SİYASET

Melih Altınok : Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım’a karşı!

Tarih
27 Mayıs 2019
İzlenme
3130 Kişi

23 Haziran seçimlerinde tekrar karşı karşıya gelecek olan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu, bugüne değin tek başlarına pek çok televizyon programına çıktılar.
Adayların videolarına şöyle bir göz attım. Hafızamı zorladım...
Kritik dönemlerde siyasilerimizle teke tek röportajlar yapmış bir televizyoncu olarak, Yıldırım ve İmamoğlu'nun performansları için şunları söyleyebilirim.
Bir defa Binali Yıldırım'ın sakinliği dikkat çekici şekilde hissediliyor. Sunucuyu da seyirciyi de germiyor. Samimi espriler yapıyor. Şive komiğine düşmeden Anadolu ağızlarını ustalıkla kullanıyor. Muhatabının yüzüne gözlerini dikerek ya da bakışlarını kaçırarak değil ayarında bir zamanlamayla bakıyor. Bazen gülüyor, üzüldüğünü göstermekten çekinmiyor. Bu ona rahat, güvenli, büyüklerim kızacaklar ama "cool" bir hava veriyor.
Kısacası, yıllardır siyaset sahnesinde gördüğümüz Binali Bey'in imajında buseçimde de değişlik yok. Ancak son dönemlerde kıyafetlerinin çok daha özenle seçildiği de gözlerden kaçmıyor.
Ekrem İmamoğlu'na gelince...

***

Elbette İmamoğlu'na Binali Bey kadar aşina değiliz. İstanbullu bir seçmen olarak ben de kendisini adaylığı süresince tanıma fırsatı buldum. Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak da adını duymamıştım.
Dolayısıyla hakkında, Yıldırım'a dair izlenimlerimdeki kadar keskin ifadelerkullanamayacağım.
İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ya da Muharrem İnce gibi CHP'nin ileri gelenlerinden çok daha fazla konuya hakim olduğu izlenimini veriyor.
İmamoğlu'nun performanslarından aklımda kalansa sürekli gülmesi. Sinirlendiğinde hatta kavgaya varacak şekilde tartıştığında bile gülümsemeyeçalışıyor. Bu da fikirlerini savunmaktan çok karşısındakinin psikolojisi üzerine oynadığı izlenimi yaratıyor.
Elinden düşürmediği kâğıt peçeteleri 8'e 10'a katlayıp terini silmesi seyirciyi geriyor. Sözlerinin etkisini azaltıyor. İnsan gayri ihtiyari olarak, bir ara verilse ya da kamera dönse, adamcağız terini şöyle bir silse de hepimiz rahatlasak diye düşünüyor. Bu sorun bir sağlık probleminden kaynaklanıyor olabilir ama klimalarla çözülmeyecek dert değil.

***

Ekrem İmamoğlu ile söyleyebileceğim diğer ayrıntıysa her çıktığı programınolay olması. Söylenildiği gibi, bu durumda CHP yandaşı medyanın fütursuz desteği kadar hükümete yakın medyanın her topa girmesi de etkili olabilir.
Ancak kuşkusuz, sözünü ettiğimiz sansasyonel halin birinci nedeni İmamoğlu'nun her çıktığı programda bir olay çıkartması! Turgay Güler'le başlayan AhmetHakan'la devam eden kavgalar, iddialar...
Tamam, adını saydığım kişilerin, İmamoğlu'na FOX ya da Halk TV sunucuları gibi muamele etmedikleri kesin.
Ancak hiçbirisinin İmamoğlu'na, Buket Aydın'ın Yıldırım'a "bir duruşunuz yokmu, her şeye tamam diyor diyorlar" şeklindeki sorusu kadar ağır yüklenmediği kesin.
yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver 2

    28 Mayıs 2019
    0 0
    ancaaak. BU İSTANBUL SEÇİMLERİNİ KESİN ALACAĞIZ, KİMSE İTİRAZ EDEMİYECEK VE KABUL EDECEK diyen mebusun kulakları çnlasın.kemal bey çok bozulmuş BİR FESAT GRUBUNUN AKPden çalıp çalıp gıcıklığına AL BİRAZ DA SEN OYALAN der gibi çaldığı oyları akkaşık olan CHPye yazmasına mı,partisine haksız yere çalan hırsız denilmesine mi yansın.ne yapsın bu CHP...HELE AKPDE BUnu çözecek ZEKADA ADAM NASIL OLUR diye şimdilerde tayyip beye saldırıyor ya pes yani...
  • hursit dilaver

    28 Mayıs 2019
    0 0
    kemal kılıçdarı grupta dnledim.giresunda öldürülen kız için dediği tamamen haklı.hiç lafımız olmaz, cem küçük te bundan bahsetmişti.kesin bulunsun suçlular. BUNU CHPYE SAKIZ ETTİNİZ YA,BRAVO AKP. TAM SEÇİM DÖNEMİ GİRESUN OYLARI GİTTİ İSTANBULDA TABİ.bir trafik kazası olmuşsa,bu kabul edilip hastaneye giderdi zaten ADAM 3 KİŞiYİ ÖLDÜRDÜ DE SERBES KALMIŞTI.sonra itiraz falan şimdi 15 yıl yedi. burada bir ara yol bulunurdu.yardım falan.ALLAH AYAKLARI DOLAŞTIRMASIN. CHPYE MALZEME OLURSUNUZ
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER