wants quick withdrawal from Afghanistan | The HillEmekli ABD Ordusu Albayı ve Analist Douglas Macgregor, İsrail’in katliamlarına dair konuştuğu bir paylaşımda Türkiye’nin askeri gücüne dikkat çekti. İsrail’in Gazze’ye kara harekatı düzenlemesi halinde başarısız olacağını belirten Macgregor “Demek istediğim bir dünya savaşının eşiğindeyiz. Anlaşılması gereken bu. İsrail Gazze’ye kara harekâtı yaparsa istenen başarı sağlanamayacaktır. Ama yine de istekli gözüküyorlar. Girerlerse sadece asker kaybetmekle kalmayacaklar, Hamas’ı da tamamen yok edemeyecekler. Çünkü Hamas ideolojik bir yapı. Unutmayın Erdoğan dünyadaki Sünni askeri ittifakın fiili lideridir.” dedi. Türkiye’nin isterse bölgeye 2 milyon asker yığabileceğini söyleyen Macgregor, “Türkler bölgede en büyük hava ve askeri güce sahip büyük bir ülke. Bir ay bile sürmez, Türkler 2 milyon askeri bölgeye sürebilir. Ve Türkler çok acımasız savaşçılar. Bütün bu saydıklarım nedeniyle eğer Gazze’ye girerlerse İsrail için kıyamet olur.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER