SİYASET

Muhammed Tayyar Türkeş : BAŞBAKANMIŞ !

Tarih
19 Temmuz 2019
İzlenme
3252 Kişi

Tüm engelleme ve yaptırım tehditlerine rağmen S/400 parçası taşıyan uçaklar Ankara’ya bir bir inerken, Akdeniz’e üçüncü gemimiz yola çıkarken, Pençe Harekatı tüm hızıyla devam ederken kerameti kendinden sayan Ahmet Davutoğlu başbakanlığı döneminde kendisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK PARTİ MKYK'sının "Sen başbakan gibi görün ama başbakan olma, başbakanmış gibi yap ama yetki kullanma." dediğini belirtmiş.

Kanaatimce görev yaptığı dönem zarfında icraatları ve ülkemizi içine düşürdüğü durum akla geldiğinde az bile demişler Ahmet hocam…

Bence siz evvela Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sizi neden görevden aldığını ve görevden alınmanızın ardından ne gelişme olursa olsun hiç kimsenin sizin ağzınızdan Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir kelime duymayacağına, hatta ve hatta son nefesinize kadar vefa ilişkinizin süreceğine dair açıklamanıza aykırı davrandığınızı açıklayın lütfen. Ahde vefa nedir bilir misiniz?

Hatta bir kademe daha ileri gidelim ve bu sütunlardan soralım, görevden azledilmeseydiniz Beyaz Saray’da kapalı kapılar ardında Obama ile ne görüşecektiniz? Önce onu anlatın isterseniz.

Benim görevi esnasında Suriye’de olduğu gibi stratejik derinliği dibe vuran Davutoğlu’na ve onu öne süren Exeter’li akıl hocalarına tavsiyem, açıp yakın Türk siyasi tarihine bir göz atmalarıdır. Baktıklarında görecekler ki cumhuriyet tarihinde kimi başbakanlara şerefiyle idam sehpaları, kimisine hapishane koridorları düşerken, Davutoğlu’na da kader bu ya kovulan başbakan unvanı nasip oldu.

yazının devamı için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    23 Temmuz 2019
    0 0
    efendi kimseye söyleme ama,bizim o zamanlar duyduğumuz tayyip beyden habersiz obama ile bir görüşme ayarlamak için kimleri araya soktuğu ve bunun için çok uğraştığı. yani tayyip beyden habersiz bu işi sen de yaparsan kapının önüne konulursun di mi. hadi bakalım. bizim gibi NİYAZİLER ENVERLER ,HÜRRİYET GETİRDİLER marşları ile büyüyen piri fanilerin lafını dinle. nasiplen.zararlı çıkmazsın. o PANDİSPANYALININ DA LAFLARINA KANMA.hadi bakalım.
  • Aytekin

    19 Temmuz 2019
    0 1
    Nasıl vicdansızlık bu yazılanlar! Davutoğlu düştü ya, vurun gitsin malubun sahiplisi olmazmış. C. Başkanından habersiz ve onaysız bu ülkede kuş uçmaz, kalkmış Davutoğlu stratejik hata yaptı diyorsunuz, hata yapmış olabilir ancak bu r.t.erdoğan'ın suriye krizine taraf olmasıyla çok daha önce başlamıştı zaten. Davutoğlu'nun hatası, akademik aklı , siyasi akla gezdirmek istememesi, retorik geliştirmesi oldu.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER