GÜNCEL

Salih Tuna : Dine karşı dinin daniskası

Tarih
17 Temmuz 2019
İzlenme
3250 Kişi
Fetullahçılarla aralarındaki belirli bir mesafeyi yıllar yılı özenle koruyan "Nurcu" bir grup, 15 Temmuz'dan itibaren söz konusu mesafeyi daha da artıracağına adeta yok etti.
O kadar ki, çıkardıkları günlük siyasi gazete, Fetullah'ın Zaman'ını hiç aratmıyor.
İşin içinde nasıl bir kripto yeniği var, bilmiyorum.
Bu gazetenin manşetlerinden Erdoğan ve AK Parti'ye cart curt eden entegristler bu duruma ne der, onu hiç bilemiyorum.
Benim bildiğim şudur:
FETÖ kime vuruyorsa bunlar da vuruyor. FETÖ Erdoğan ve AK Parti'den nefret ediyor, bunlar da ediyor. FETÖ AKP'li fırıldak ve sinsilerle işbirliği içinde fitne fesat hareketine yatırımyapıyor, bunlar da ellerinden gelen katkıyı sunuyor.
Geçen gün bir karikatür yayımladılar.
yeni asya cuma namazı karikatür ile ilgili görsel sonucuKarikatürde "Cuma namazımız kabul olur mu? Hutbe çok siyasiydi" diye soran sarıklı, aksakallı bir ihtiyara, takkeli kara sakallı biri cami çıkışında cevap veriyor: "Valla o yüzden ben "zuhr-u âhir"i kıldım. Ulema bu zamanı görmüş ki tavsiye etmiş..."
"Dine karşı din" mesabesindeki zihin dünyaları budur.
"Amerikancı İslamcılığın" ibadetleri pervasızca çarpıtmasının daniskası budur.
Allah'la aldatmak budur.
İşgallere karşı direnen dinin izzetli müntesiplerine karşı zillete duçar olan Mescid-i Dırâr kafalılar arasındaki fark budur.
Gelgelelim...
Cuma namazını, "zuhr-u âhir"i, Sütçü İmam'a varıncaya değin tarih içindeki uygulama şekillerini bu zihniyetle tartışmak ahmaklıktan başka bir şey değildir.
Fetullah'ın 17- 25 Aralık 2013'teki "teknik nakavt" darbesine karşı direnişi, "yesinler birbirlerini" diyerek seyreden muhalif şebeleklerin keyfini getirmekten başka kimseciklere hayrı dokunmaz.
Şu kadarcığını söyleyeyim:
15 Temmuz direnişini "siyaset" parantezine alıp mahkum etmekle, "tiyatro" diyerek itibarsızlaştırmak arasında sonuç itibariyle fark yoktur.
15 Temmuz herkesin ciğerinin lekesini ortaya koyan, temize çeken bir milattır.
Kurtuluş Savaşı'mız da öyleydi.
Kim kaçtı, kim müstevlilere kuyruk salladı, kim gözünü kirişe dikti, kim ölümüne direndi?
Ölçü dün de bugün de budur!
Kim 15 Temmuz'a "tiyatro" veya "kontrollü darbe" diyerek "bozgunculuk" yaptı, kim tanklara çıplak ellerle direndi, mesele budur.
Nâzım Hikmet'in ifadesiyle, 2. Kurtuluş Savaşı'mızın neresindesin, onu söyle!
Öyle papyon takmakla, mini etek giymekle, rakı içmekle "Atatürkçüyüm" demekle sıyrılamazsın.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Mehmet

    18 Temmuz 2019
    1 0
    2/2 Nenesi kara çarşaflı Annesi türbanlı Kendisi mini etekli bir nesil çıktı. Müslüman diyor bırak namazı oruç bile yok. Muhafazkar ailelerin çocukları AK parti yerine din düşmanı CHP ye oy verir hale geldi. Hainler belki iktidarı ele geçiremediler ama milletin din ile bağını koparmayı başardılar. Unutulmamalı ki dinsiz bir millet yaşayamaz. Bu arada ADMIN 500 karakter sınırını 1000e çekmek mümkün değil mi 2 3 parça halinde yorum yazabiliyoruz Kolay gelsin
  • Mehmet

    18 Temmuz 2019
    0 1
    1/2 Nurcu bir grup deyip % 4 ü -5 i bile teşkil eden Yeni Asyacılar üzerinden tüm Nurcuları zan altında bırakmak doğru değil. Böyle yazılarla Fetönün ekmeğine yağ sürüyorlar farkında olmadan Darbe başarısız oldu diyorlar ama bence hainler yine emellerine ulaştı. Herşeyi siyasi algılamayıp dini açından bakarsak; bırakın solcuları laikleri muhafazakarlar bile cemaatlere tarikatlara öcü gibi bakıyor
  • hursit dilaver 2

    18 Temmuz 2019
    2 0
    ilk ve 2. nesil nurcularla ilgisi yok bunun. zaten bunu kabul ederlerdi.el üstünde tutarlardı. evet babamlar yeni asya okurdu ama 2000lerden sonra bu gazete tamamen değişti. şimdi gazete maliyet, kağıt, murekkep, baskı, personel yazar parası, şusu busu PARAYA İHTİYAÇ VAR Dİ Mİ.para da kimde var.....yani cumhuriyet, sözcü meydanda..kolay değil bu işler. gerekirse RİSALE-İ NURU DA SATARLAR BUNLAR.NETEKİM SATTILAR İŞTE.
  • hursit dilaver

    18 Temmuz 2019
    2 1
    hakiki nurcu gruplar,yani mustafa sungur, abdullah yeğin, feyzi efendiler ekolunden yetişenler bu FETÖ ile ilgileri yok. benim ailem de 1930lardan beri nurlarla haşır neşir.ama 1978lere kadar bu FETÖnun adını duymadım.hiç bir nurcudan da duymadım. ancak ankarada iken bazı kasetlerini duydum o kadar.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER