SİYASET

Muhammed Tayyar Türkeş : CHP’de neler oluyor?

Tarih
22 Mayıs 2020
İzlenme
2727 Kişi

Bugün size Türkiye ya da dünya gündeminden değil küçük Babıali olarak anılan Bursa’da başımdan geçen bir olayı anlatacağım. 

                 
Yakından tanıyanların bildiği üzere; basın ve medya sektöründen arda kalan zamanlarımda Nilüfer Karaman Spor Kulübü Derneğinde yöneticilik yapıyorum. Yediden onsekiz yaşına kadar gençlerin spor yaptığı ve zararlı alışkanlıklardan uzak durduğu bu spor kulübü derneği için gelir getirici bir projeye imza atayım dedim başımıza gelmeyen kalmadı. 
                 
Ak Partili Osmangazi Belediyesi sınırlarında Bursa sanayisinde ve basın sektöründe faaliyet gösteren son olarak Almanya’dan uçak fabrikası alan Gökçen ailesine ait sıcak su mevkiinde bulunan 15 yılı aşkın süredir kapalı duran AVM’nin yanında bulunan Osmangazi Belediyesine ait 5.000 m2’lik otopark ihalesine girdim. Bu otopark alanı 20 yıldır aynı bölgede binlerce m2’lik arsası olan ve zaman zaman ortaya çıkıp burada turizm projesi gerçekleştireceklerini söyleyen aynı aileye ihale ediliyor lakin her ne hikmetse halkın kullanımına açılmıyordu. Üstelik bölgede yer alan sağlık tesisi, spor salonu, otel, hamam gibi işletmelerin otopark ihtiyacı had safhadayken. 

                
10 Aralık 2019 günü 2866 Sayılı devlet İhale Kanunu’nun 45.maddesi uyarınca saat 14:00‘dayapılan açık ihaleye Nilüfer Karaman Spor Kulübü Derneğini yetkilisi olarak şahsım ve Gökçen Ailesine ait B Plas A.Ş. girdi ve yıllardır yok paraya ihale edilen bu otoparkın ihalesi 11.000 TL + KDV’ye Dernekler Kanunu’na tabi spor kulübümüze kaldı. 

Sesli Makale - Video -Muhammed Tayyar Türkeş : First Lady!                
Gökçen ailesi bir yandan B Plas A.Ş. üzerinden ihaleye girdiği gibi diğer yandan da ihale sabahı saat 11:09’da diğer bir şirketi Bemsa A.Ş. üzerinden Bursa 2. İdare Mahkemesinin 2019/1135 Esas sayılı dosyasıyla gerçeğe aykırı nedenlerle ihalenin iptali için Osmangazi Belediyesine dava açmıştır. Yıllardır tek başına girdiği ihale ile ilgili olarak dava açmayan, otoparkı Bursa halkına kullandırmayan aile bu kez dava açmıştır. Açılan dava 28.01.2020 tarihinde reddedilmiştir. 

                
Davanın reddi ile birlikte Osmangazi Belediyesi ile tarihinde 20.02.2020 tarihli kira sözleşmesi imzalanmış ve ilgili bedel dernek tarafından yatırılarak belediye tarafından yol açma işlemi başlatılmıştır. 

                
Her ne olduysa bundan sonra olmuş ve ihaleden beş ay sonra Gökçen ailesine ait LİNE TV ve Haber sitesinde 17.05.2020 tarihinde ihale ile ilgili olarak şahsım, ailem, şirketlerim ve ihale sonrasında derneğimizin avukatı Osmangazi meclis üyesi hakkında iftira ve karanlık ilişki iddiasıyla karalama kampanyası başlatılmıştır. Hatta o kadar ileri gidilmiştir ki Ak Parti Belediyelerini haraca bağladığımız iddia edilmiştir. 

                 
LINE TV ona bağlı sitedeki haberden sonra bazı yandaşları tarafından Toprak Adam olarak nitelendirilen CHP Bursa Milletvekili ve aynı zamanda CHP Tarım Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal  sosyal medya sitesinde kendi meclis üyesinin adının da geçtiği konuyla ilgili olarak taraflardan hiçbir belge ve bilgi talep etmeksizin “CHP’nin İtibarsızlaştırılmasına İzin Vermeyeceğiz” ve etik konulu  bir yazı paylaşmıştır.  Yazının ardından LINE TV ve haber sitesi iftira kampanyasına bu haberi kullanmak suretiyle yayınlarını ve iftiralarını arttırmıştır. 

Orhan Sarıbal kimdir? - Emlak SayfasıBakmayın siz onun toprak adam olarak kendini lanse ettirdiğine; o aslında bir toprak ağası! Yetişdiği köy olan Gürsu Adaköy’ün yanı başındaki Ağaköy’de yıllardır kooperatif varken o CHP politikalarında yer aldığı üzere köyünde hiçbir örgütlenme yapmayan, basında yer alan açıklamalarından görüleceği üzere CHP ilkeleri ve Atatürk ile uzaktan yakından ilgisi olmayan birisi. Bir gün HDP siyaseti yapan öbür gün 10 Aralıkçı olan ve hasbelkader genel başkan yardımcısı olmuş bu kişi başı sıkışınca faşist yağmurlar, baskıcı rejim, demokrasi, işçiler dese de o yanından ayrılan ziraat mühendisine tazminatı vermeyecek kadar kapitalist birisi. 

                   
Etik çırpınışı da Ankara’da kaybettiği mevzileri kazanmak yüzünden yoksa Bursa’da etik olmayan o kadar çok şeye göz yumdu ki! Rüşvet aldığı iddia edilen meclis üyesi için sabaha kadar konuşup yazışan, Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz hakkında soruşturma iznine ses çıkarmayan, Nilüfer Belediye Başkanına ait olduğu ve yıkılan kaçak villayı savunun Sarıbal’ın etikten ne anladığı merak konusu. Üstelik bu asılsız açıklaması sonrası beni arayan ve yazan Nilüfer Meclis Üyesi Neşe Özçelik Orhan Sarıbal’ın açıklaması için yeni bir yazı yayınlayacağını söyledi ve o yazı da yayınlandı. Hak, hukuk, adalet diyen bir partinin genel başkan yardımcısı ne konuşacağını, açıklamasının nerelere varacağını bilmiyorsa vay o partinin haline. 

CHP genel başkan yardımcısı sürekli program yaptığı ve hemşerisi olan yayın müdürü Erdinç Karakaş vasıtasıyla hem partisini hem de meclis üyesini ateşin önüne attı. Yani otoparkı halka kazandıran ve kirayı 3 katına çıkartan dernek yerine sermayeden yana oldu. Şaşırdık mı? Hayır. Gökçen ailesi bu organize saldırı ile başka hedefler peşinde olduğunu gösterdi. Bekleyip göreceğiz. 

 İl Başkanı ve taraflarla görüşmeden basın açıklaması yapan Toprak Ağası Sarıbal bunu yapar da il başkanı meyhaneci İsmet Karaca ne yapmaz. Karaca’nın yaptıkları daha da vahim! 

İsmet Karaca CHP İl adayı - Olay Gazetesi BursaDün yapılan CHP Bursa Büyükşehir grup toplantısında medya ziyareti kapsamında iki ay önce Osmangazi Meclis üyesi Hasan Keleşoğlu ile LİNE TV’ye gittiğini itiraf ettiği gibi hakkında sosyal medyada ileri sürülen meclis üyesini disipline gönderme karşılığında Gökçen ailesinden kayıt dışı para aldığı iddiası yenilir yutulur değil. Birden aklıma kayıp trilyon davası aklıma geldi. Kurucu partinin il başkanı bugün fırtınalar kopardığı olayı iki ay önce öğretiyor ve sessiz kalıyor. Olacak şey değil. Basından sorumlu başkan yardımcısı ve il yöneticileri yerine olayın göbeğindeki meclis üyesi Hasan Keleşoğlu ile Gökçen ailesine yapılan ziyaret oldukça manidar. Bu görüşme ile ilgili Bursa sosyal medyasında yazılan çizilenleri görseniz ağzınız açık kalır. Bursa’da bu yaşananlardan sonra tüm meclis üyeleri ile yönetimi ve genel başkan yardımcısından oldukça şikayetçi. 

İl başkanı bunu yapar da askeri olan disiplin kurulu üyesi neler yapmaz. Yine sosyal medyadan gördüğüm üzere disiplin kurulu üyesi Recep Gürel’in sarhoş kafayla partisinin meclis üyesi ve vekiller hakkında önce yazdığı sonra kaldırdığı paylaşımlar yenilir yutulur gibi değil. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER