GÜNCEL

Ömer Ekinci : Linç yemeye hazırlıklı mısınız?

Tarih
08 Temmuz 2019
İzlenme
5282 Kişi

Sosyal medyada her an, her saniye şahsınız, şirketiniz ya da kurumunuz adına lince maruz kalabilirsiniz.

Hem de hiç suçunuz yokken.


Evet. Hamile bir kadının -ki hamile olmasa bile fark etmezdi- olduğu araca, sırf emniyet şeridinde elini kolunu sallaya sallaya geçemedikleri için saldıran iki kafadardan söz ediyorum.

O iki kafadarın sahip olduğu marka, Türkiye’nin 70 yıllık köklü bir markasının sadece iki harfinin yer değişmiş hali.

İki şehir magandasının baklavalarının adını hiç duymamıştık. Bu kötü reklamla tanındılar. Reklamın iyisi-kötüsü olmaz diyenlere de ibret olmuştur diye umuyorum, düne kadar hiç duymadığımız markayı şimdi olur da görürsek bir yerde kaşlarımızı çatarak geçeceğiz.

Ama maalesef bu isim benzerliği, işini titizlikle yapan bir markaya da zarar veriyor. Seyidoğlu markasına.

ömer ekinci star ile ilgili görsel sonucu

Sahibi Necati Göksu’yu çok yakından tanıyorum. Birlikte TÜRES yönetim kurulunda görev yaptık, halen aynı çatı altındayız. Esnaflığını, işine aşkını, ticari ahlakını çok yakından biliyorum.

Darp olayından sonra şahısların isimleri ve markaları sosyal medyaya düşünce hemen TÜRES yönetimindeki arkadaşlarıma ve Seyidoğlu markasının sahiplerine haber verdim.

Çünkü çok bariz ortadaydı ki bu iş Seyidoğlu markasına zarar verecekti.

Onlar da bir basın bildirisi hazırladılar. Umarım zararları az olur. Türkiye gibi şirketlerin ömürlerinin 20 yılı bile bulmadığı bir ülkede 70 yıllık bir markanın zarar görmesini kimse istemez.

Ama burada iki ödev var, hem şirketlere, hem biz bireylere. Şirketlerin kriz yönetimi için mutlaka alternatifli senaryoları olmalı. Mutlaka sosyal medyada belli bir büyüklüğe ulaşmış sayfalara sahip olmalı. Yani kriz patlak verdiğinde hesap açmanızın pek faydası yok. Mutlaka kamuoyunu doyurucu bir bülteni başka bir krize sebep olmayacak şekilde hatasız olarak hazırlamalı. Tekrarlamak istiyorum; hem hızlı, hem hatasız, hem acele, hem sakince…

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER