GÜNCEL

Salih Tuna : Rahat durmayacaklar

Tarih
07 Mart 2020
İzlenme
1422 Kişi
Başkan Erdoğan - Putin görüşmesinden "ateşkes" çıktı ama asla rahat durmayacaklar.
Aynı endişemi 17 Eylül 2018'deki Soçi anlaşmasından sonra da dile getirmiştim.
Yazık ki yanılmadım!
Hayır, ön görüşlü olmakla alakası yok.
Şuncağızı unutmamak yeterli: Haçlı Siyonistlerin ilk hedefi Müslümanlar arasında biteviye savaştır.
Bu savaş da her şeyden evvel Irkçı Siyonist İsrail'in Arz-ı Mev'ud hedefi için mıntıka temizliği mesabesindedir.
Arz-ı Mev'ud mu?
sezai temelli Buralar vaat edilmiş topraklar ile ilgili görsel sonucuCHP'nin yarı gizli ortağı HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli'nin ifade ettiğidir: "Buralar vaat edilmiş topraklar, Musa tüm ömrünü bu toprakları arayarak geçirdi. Geldiler bu toprakları da kuruttular..."
Dikkat isterim:
"Geldiler ve bu toprakları da kuruttular" dediği Kürt - Türk, Alevi - Sünni bu toprakları vatan edinen bu aziz millettir.
Irak - İran savaşı (1980 - 88) döneminde "Kimin kazanmasını istiyorsunuz" sorusuna Kissinger, "İkisinin de kaybetmesini istiyoruz" cevabını vermişti.
Aynı Kissinger 11 Eylül saldırılarının (2001) ardından da "Bundan sonra çatışma Müslümanların arasında olmalıdır" demişti.
Sonuç ortada.
Irak'ı, İran'ı, Libya'yı perişan ettiler. Suudi ArabistanMısır ve BAE'yi kıskıvrak kendilerine bağladılar. İran'ı ambargolarla diz çökertmeye çalışıyorlar. Türkiye'yi de 15 Temmuz'da bilfiil işgal etmeye kalkıştılar.
kissinger ile ilgili görsel sonucuLakin esas hedefleri "mezhep" çatışması üzerinden bölge ülkelerini birbirine kırdırmaktır.
Davutoğlu'nun Hillary Clinton'la "çak" yaptıkları dönemde Sezai Karakoç üstadımız "İran, Suriye, Türkiye çatışmasının tuzak" olduğunu söylemişti.
Diriliş mimari söz konusu tuzağın hedefini 2012'deki konuşmasında söyle açıklamıştı: "Batı nihai işgali, son işgali yapmak peşindedir. Öyle bir işgal ki, bir daha İslam'ın dirilişi vaki olmasın, İslam haritadan silinsin. Hadise budur. Tehdit hatta tehditten de öte içinde yaşadığımız gerçek budur..."
Fakir de merhum Akif Emre'yle birlikte aynı şeyleri dile getirdiğimiz için mezhep savaşlarına aş erenlerin tehdit bildirilerine maruz kalmıştık.
ABD baştan beri Türkiye'nin Suriye'ye girmesini istiyordu.
Gelgelelim, dönemin başbakanı Erdoğan (Wikileaks belgelerinde de belirtildiği üzre) Suriye'ye girmeye direndi.
Dick Cheney'nin ulusal güvenlik danışmanı John Hannah "Foreign Policy" dergisinde, Erdoğan'ın, Suriye'de 'süregelen karışıklığı' neticelendirmek için Türk ordusunu harekete geçirmemesine Obama'nın çok bozulduğunu yazmıştı.
Nedim Şener arkadaşımız da Hürriyet'teki köşesinde dün bir başka örnekle bu gerçeği vuzuha kavuşturdu.
Obama'nın Mart 2016'da röportaj verdiği The Atlantic dergisinin dış politika yazarı Jeffrey GoldbergObama'nın Erdoğan'la ilgili görüşlerini şöyle dile getirmiş: "Obama, Erdoğan'ı başta Doğu- Batı bölünmesine köprü olabilecek ılımlı bir Müslüman lider olarak görüyordu. Ama artık Obama, Erdoğan'ı bir fiyasko, muazzam ordusunu Suriye'ye istikrar getirmek için kullanmayı reddeden otoriter bir lider addediyor."
Sayın Erdoğan "dönemin başbakanıyken" gördüğü tuzağı şimdi de gördü ve gereğini yaptı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER