SİYASET

Melih Altınok : Kemal Bey ne yaptığınızı görüyoruz

Tarih
14 Nisan 2016
İzlenme
2682 Kişi

Bir önceki grup konuşmasında bir kadın bakana Cemaat'in seksist küfür kalıplarıyla saldıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yine aynı telden çaldı.
Konuşmasında 'Altına yatmak'tan girdi, çamaşırların arasından çıktı. Pek çok kişi, milyonlarca CHP'linin sorumluluğunu taşıyan o yaştaki bir siyasetçiyi "ne kadar" ayıp diye uyarmayı bile ayıp saydığı için yalnızca kafasını sallayıp geçiyor.
Ne var ki Kılıçdaroğlu'nun tabanındaki genişçe bir kitleyi de utandırarak şekilde küfre, kadınlara hakarete soyunması onun kompleksli kişiliğiyle alakalı bir değil. Zira onun bu tarzı, aynı zamanda çaresizliğin göstergesi bir bel atı mücadele stratejisi.
Yani 6 yıllık görev süresince girdiği 6 seçimde kaybeden bir siyasinin anlık öfke patlamalarının ya da pasif agresif semptomların ötesinde bir durumla karşı karşıyayız.
Artık şüphem kalmadı. Kemal Bey parlamentoyu kilitlemeye, asgari nezaket zeminini ortadan kaldırarak siyaseti imkânsızlaştırmaya çalışıyor. Bu artık onun tarz-ı siyaseti. Tıpkı yakın tarihimizdeki, darbe önceleri yer altı kadar bel atına da inen diğer "misyon sahibi" muhalefet liderleri gibi.
Çoğu son yolculuklarına bir başlarına uğurlandılar. Ama onların, askere, ecnebilere, artık siyaset dışı kim varsa ona gel gel yapan anti siyaset yöntemleri hâlâ cazibesini koruyor.
İşte Kılıçdaroğlu da o yolun yolcusu. Canı gönülden istiyor ki tansiyon yükselsin; başlıyor küfre. Ardından siyasi tercihlerine, yaşam tarzlarına cinsiyetçi küfürlerle saldırdığı insanların tepki göstermesini bekliyor. Çünkü böylelikle, taraftarlarını bile savunmayacakları durumlarla karşı karşıya bırakıp kemikleştirebiliyor. Sonra gelsin toplumsal kutuplaşma tiratları.
Ancak Cumhurbaşkanı halkı kutuplaştırıyor hatta bu yüzden halktan oy alıyor diye en çok yakınan da bizzat kendisi. Bu çelişki gün gibi ortada. "Hayır, toplumsal olarak gerginleşiyorum" diyenlerle "gel barışalım artıkçılar" dışında, halkın büyük çoğunluğu da yemiyor artık. Ne var ki bu ülkenin artık can ve vakit kaybetmeye tahammülü kalmadı. Sistem tartışmaları, terör, ekonomi ve bölgesel gelişmeler gibi, başat problemlerimiz var. Dolayısıyla Türkiye'nin önünden bu arkaik ajan provokatör siyasetini kaldırmak gerekiyor.
Bu görev de meclisteki tüm partilere ve onları destekleyen seçmene düşüyor. Parlamentomuzda bel atı siyaset ve siyasetçi görmek istemiyoruz.

***


KARA TREN BU PELİN, BAZEN GECİKİR

Dün CHP'nin televizyonundaki sabah programında Marmaray'ın bir lokomotifinin arızalanması konuşuluyordu.
Tabii ki, o da tünel gibi suyun epey aşağısındaki şu seviyede:
"Biz dedik yapmay��n şu Marmaray'ı, 13500. seferinde iki saat arızalanmış işte! Vay Boğaz Köprüsü trafiğinde sıkışsaydım da Marmaray'ın arızalandığını görmeyeydim. Vay anam vay!"
Evet abartıyorum. Ancak programın ulaşım mühendisi de olduğunu düşündüğümüz konuğu Pelin Batu'nun yorumu kadar değil. Pelin Hanım'ın sözleri kelimesi kelimesine, hataları yanlışlarıyla aşağıda, dinleyin karar sizin.
"Yani önce hızlı tren dediler sonra mühendisler ortaya çıktı. Hızlı tren değil sadece daha fazla kömür atılarak hızlandırıp dolayısıyla o da raydan çıkmıştı ve insanlar ölmüştü. Hemen unutuluyo. Hızlı tren diye nasıl pompalanmıştı. Bu öyle. Her gün başka bir kifayetsizlik örneği olarak gencecik insanlar ölüyor. Zaten bu terör meselesine hiç girmiyorum..."
Aman Pelin Hanım ne olur girmeyin! Karnımıza gülmekten kramplar girdi. Biz gerisini Yiğit Özgür'ün o meşhur karikatüründen okuruz. Evet o...

Sabah
13 Nisan 2016


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER