EKONOMİ

Şeref Oğuz : Hain kurşun finansörleri

Tarih
08 Ağustos 2016
İzlenme
3005 Kişi

Bu hain yapıyla ve mensuplarıyla ilgili olarak hala "ama, fakat" diye başlayan cümleler kurmayı sürdürenlere Cumhurbaşkanı'nın mesajı net; "Benim indimde gönlü onlarla birlikte olanlardır."
Biliyoruz ki FETÖ'ye aktarılan her kuruş, bu millete sıkılmak üzere namluya sürülmüş bir mermidir. Millete kurşun sıkanı nasıl affetmiyorsak, o kurşunu finanse edeni de affetmeyeceğiz.
Peki, kim bu hain kurşun finansörleri? Herkesin bir kanaati var ama bilgiye dayalı süreçler neticesinde bunlar teşhis edilecek, cezalandırılacak. Yönteme dair elimizde dünden daha fazla araç var. Misal büyük veri
Nedir bu büyük veri? BIG DATA denilen bu yapı, her işlem, eylem, söylem, paylaşımın ürettiği veridir. İşlenip bilgiye dönüştükçe işe yarayan, akıllıca süzülüp diğer bilgilerle ilişkilendirildikçe de apaçık delil haline gelen...
Kamu kurum ve kuruluşlarının dijital verilerinin tek çatıda toplanması, bu konuda atılmış ilerici bir adımdır. Kamu Entegre Veri Merkezi sayesinde milyarlarca bilgi parçacığı, yapay zekâ, yazılımlar ve akıllı uzmanlar tarafından değerlendirilip büyük resim ortaya çıkacak.
Veriye, bilgiye dayalı yol aldıkça, yargının karar süreçleri hızlanacak, adalet mekanizması doğruyu ortaya çıkaracak. Bizler de millete kurşun sıkanları finanse edenlerin kimler olduğunu bileceğiz.
Bize düşen, büyük veri içinde, somut, yansız, nesnel bilgilerin ışığında hain kurşununun izini sürmek… Geride bıraktığı barutun kokusu her kimin üstüne sinmişse, onu bulup çıkarmak… Hain kurşun finansörlerini bulunca da onlara hak ettikleri cezayı vermek olacaktır.

Sabah
8 Ağustos 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER