GÜNCEL

Salih Tuna : Pardon, bu nasıl hokkabazlıktır?

Tarih
10 Mart 2019
İzlenme
1717 Kişi
Pardon, geçen seçim hangi partiye oy verdiniz. Aysel Hanım "a partisine" oy verdi, Ümit Bey "b partisine." Nimet Hanım "c partisine" verdi oyunu, Semra Hanım da "d partisine." İyi de önümüz belediye seçimi. Hepimiz sevgiyle ve kardeşçe bir arada yaşamak istiyoruz. Sözün özü hangi siyasi partiden olursak olalım hepimiz aynı belediye otobüsündeyiz...
CHP'nin seçim reklamı bu.
Ne kadar güzel değil mi? Ne kadar kuşatıcı, ne kadar kardeşçe!
Pardon, "otobüs" nihayetinde bir simge değil mi? Yani, otobüs yerine "gemi" de diyebilirlerdi.


O vakit soralım:
Madem öyle seçim sath-ı mailinden hemen önce, "Aynı gemideyiz" denildiğinde neden lagaluga etmiştiniz?
Dahası, "hepimiz aynı gemideyiz" diyen sanatçıları neden linç etmiştiniz?
Pardon....
"Hangi partiden olursak olalım sevgiyle ve kardeşçe bir arada yaşamak istiyoruz" dediğinize göre, bundan böyle "yandaş" falan bile demeyecek, ötekileştirmeyeceksiniz değil mi?
Bu durumda...
Kılıçdaroğlu'nuz da "taşlı sopalı direniş hakkı" söylemlerinden ebediyenvazgeçecek, kazansa da kaybetse de seçim sonuçlarına saygı duyacak he mi?
İyi de buna nasıl inanacağız?
Birlikte kardeşçe yolculuk yaptığımızı söylediğiniz otobüs 15 Temmuz'da alçakların saldırısına uğradığında, 250 canımızı toprağa verdiğimizde, siz buna "tiyatro" demiştiniz!
Bu aziz millet "otobüsün namusunu" kurtarmak için çıplak elleriyle tanklara karşı "ölümüne" direnirken, Kılıçdaroğlu'nuz tankların arasından sıvışıp adeta "görevbekleme odasına" geçmişti.
Birçoğunuz da şappadak otobüsten inmişti hani.
Hatta, benzin istasyonlarına koşmuş, ATM'lerin önünde para çekme derdine düşmüş, marketlerin önünde makarna kuyruklarına girmişti.
Hadi diyelim o dündü. Ya bugün?
FETÖ nasıl oluyor da bugün AK Parti ve MHP'nin kaybetmesi için yırtınırken size destek oluyor?
Pardon...
Madem "hangi siyasi partiden olursak olalım hepimiz aynı belediye otobüsündeyiz" ve madem "hepimiz sevgiyle ve kardeşçe bir arada yaşamak istiyoruz" diyorsunuz, neden birlikteliğimize gadreden "bölücü örgütün" siyasi kanadıyla "tenhalarda" ittifak kuruyorsunuz?
PKK sizde hangi cevheri gördü ki...
Kandil'deki PKK liderlerinden Mustafa Karasu"Demokrasi bloku kurulmalı, CHP de bunun bir parçası olmalıdır." diyor.
Kılıçdaroğlu'nuz terör örgütüyle nasıl bir ittifak içinde ki...
ABD'nin binlerce TIR silah verdiği PKK'nın Suriye kolu hakkında, "Onlar bize mi saldıracak. Hayır." diyebiliyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • SEDAT KALFA

    11 Mart 2019
    0 0
    BU OTOBÜS O GEMİ HERHALDE AYRICA ŞİMDİ SEÇİM ZAMANI Dİ Mİ AMA
  • hursit dilaver 5

    10 Mart 2019
    0 0
    eruh ve şemdinliye verilen tepki,rahmetli özalın bir kaç çapulcu demesiyle geçiştirildi. ama k0munuzmın yıkılması dönemlerinde turkiyede hem d0ğuya hem de islami tarafa baskılra yavaş yavaş başladı. pr0vakasyınlar için ugur mumcu ve epey bir laik ölduruldu ki, hiç hespta 0lmayan İRAN her nedense suçlandı. CAHİLLİKLERİ ŞURDAN BELLİ. ULAN IRAN ŞİİDİR,TURKLER SUNNİ.ASLA BİR SUNNİ,Şİİ İLE 0RTAK İŞ YAPMAZ.buna bile kafaları çalışmadı. ÇUNKU HİÇ BİR LAİK BUNLARI BİLMEZDİ. ANLAMAZDI DA.
  • hursit dilaver 4

    10 Mart 2019
    0 0
    yaşar kayayı anlattım.unutmam kendisi nuvşin adını severdi. neyse.elbet 80deki darbenin diyarbakır mapusunda yaşananlar ve 0radan çıkanın yallah kandıle uçup silah başı yapmasının da AYNEN 12 EYLUL DARBESİ GİBİ BİR ABD PR0JESİ 0LDUĞUNU ANLAMADIK.bizim bur0krası elbet bu kapasitede değildi.(20 yılık AKP de değişti mi asla. 1930lar bur0krasısı aynen devam).tabi ERUH VE ŞEMDİNLİ BASKINLARI İLE ŞEHİT EVLATLARIMIZLA AKLIMIZ BİR PARÇA BAŞIMIZA GELDİ.
  • hursit dilaver 4

    10 Mart 2019
    0 0
    yaşar kayayı anlattım.unutmam kendisi nuvşin adını severdi. neyse.elbet 80deki darbenin diyarbakır mapusunda yaşananlar ve 0radan çıkanın yallah kandıle uçup silah başı yapmasının da AYNEN 12 EYLUL DARBESİ GİBİ BİR ABD PR0JESİ 0LDUĞUNU ANLAMADIK.bizim bur0krası elbet bu kapasitede değildi.(20 yılık AKP de değişti mi asla. 1930lar bur0krasısı aynen devam).tabi ERUH VE ŞEMDİNLİ BASKINLARI İLE ŞEHİT EVLATLARIMIZLA AKLIMIZ BİR PARÇA BAŞIMIZA GELDİ.
  • hursit dilaver 3

    10 Mart 2019
    0 0
    67lerde k0nya sanat enstitusunde 0kurken tanıştığım KURTÇULUKTEN EMNİYET-İ UMUMİYE NEZARETİ İLE GUNDE 3 KEZ İMZA ATAN SURGUN YAŞAR KAYA İLE TANIŞTIM.serde ulkuculuk var ya, elbet jkapışırdık. demişti ki,AMA 5 YIL, AMA 10 YIL, AMA 50 YIL S0NRA BİZ BU DEVLETİ KURACAĞIZ, SİZİN VAR AMA,BİZİM BAYRAĞIMIZ Y0K DEMİŞTİ.biz de nah kurarsın falan derdik.kendisi parti başkanı 0ldu, 80de yurt dışına kaçtı, 2000lerde galiba geldi ve felçlıydı öldu.
  • hursit dilaver

    10 Mart 2019
    0 0
    C0MERİN ARABASI 0DTUDE DEVRİLİP YAKILIRKEN , C0MERİN REKTÖR 0DASINDA ŞEYLERİNİ KASIKLARINI TUTARAK GULDUĞUNU KAÇ KİŞİ BİLİY0R.70lerde anlamadık. devlet deniz gezmişin mahır çayanın peşine duştu ama DDK0 YA DA AP0CULAR rezaletini pek umursamadı. ULAN 78DE DİYARBAKIR UÇAĞINDA PASAP0RT S0RULUY0RDU BE. açın tercumanı 0kuyun.
  • hursit dilaver 2

    10 Mart 2019
    1 0
    gel zaman git zaman 70lerdeki anarşı ve terör dediğimiz gunlerde HALKLARIN KARDEŞLİĞİ sl0ğanı atılınca da uyanmadık. bizim s0lcu takım hep bu lafı ederdi.bir p0liz muduru demişti ki, BUNLARIN ZEKASI İLE BİZİM BUR0KRASİ AKLI BAŞEDEMİY0R.,HEP 2.3 PLANDA KALIY0RUZ DEMİŞTİ.elbet dediği d0gruydu. bur0krası dediğin ismet paşanın katı bir CHP bur0krasısıydı.
  • hursit dilaver

    10 Mart 2019
    0 0
    PKK bunlarda ne cevher görecek. cevheri ABD ve ingiltere gördu. biri ile NAT0 dan digeri ile L0ZAN dan akrabayız.hatta içguveysiyiz. adamların taa 1960lerde başladığı KURT DEVLETİ PR0JESİnı bizde bilen kalmadı. ULAN MİTERANDIN KARISI İKİDE BİR TURKİYEYE GELİR VE KURT BEBELERİNİN DİŞLERİNE VE GÖZ RENGİNE BAKARAK FRANSAYA GÖTURURDU.biz de MADAM diye sözde kuçumserdık.
  • hursit dilaver 3

    10 Mart 2019
    0 0
    BENİ AŞAĞIDAN ARADILAR.(illa amerikadan mı arayacaklar) ağ0p dilaçara yukarda uydurduğu her kelime için gönderilen b0nuslardan kendine saraylar yapmış. sağ0lsun turkler diy0rmuş. ç0k mutluymuş. biz de yerel ile, yanıt ile, öyku, k0şul,irdeleme,0lanak ile b0nuslarını artıralım. artık iş ilerledi, EZANI YUHALAMAYA,ISLIKA GELDİ. ACEP 0 SIRADA MUSTAFA KESER'İN ASKERLERİYİZ DİYE BAĞIRDILAR MI..hiç söz edilmedi medyada be..
  • hursit dilaver 2

    10 Mart 2019
    1 0
    elbet bu dil ezikliği bizim medyaya da cumhuriyetin buyuk dil ustad-ı muhteremi ag0p dilaçarın 1978lerde ölduğu gune kadar uydurduğu kelimelerle yıllarımızı geçirdiğimizi ve bu suretle, 0SMANLICA, İSLAMİ, KUR'ANİ kelimelerden uzaklaşıp bu aziz ermeni kardeşimizin uydurduğu kelimelere bel bağlamışız ki, İSLAMDAN KURANDAN VE 0SMANLIDAN KURTULALIM VE DE NEFRET EDELİM.
  • hursit dilaver 1

    10 Mart 2019
    0 0
    elbet bizim mahallenin ezik medyacıları TAYYİP BEY VE DEVLET BEYİN İSRARLA DEDİĞİ MAHALLİ SEÇİM SÖZUNU, hala ezikliklerinden d0layı özendikleri karşı medya gibi YEREL SEÇİM deme ısrarı.karşı taraf YANIT DİYE DİYE BEYNİNİZE İŞLEDİKÇE ,SİZ CEVAP DİYEMİY0RSANIZ,DAVA MEDYASI DEĞİLSİNİZ
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER