SİYASET

Muhammed Tayyar Türkeş : Londra’nın Figüranları

Tarih
30 Ağustos 2019
İzlenme
3223 Kişi

Geçtiğimiz hafta yeni parti hazırlıkları içerisinde olan çakma başbakan Ahmet Davuoğlu Sakarya'da yaptığı bir konuşmada; “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok kişi insan yüzüne çıkamaz. Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olacaktır" dedi.

Belli ki bir kahramanlık, mağduriyet hikayesi arıyor kendine. Lakin terörle mücadeleden, devletin kılcal damarlarından böyle bir hikaye çıkmayacağı gibi oldukça tehlikeli sularda yüzüyor kendisi.

Okurlarım hatırlayacak 04 Temmuz 2019 tarihli “Siyasetin Çakma Davitleri” başlıklı yazımda disiplin süreçlerinin bir an önce işletilmesi ve partinin en üst makamında görev yapanların tüzüğe aykırı davranışlarının derhal cezalandırılması gerektiğini yazmıştım.

Davutoğlu her zamanki gibi sözlerinin ardından çark etti etmesine de, bu derece aklını yitiren, bir söylediği diğeriyle uyuşmayan bu kişi halen siyaset ve medya sahnesinde nasıl yer buluyor anlaşılır gibi değil. Amaç olabildiğince Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yıpratmak lakin her hamlelerinde komik duruma düşüyorlar.

Her ne kadar arka planda kalmaya gayret etse de tüm bunların arkasında Exeter’li Abdullah Gül ve onun desteklediği Bildenberg’çi Ali Babacan var. Bu gidişle Davutoğlu geçmişte olduğu gibi bugün de kullanıma elverişli siyasetin topal ördeği olmaktan bir adım ileriye gidemez.

Suriye ve ekonomi politikalarının mimarlarının bugün kurtarıcı olarak ortaya çıkması ve Ak Partinin ve ülkenin en üst makamlarında görev yapanların istifalarının hiçbir ehemmiyeti bulunmamaktadır. Olan bitenler karşısında Türk siyasetinin hala ipleri dışarıda olanlara muhtaç olacağını düşünmek çılgınlıktır.

Bugün hem ABD hem de Rusya ile geliştirilen ikili ilişkiler, Akdeniz’deki sondaj ve güney sınırımızdaki güvenli bölgeye dahil gelişmeler yeni parti peşinde koşanların planlarını öteletiyor. İstiyorlar ki ekonomik kriz olsun istiyorlar ki politikalarda zafiyet olsun. Tüm bunları yapan ve arzulayanların hep içimizden çıkması tesadüf olmasa gerek! Ak Parti tepeden tırnağa bir an önce içindeki bu gayri milli unsurları temizlemeli.

yazının devamı


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    31 Ağustos 2019
    1 0
    ADAMLAR HALA 1950 YENİLGİSİNİN,YIKIMININ KİNİ İLE YAŞIYORLAR.bizim saf ezik mahalle bunu bilsin.bak AKPye inat oy verdiler şimdi kapılarda iş arıyorlar.BİZİMKİLER EZİKLİKTEN,CHP KORKUSUNDAN HEP İŞİ DEMOKRASİ,İNSAN HAKLARI, İFADE VE VİCDAN HURRİYETİ, BATI DEĞERLER falan diye resmen CHP karşısında ezikliğini gösteriyor.ULAN KARŞININ UMURU MU SENİN DEMOKRASİN.SAFIM BENİM.unutma 1977de de etnoğrafya müzesi penceresinden imdat diye bağıran 2 ülkücü aşağıya atıldı. ders olsun AKPlilere.
  • hursit dilaver

    31 Ağustos 2019
    0 0
    BEYLER, HİCRİ 1441 YILINA GİRDİK.BU YIL ARTIK ÇOK ŞEYE GEBE. 1440DAN İTİBAREN BAŞLIYAN BU SÜREÇ DİKKATE ALINMALI. BİR HURUÇ OLABİLİRİ, BİR DEPREM, BİR ZAFER, BİR TOPRAK KAZANIMI, AMA HER HALDE BİR SAVAŞ OLABİLİR.laik kafa hala 1930ları aşamamışken bizim istihraçtan bahsetmemiz gereksiz.
  • hursit dilaver

    31 Ağustos 2019
    0 0
    bir CHPli mebusun ofisindeki ata resmi indi be.BUNU FAŞ EDEN KADIN MEBUS PARTİDEN ATILDI. TUNCAY ÖZKANIN DEDİĞİ SÖZE DİKKAT EDİN: KONU HEMEN KAPATILDI AMA ÇOK ÖNEMLİ BİR GELECEGE İŞARET SÖZÜYDÜ O.hepsi biliyorlar bunu da, söylemek zor tabi.ne de olsa LOZANIN SORUMLULUĞU VAR. DERLERSE BİZ LOZANI SANA EMANET ETTİK , NE BU REZALETLER DERSE.. NE DİYECEĞİKKKK.
  • hursit dilaver4

    31 Ağustos 2019
    0 0
    BECEREMEDİGİ İÇİN, ŞİMDİ MAHALLİ SEÇİMLERLE KEMALİSTLER YERİNE MHPLİ, ANAPLI ILIMLI İSİMLERİN SEÇİME SOKULUP BU SEFER BAŞARILMASI. ama nihai hedef tayyip bey olduğuna göre şimdi de YENİ PARTİ KURDURULMASI İŞİ.KİM VAR BURADA.. İNGİLİZ MUHİBBANI OLAN TAKIM.dikkat edin kemalist söylem yok artık.
  • hursit dilaver 3

    31 Ağustos 2019
    0 0
    O DA BOŞ OLUNCA BU SEFER FETÖ OPERASYONLARI,ÖNCESİNDE BİR ÖN SÜPÜRME OLARAK ERGENEKONDAN KEMALİST İDEOLOJİLİ SUBAYLARIN TASFİYESİ,MİT TIRLARI, TAYYİP BEYE NARKOZDA KELEPÇE TAKMA..bu arada seçimler falan.hiç birisi YERLEŞİK KEMALİST DÜZENİN DEĞİŞMESİNİ BECEREMEDİ. HATTA ÜLKEYİ İSTİKŞAFİLERLE DE OLSA YENİ LOZANA GÖRE BÖLMEYİ DE BECEREMEDİ.
  • hursit dilaver 3

    31 Ağustos 2019
    0 0
    SİZ NİYE FETOYE YOL VERİLDİ, NİYE BAYKAL GİDİP KEMAL BEY GELDİ,niye MHPDE İSTİFA ETTİRİLENlere rağmen sayın bahçeli DEVRİLEMEDİĞİ İÇİN MERAL HANIMA KURDURULAN PARTI.hatta ve hatta MEŞHUUUR,,. HAZİRAN-KASIM İSTİKŞAFİLERİ İLE ŞENLENEN VE HENDEKLERLE DESTEKLENEN ZAMAN DİLİMİ..
  • hursit dilaver 2

    31 Ağustos 2019
    0 0
    sen bol bol yol,liman baraj yap.önemli olan lozan sistemini delme.yoksa pişman olursun ve yerine DARBELERLE DE OLSA,LOZANI DELMEYECEK, BİAT-I TAM bir ekip gelir. BAKIN BULUN O YAZARI. 1997LERDE YAZILAN O KİTABI HANİ TÜRKİYEDE SİSTEM VE İDEOLOJI DEĞİŞMELİ ARTIK diyen ABDli yazarı.
  • hursit dilaver 1

    31 Ağustos 2019
    1 0
    lozan da türkiye ingiltere ayrılmaz kardeştir. ingiltere kralinın türkiye seyahatine ve protokollere bakan çok şey anlar.dolayısı ile TURKİYE CHPYE EMANETTİR. HESAP SORUYLACAKSA CHPYE SORULUR. bizim 1946dan beri gelen ahalinin seçtiği mebuslar ancak CHPnin ve LOZANIN ÇİZDİĞİ SINIRLAR İÇİNDE TURALAR DURURLAR.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER