GÜNCEL

Ömer EKİNCİ : Kim bu mikserler bizi sabah-akşam karıştırıp duran?

Tarih
12 Kasım 2018
İzlenme
4071 Kişi

Edirne’de 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Emine Şahin 10 Kasım törenlerinde tören alanında bulunanları protesto ettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra ifadesi alınarak tutuklandı.

Bu gözaltından iki sonuç çıkacaktı.

Ya serbest bırakılacaktı.

Ya da tutuklanacaktı.

İkincisi oldu.

Serbest bırakılsaydı Atatürkçü Düşünce Derneği başta olmak üzere solcu, ulusalcı, Kemalist tüm fraksiyonlar ayağa kalkacaktı. Devleti ve yönetenleri suçlayacaklar, göreve davet edecekti.

Tutuklandığında muhafazakar, mütedeyyin kesim ayağa kalkacak, “Tekrar 28 Şubat günlerine mi dönüyoruz?” diyerek devleti ve yönetenleri suçlayacak, göreve davet edecekti.

İkincisi oldu.

Her zaman sosyal medya okur yazarlığının önemini vurgulayan muhafazakar, mütedeyyin yazarlar, Emine Şahin’in ifadesi daha ortaya çıkmadan, kulaktan kulağa dolaşan #AtatürkİlahDeğildir cümlesini sloganlaştırıp sosyal medyanın gündeminin baş köşesine taşıdı.

Aklıma nedense şu hikaye geldi;

“Ne zaman Müslümanlar ve Hindular arasında sulh ilan edilse bir İngiliz çıkar, iki mahallenin birleştiği yere bir inek kesip bırakıverirdi.”

*     *     *

Son haftalardaki gündemlerimize bir bakın:

Andımız tartışması…
Türkçe ezan…
Şimdi de 10 Kasım protestosu.

Filmi biraz daha geriye saralım.

Çok değil şundan birkaç ay önce Temmuz ayında Safiye İnci isimli çarşaflı (!) kadın video çekip Atatürk’e hakaret ettiğinde aynı şeyleri konuşmadık mı?

Hadi konuyu değiştirelim, Ramazan aylarının klasiği “Oruç tutmadığı için dövüldü”haberlerinin daha Ramazan ayı gelmeden hazırlandığına yüzlerce kez şahit olmadık mı?

Türkiye’de olası -Allah korusun- bir iç karışıklığı kim kaşıyor böyle?

Kim bu mikserler, kim sabah-akşam karıştırıp duruyor?

*     *    *

Bu kadar kolay av olmayın.

Bu kadar kolay karışmayın.

Bu kadar kolay olmasın doldurmak, ayağa kaldırmak.

Ne buyuruluyordu Hücûrat Suresi 6. Ayetinde, unuttunuz mu?

“Eğer bir fâsık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz.”

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • baris

    15 Kasım 2018
    0 0
    Ömer EKİNCİ Görüşlerin çok saçma anlaşılan sen yaşadığın gibi inanmaya başlamışsıın Allah Yardımcın olsun.
  • Aziz Terzi

    14 Kasım 2018
    0 0
    Şimdi şunu mu demek istiyorsunuz.. Ak Parti ile Kemalistler anlaştılar, birileride bu anlaşmayı bozmaya mı çalışıyorlar.
  • veli

    13 Kasım 2018
    0 0
    Ne zaman Müslümanlar ve Hindular arasında sulh ilan edilse bir İngiliz çıkar, iki mahallenin birleştiği yere bir inek kesip bırakıverirdi.” * * * Son haftalardaki gündemlerimize bir bakın: Andımız tartışması… Türkçe ezan… Şimdi de 10 Kasım protestosu.
  • Hasan Hüseyin

    13 Kasım 2018
    0 2
    Onbinlerce vatan evladı fişlenip bir flaş bellek CD de ismi var diye hangi fasık ın getirdiği belli olmayan haberlerle fetö cü şucu bucu diye işinden atılıp zindanlara doldurulunca yukarıda ki ayet i kerime kimsenin aklına gelmez 28 Şubat diyorsunuz ya memleketin mütedeyyin kesimi en alt tabakası garip gureba 28 şubatda ğörmediği zulmün daha fazlasını yaşıyor ve sizler seyrediyorsunuz Allah ın izni ile bizde bu dünyada seyir halinde olanların ibretlik sonlarını ahirette seredeceğiz
  • hursit dilaver

    12 Kasım 2018
    0 0
    bizim ezik ve hödük mahalle hala anlamadı. tvlere bakıyorum hala aynı garabet. ulan. mine de, öztürkte tam kemalist ve tam CHPlidir.CHP bu ikisidir. hala efendim CHPnin milliyetçi seçmeni tabanı gibi abuk sabuk laflar..bu kafada gidin de seçimlerde CHP sizi bir öpsün. 1977deki gibi sizi pencerelerden imdat diye bağırırken aşağı atsın. (etnoğrafya müze).o zaman halinize güleceğim. ohhh diyeceğim.HALA CHP TABANI FALAN DEMEZLER Mİ. ULAN O TABAN KEMALİSTTİR.KENDİNİZİ KANDIRMAYIN BARİ,.
  • hursit dilaver

    12 Kasım 2018
    1 1
    bunların birer fadime şahin taktığı olması ihtimali var. araştırın bakalım.dünkü üniversitelinin sabah CHPli olduğu yazılıp tvde söylendi. böyle günlerde,seçime kadar bunlar artar.haaa milletin de umuru değil.mine kırıkkanat,ata benim ilahım, o yari tanrı falan demiş. ne güzel.alın bir partiye desem başta CHP almıyor.kadını oralarda konuşturup, alkışlatıyorlar. gerisi yok tabi. kadını pişman etmeyin, sonra sıkı islamcı oluverir.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER