GÜNCEL

Oray Eğin : Belgeleri yine o ‘solcu milletvekili’ mi servis etti?

Tarih
01 Aralık 2017
İzlenme
2136 Kişi
 SWIFT’İN BELGESİ: Hiçbir banka, hele hele vergi cennetlerine para transferi yapan ve bu işte uzmanlaşmış bankalar, müşterisinin özel bilgisi dahilinde olan SWIFT kayıtlarını üçüncü bir kimseyle paylaşmaz. KemalKılıçdaroğlu’nun, “Bankalara sorduk, onlardan aldık” demesi inandırıcı gelmiyor. SWIFT işlemlerine dair elektronik bir belge ya da mektup yollanıyor ama. Kâğıt belge çalınarak, elektronik belge de hack’lenerek ancak ele geçirilir.

DOĞRULATMA SÜRECİ: Dünkü Sözcü’de Saygı Öztürk, CHP’lilerin belgelere nasıl ulaştığının hikâyesini anlatıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’na bu dosyalar servis edilmiş, kandırılma kuşkusuyla titizlikle inceledikten sonra bankalardan da onay alınmasını istemiş. Hatta birkaç milletvekili bu işlemleri doğrulamak için yurtdışına da gitmiş. İster uzaktan başvursun, istersen şubeye gitsin. Bir banka sorulduğunda en fazla bu konuyla ilgi bilgi vermeyeceğine dair açıklama yapar. Dolayısıyla milletvekillerinin gidip yerinde belgeleri doğrulattığı bilgisi de çok inandırıcı değil.

 

BASINDAN GİZLENİYOR: Saygı Öztürk dün bir de CHP’nin elinde daha çok belge olduğunu, bunların zamanla açıklanacağını ama şimdilik basınla paylaşılmayacağını yazıyor. Tuhaf değil mi? Dünya tarihindeki bütün sızıntılarda belgelerin doğrulanması ve tarihin akışını değiştirmesi gazetecilerin titiz emeğiyle olur. Bu işte bir tuhaflık var: Birileri CHP’ye belge servis ediyor, CHP ise basından bu belgeleri kaçırıyor.

FETÖ BAĞLANTISI: CHP ne zamandır bir belge aktarım merkezine dönüştü? Can Dündar’ın kendi anlattıklarından biliyoruz ki CHP’li bir “solcu” milletvekili MİT TIR’ları görüntülerini Cumhuriyet’e getirmiş. Görüntülerin FETÖ’cüler tarafından kapı kapı pazarlandığını, CHP’nin de böyle sahip olduğunu biliyoruz. Taraf Gazetesi’ni kaybeden FETÖ eğer CHP’ye sızdırmayı alışkanlık haline getirdiyse bir duralım. KemalKılıçdaroğlu’nun yeni belgelerin FETÖ kaynaklı olmadığını kesin bir şekilde, kanıtıyla açıklaması gerek. Yoksa lider olduğundan beri FETÖ’yle ilişkisindeki sicilinin (partililerin ABD’de Gülen derneklerine gitmesi, Zaman’a destek ziyaretleri, FETÖ’cü milletvekilleri vs.) doğurduğu“kuvvetli şüphe” peşini bırakmayacaktır.

Habertürk
1 Aralık 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • cengiz

    02 Aralık 2017
    2 1
    AKP liler... chp yi rezil bir duruma düşürmek için...dolaylı yollardan... kılıçdaroğlunun eline sahte bir belge tutuşturup... sonrada oturup kıs kıs gülüyorlar bence... alınan tazminatlarda cabası
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER