SİYASET

Melih Altınok : Sosyete uyuma!

Tarih
21 Mart 2016
İzlenme
2291 Kişi

Bir süredir, CHP'nin kalesi diye anılan Nişantaşı ve Etiler gibi semtlerde otomobillerine Türk bayrağı asan gençlerin konvoylarını görüyorum.
Dün de bağırıyorlardı: "Sosyete uyuma şehidine sahip çık!"
Nedeni belli. HDP 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde şaşırtıcı oranda oy almıştı buralarda.
Evet, tam da o zaman! PKK'nın "demokratik özerklik" kararını açıklayıp terör eylemlerinin startını verdiği, canımızı yaktığı o günlerde... Peki, ne olmuştu atadan babadan CHP'li, milliyetçi ya da yurtsever bu insanlara? Nasıl oluyordu da kentleri kana bulayan, ekonomiye kasteden, Türkiye'nin ne kadar düşmanı varsa ona çalışan PKK'nın yasal partisine oy veriyorlardı? HDP siyasetini konuşturup PKK'yı dağdan indirsin diye mi? E, bunu, PKK'ya silah bıraktırmayı, devlet birkaç yıl önce denediğinde "ülke bölünüyor, hainler" diye ortalığa dökülen yine kendileri değil miydi?
Kaldı ki, tüm hareketin lideri Öcalan'ın geçen sene 21 Mart'ta yaptığı "PKK silah bırakma konferansı toplasın" çağrısını bile Kandil'e karşı savunamayan HDP mi siyaset yapacaktı?
Bırakın Allah aşkına, birbirimizi kandırmayalım. İçlerinde gerçeği görüp bu kadar da olmaz diyenler de var ama genel ruh halleri hâlâ 7 Haziran değerlerinde, yerlerde. Hâlâ istedikleri, partilerinin sandıkta gönderemediğini yollamak, Gezi'nin halledemediğini bertaraf etmek. Üstelik de ellerini kirletmeden.
Öyle ya, ölen askerin de PKK'lının da cenazesi Teşvikiye'ye değil, Bağcılar'a, Diyarbakır'a gidiyor. İşte "sosyete uyuma" diyen o gençler de artık bu "azmettiriciliğe", kurtla bir olup sürüye daldıktan sonra çobanla yas tutanların riyakârlığına isyan ediyor. Kızmayın o gençlere, emin olun bundan daha kibar olamazlar.

***


VATANDAŞ SIKIYÖNETİMİ

İstiklal bombacısı IŞİD militanı S.Y. geçmişte Ankara ve İstanbul'da iki kez DHKP-C üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmış!
Adamların gizleme ihtiyacı bile duymadığı amaçları belli. Terörle insanları yıldırmaya, ekonomiyi vurmaya ve siyasete geri adım attırmaya çalışıyorlar. Yeter ki Türkiye içiyle uğraşsın, kafasını kaldırmasın, bölgesel politikalarda çıkarlarını koşturmasın.
Sarsılıyoruz, sokak biraz sakinleşti ama onlara istediklerini vermeyeceğiz!
Şimdi ihtiyacımız olan, sokağı yalnızlaştıracak güvenlik önlemlerinden ziyade tam aksine ahaliyi dışarı çıkartacak çözümler.
Vatandaş da sokağını boş bırakmamalı, sıkı sıkıya bizzat kendisi yönetmeli. Dün insanlar inadına çıktıkları sokaklarda "sizden korkan sizin gibi olsun" yazılı dövizler paylaşıyordu sosyal medyada. Ne mutlu ki, çocuklarıyla birlikte, İstiklal'de alışverişe çıkıp fotoğrafını Twitter'a koyan Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom gibi "yabancı" dostlarımız da var sokağımızda.

***


HADSİZ!

Birileri terör aracılığıyla bir şey dayatır da yılların Cumhuriyet'ini her gün yalanlanan Cemaat haberleriyle bir trol gazetesine çeviren Can Dündar durur mu?
Dün de gazetesinin manşetinden memleketin anahtarını sallıyordu: "Türkiye teslim!"
Hadsiz! Kendisinin kime teslim olduğunu bilmeyen yok ama Cumhuriyet'in yurtsever okurlarının bu teslimiyet karşısındaki suskunluğuna şaşırmadan edemiyorum.


Sabah
21 Mart 2016


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER