GÜNCEL

Salih Tuna : Orantısız zekâ üniversitesi

Tarih
09 Ocak 2021
İzlenme
1326 Kişi

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Melih Bulu kendisini protesto eden öğrencilerin arasında konuşurken bir ara "Network çok önemli..." diyor.
Bir öğrenci kızımız fırsatı kaçırmıyor, şappadak o espriyi patlatıyor:
"Çokomelli..."
Orantısız zekâ böyle bir şey galiba. "Çok" ve "önemli" sözcüklerinden çikolata markası üretebiliyor maşallah.
Daha orantısız zekâya sahip olsaydı, "Çok" sözcüğünden apostrof marifetiyle üreteceği "Ok"u istemediği rektöre saplayabilirdi.
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil dostumuz vaktiyle böylesi bir seri üretime girmiş, "Ak'deniz, Or'ganizasyon, İcra'at, Şeker'leme, Top'lum, Şam'piyon, Benj'amin..." diye kaptırıp gitmişti.
Sanırım bu yeteneği de Bekir Coşkun'dan kapmıştı. (Işıklar içinde yatsın, "Reception"dan apostrof marifetiyle "Recep" üreterek dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmayı başarmıştı.)
Hay Allah! "Çokomelli" ha?!
Gel de gül gül ölme!

***

Protesto Gösterisi Yapan Öğrencilerin Yanına İnen Rektör Melih Bulu'ya Soru: 'Hocam Hiç Utanmanız Yok mu?' - onedio.comProf. Melih Bulu Boğaziçi Üniversitesi'ni çok kısa süre içinde dünyanın sayılı üniversiteleri arasına sokacağını söyler söylemez bir erkek öğrenci hançeresini yırtarcasına bağırıyor:
"Yav istemiyoruuuuz!..."
Diğer öğrenciler de rabarbayla istemediklerini belirtiyorlar.
Diyeceksiniz ki, ne var bunda, rektörü istemedikleri için vaat ettiği hiçbir şeyi de istemiyorlar işte.
Peki...
Sayın Bulu, "LGBTİ kulübümüze vereceğim destekle üniversitemizin adını tüm dünyada 'cinsiyet ayrımcılığına' karşı etkinliklerin merkezi haline getireceğim..." deseydi aynı şekilde "Yav istemiyoruz!" derler miydi?
Yoksa...
Kısa süre önce "Trans çocuklar vardır" şeklinde bir bildiri yayımlayan Boğaziçi LGBTİ kulübü bizi yanlış anlayabilir endişesiyle, en azından susmayı mı tercih ederlerdi?

***

Son dakika… Melih Bulu öğrencilerin yanına geldi, büyük tepkiyle karşılandı - Son dakika haberleriGerçekten de çok ilginçti, tekrar tekrar izledim... Rektör zorlukla söz alıp, "Çocuklar bir randevum var, şimdi izin istiyorum. Ama yarın..." diyor.
Sözünü tamamlamasına bile izin vermeyip "Yuuuuuh!.." çekiyorlar.
Rektör "Bir soru da arkadan alalım..." diyerek hiç söz almayan bir öğrenciye söz veriyor.
Öğrenci sözü alır almaz, "Hiç utanmanız yok mu?" şeklinde "soru" yöneltiyor.
Sonra da "liyakat ve ehliyet" diskuru çekiyorlar.
Rektör protestolar arasında "Bakın benim bu konuda bir makalem var..." diyor.
"Sen makale de mi yazarmışsın!" dercesine "O'ooo!" diye aklı sıra dalga geçiyorlar.
Rektör naçar "İstinye Üniversitesi'ni kurdum... Daha 4'üncü senesinde dünyanın ilk 400 üniversitesi arasına girdi..." diyor.
Biri "Vayyy!" çekiyor, diğeri "Ben ikna oldum" diyerek orantısız mizah yeteneğini cömertçe sergiliyor. Bir başkası da posta atıyor:
"Hadi ordan yaaa!..."

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Serdengeçti Kaptan

    11 Ocak 2021
    0 0
    Orantısız zekalı olup birilerinin değirmenine su taşımaktansa Sıradan zekalı olup kendi ülkemin değirmenine su taşımayı tercih ederim
  • Tespitler 3

    09 Ocak 2021
    0 0
    Ülkemizde gerçekleşen pek çok önemli ve sevindirici gelişme var elbette. Ama hala halkın çoğunluğunun desteğini alan bir hükümet 18-25 yaş grubundaki genç yetişkin kesim içinde aynı oranda desteği sağlayabiliyor mu mesela? Ortaya çıkan pek çok alandaki gelişmelerin içinde asıl önemli olanı eğitim politikaları ve bunun eseri olan yeni nesildir. Bu konu yol-köprü-silah-uydu-teknolojik atılımlardan bile daha önemlidir.
  • Tespitler 2

    09 Ocak 2021
    0 0
    Sonuçta bizce malum olan odaklar tarafından "Gezi kalkışması" benzeri hareketlerin figüranları olarak rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu durumda şunu düşünmek gerekmez mi: Bu gençlik tamamen mevcut hükümetin tek başına iktidar olduğu devrin nesli. Yani bu hükümet devrinde eğitim alıp yetişti. Fikir ve inanç sahibi oldu. Ne oldu nerde bir aksama yaşandı da ciddi bir kısmı bu kadar olumsuz bir ön yargı, keskin bir muhalif tavır edindi? Bunları ciddi olarak sorgulamak gerekmiyor mu?
  • Tespitler 1

    09 Ocak 2021
    0 0
    Günümüzde cehaletin ciddi bir kısmının okumuş kesimin içinden yeşermesi boşuna değil. Adı üstünde üniversal nitelikte eğitim vermesini beklediğiniz üniversiteye gelen bir yığın "Z" kuşağı üyesi genç, bu kurumlarda hala yüksek lise mantığı ile eğitim göreceğini düşünüyor. Basma kalıp sloganlar, 200-250 kelimelik kelime hazinesi ile rektörle dalga geçme hakkını kendinde görüyor. Ukalalığı özgüven, sloganları hayatın kendisi zannedecek kadar toy olan bu gençler kolayca gaza gelip ayartılıyor.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER