GÜNCEL

Mevlüt Tezel : İşte Fransa’da fikir özgürlüğü!

Tarih
04 Şubat 2020
İzlenme
1200 Kişi

Fransa'nın güneyindeki Dole semtinde yaşayan Murat Büyük'ten sonra eşi Şerife Büyük'ün de Fransız vatandaşlığı alabilmek için yaptığı başvuru kabul edilmedi.
Fransa İçişleri Bakanlığı'nca Şerife Büyük'e gönderilen mektupta şu ifadeler yer aldı: "Bilindiği gibi, eşiniz Murat Büyük'ün asıl ülkesine olan siyasi bağlılığı nedeniyle ülkemize ve kurumlarına sadakati garanti edilmemektedir. Murat Büyük'ün eşi olarak onunla ortak bir yaşam alanınız var, onun dolaylı olarak desteklediğiniz siyasi bağlılığını inkar edemezsiniz. Bu şartlarda talebinizin olumlu karşılanması uygun görülmemektedir."
murat büyük fransa ile ilgili görsel sonucu"
YETER Kİ KÖTÜLE!
43 yıldır Fransa'da yaşayan Murat Büyük, şunları söyledi: "Fransa, eşimin benim hakkımda suç duyurusunda bulunmasını mı bekliyordu? Skandal bir karar! Türk olduğumuz için bunlar oluyor. Eşim, Türkiye'yi inkar edemeyeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sempatisinin olduğunu söyledi..." Fransız vatandaşı olmak istiyorsanız Türkiye'yi sevmeyeceksiniz, milliyetçi duygularınız olmayacak ve en önemlisi, Erdoğan'a sempati duymayacaksınız! Ama PKK/YPG gibi Türkiye'de yıkıcı, bölücü faaliyetlerde bulunan örgütlere üyeyseniz ya da sempati duyuyorsanız;
Fransız vatandaşı olmanız ve devletin sosyal yardımlarından faydalanmanız daha kolay!
İşte Fransa'nın ifade özgürlüğü ve demokrasi anlayışı! Yeter ki, Türkiye düşmanı olun ya da ülkenizi kötüleyin. Hele ülkenizde siyasi nedenlerden dolayı zarar gördüğünüzü kanıtlarsanız, sizden iyisi yok.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER