GÜNCEL

Ahmet KEKEÇ : PKK-CHP kardeşliğinin temelleri ne zaman atıldı?

Tarih
03 Eylül 2019
İzlenme
1183 Kişi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır temaslarını ve PKK’ya “kucak açan” beyanatlarını yadırgıyoruz. 

Bunu yadırgamayalım... 

Şunu yadırgayalım: 

İmamoğlu, eleştiriler üzerine, Diyarbakır ziyaretinin “planlı” olmadığını söylemişti... “Geçerken” uğramış... Nereden nereye geçiyordu da, “ayakaltı” olan Diyarbakır’a uğramak zorunda kaldı? 

Hem, İstanbul’u bırakıp nerelere kayboluyor? 

Sel felaketinde Bodrum’daydı. Ertesi gün “lütfen” İstanbul’a uğrayıp “görüntü” verdikten sonra tekrar Bodrum’a kaçtı. Ama HDP’lilere koşup onları “kucaklamayı” ihmal etmiyor. 

Peki, Kemal Kılıçdaroğlu bu işe ne diyor? 

İmamoğlu’nun “genel başkan” edasıyla yaptığı yurt ziyaretlerini nasıl yorumluyor? 

Hatırladığımız kadarıyla, “haddini aşan” belediye başkanları için bir beyanat vermişti, “herkes kendi işine baksın” demişti. İmamoğlu’nun haddini aşan “davranışları” için bir tedbir düşünüyor mu? 

imamoğlu diyarbakır ile ilgili görsel sonucuİmamoğlu “korsan” Diyarbakır ziyaretiyle bir dileği ya da temenniyi ihya etmiş oldu. 

Hani, Kandil’deki terörist başı Mustafa Karasu’nun biricik rüyasıydı... Şöyle diyordu: “Demokrasi bloku kurulmalı, CHP de bunun bir parçası olmalıdır.”

Bunu ne zaman söylüyordu?  

15 Temmuz darbe girişiminden yaklaşık 5 ay önce.  

Zikredilen “demokrasi blokunu” (!) Fetullahçı teröristler kuracaktı ama “millet”e tosladılar.  

Karasu’nun da içinde ukde kaldı.  

Bu “blok” mutlaka kurulmalıydı.  

Kuruldu.  

Üç yıl gecikmeyle de olsa kuruldu.  

Hem de farklı refiklerle ve “paydaşlarla...”

Fakat bu blokta HDP sütre gerisinde duruyor. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin tabelaları var ama HDP’nin tabelası yok.  

Niye mi?  

Mustafa Karasu diyor ki, “Metropollerde HDP tabelasının görülmesi şart değil... Maksat cumhur ittifakına kaybettirmekse, CHP’nin de içinde yer aldığı blok desteklenmelidir.”

Karasu, işlev yüklediği CHP’den son derece memnun...  

Bu memnuniyetini de şu ifadelerle dile getiriyor: “HDP, sadece Kürtlerin içinde yer aldığı parti değildir. Kürtlerin metropollerdeki ve Türkiye’deki temel dostları ve müttefikleri sol demokrat güçlerdir. Bunların her zaman yerelde CHP ile belli bir ilişkileri vardır. Daha doğrusu CHP’nin yerel dinamiklerinin sol demokratik güçlerle ilişkilenmeleri söz konusudur.” 

Biraz karışık bir açıklama gibi duruyor ama terörist başı Mustafa Karasu’nun söylediği şey çok net: “Bizim müttefikimiz, her zaman ve her şeye rağmen, CHP’dir...”

Karasu’nun açıklamasını müteakip, bir açıklama da HDP Muğla İl Başkanı Yılmaz Yüksel’den geldi. 

HDP, Muğla’da aday göstermeyecekmiş. Nitekim göstermediler. 

Maksat kazanmak değil, AK Parti ve MHP’ye kaybettirmekmiş. 

Hangi partiyi destekleyeceklerini ise genel merkez belirleyecekmiş.  

Sizce yerel seçimde hangi partiyi desteklediler? 

Daha doğrusu, HDP genel merkezi Kandil’e sormadan karar almış mı, alabilmiş mi ki, CHP’den başka bir partiye destek versinler?  

Mustafa Karasu açıkça ilan etmişti: “CHP’yi destekleyeceğiz.”  

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver 3

    04 Eylül 2019
    3 0
    gelelim HDP ile kardeşliğe,İSMET PAŞA, KIZI ÖZDEN HANIMA NE DEMİŞTİ, KIZIM, BİZE LOZANDA 100 YILLIK BİR NEFES ALMA SÜRESİ VERDİLER...eyy ezikler... durum bu. 100.yıl dolmaya 3-4 sene kaldı ve LOZAN HAMİSİ CHP İLE HDP KARDEŞLİĞİ 100.YILA HAZIRLANIYOR.aklınıza sokun emi.YARIN, AH VAH, ÜLKE GİTTİ DEMEYİN.DİNGİLLİĞİN ALEMİ YOK..100.YILDA SİZİ DE SÜPÜRECEK BUNLAR.
  • hursit dilaver 2

    04 Eylül 2019
    2 1
    tabi bu CHPnin yurtsever seçmeni bizim ezik medyacılara dert oldu.ah yurtsever CHPliler,aaah deyip duruyor ve şaşıyorlar.eziklik böyle işte.CHPYİ HİİİÇ TANIMAMIŞ EZİKLER BÖYLE DER ZATEN.ne akıl ama.bu kafa istanbulu verdi.neyse..
  • hursit dilaver 1

    04 Eylül 2019
    1 0
    hala CHPnin yurtsever seçmeni lafı. elbet bu laf bizim ezik medyanın kalemşörlerinin,CHPye DOGRUDAN laf edemeyip,böyle,vatansever,yurtsever,demokrat,insancıl, hoşgörülü,ılımlı,yumuşak solcu falan gördükleri CHPye güzelleme tabiridir bu.YURTSEVER CHPLİLER NERDEYMİŞ. AHA İŞTE DİYARBAKIRDA, EDİRNE CEEZAEVİNDE, MARDİNDE.YETMEDİ.HELSİNKİ DE, niyet anlaşılmasın diye gitmedikleri LOZAN ŞEHRİNDE..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER