SİYASET

Melih Altınok : Şimdi bu ne ayak?

Tarih
14 Aralık 2019
İzlenme
2608 Kişi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasıyla ilgili tartışma şüphesiz siyaset tarihimizin absürt başlıkları arasında yerini aldı.
Erdoğan'ın 2014 yılında Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla birlikte dolaşıma sokulan bu gündem, karşısında blok olan rakiplerinin beş benzemezle çektiği bir restten farklı değildi.
İddialar üzerine Erdoğan'ın mezun olduğu üniversiteden gerekli açıklamalar yapıldı.
Noter onayı resmi belgeler "aslını isteriz" şeklindeki anlamsız itirazları kesmeyince, üniversitedeki hocalarının tanıklığına bile başvuruldu. Onlardan biri de CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'dı.
adem yavuz arslan diploma ile ilgili görsel sonucu"Dört yıl boyunca Erdoğan'ın hocalığını yaptığını söyleyen CHP'li vekil, Erdoğan'ın İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı 4 yıllık eğitim veren İktisat ve Ticaret Yüksekokulu'nu bitirdiğini söylüyordu.
Ama ne fayda!

***

Tartışmanın fitilini ateşleyen, İYİ Parti'nin henüz ayrışmadığı, dönemin MHP'sinden Yusuf Halaçoğlu'ydu.
15 Temmuz'da FETÖ'nün başaramadığını daha önce defalarca kotaran Kemalist darbe heveslileri de Turangate'den halice olan muhabbete bayıldılar...
O günlerde, FETÖ'nün eş zamanlı olarak başlattığı "Erdoğan ağır hasta" yalanına "Öl Tayyip" şifreli çengel bulmacalarla omuz veren Sözcü gazetesine falan gün doğmuştu.
"Ya tutarsa" diyerek, Cumhurbaşkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Erdoğan'ı yıpratmak için yalanı çoğalttılar.
Ardından Eş Genel Başkanı "Seni Başkan yaptırmayacağız" diyen PKK'nın siyasi ayağı da trene bindi.
O dönem, FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz'da ölümüne düşman gördüğü darbeci Kemalistlere, rotahaber gibi kripto aparatlar üzerinden de olsa destek vermesi çok az kişinin dikkatini çekmişti.
Ancak bugün herkes biliyor ki, bu diploma propagandası FETÖ'nün bir operasyonuydu.
İnandırıcı olması için, tartışmanın startını muhalefetteki müsait çevreler üzerinden vermişler, ilk onların kulağına fısıldamışlardı, o kadar.

***

Geçenlerde de Adem Yavuz Aslan isimli firari FETÖ yöneticisi, yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu'nu şu sözlerle selamlıyordu:
"En azından Davutoğlu'nun diploması var." FETÖ'cü Aslan'ın tweeti kısa sürede troller tarafından internette yayıldı. Öyle ki, Davutoğlu'nun partisinin "en genç kurucu üyesi" diye tanıtılan bir şahıs (yok Nihal Olçok değil) dün kameraların karşısında şunları söylüyordu:
"Sayın Davutoğlu bilime önem veren birisi, en azından diploması var kendisinin.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Ahmet Güveli

    15 Aralık 2019
    1 0
    Bu cocuga yazik olacak, ilimle bilimle ugrassin politika ile heder olacak
  • VATANSEVER

    14 Aralık 2019
    6 0
    Geçmişte devletin yönetiminde çeşitli görevler almış ve milletin zihninde birazcık iz bırakmış zatların 7 düvelle boğuştuğumuz şu zamanda kendisini bitirmesi ve tarihten silmesi için ya bir parti kurması yada kuranların yanında yer alması gerekiyor.Şu anda bu ülkede olan biten de bu...
  • sedat kalfa

    14 Aralık 2019
    5 0
    şu p.....venkleri MİT çuvala koyup getiremiyor mu ya HAKAN FİDAN bey e duyrulur .
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER