SİYASET

Melih Altınok : Bu da CHP’nin yeni kapısı

Tarih
21 Kasım 2016
İzlenme
1990 Kişi
CHP siyaset tarihinde bir ilke daha imza attı.

Yo, PKK'nın siyasi kanadı HDP ile kurdukları fiili ittifaktan bahsetmiyorum. Çünkü bu yeni bir durum değil. Hatırlayacaksınız, 90'larda seçimlere birlikte girmişlerdi. 7 Haziran seçimleri sonrası PKK ülkeyi kana buladığı günlerde de, milletvekilleri Şafak Pavey kameralar karşısında HDP'nin eş başkanı Selahattin Demirtaş'a "beraber iyi salladık" demekten çekinmemişti.
Sözünü ettiğim ilk, CHP'nin dün İstanbul Kartal'da HDP ile yaptığı "teslim olmayacağız" mitingine gizli katılımlarıyla ilgili.
Zira CHP, PKK'lıların yanı sıra, "teslim olmamaya" kararlı FETÖ'cülerin çağrı yaptığı bu mitinge katılımını resmen üstlenemedi. Milletvekilleri, gençlik kolları ve yerel örgütleri günler öncesinden "orada olacaklarını" ilan etti. Ancak o gün gelip orada oldukları halde "oradaydık" diyemediler.
Hakikaten ibretlik.
CHP gizli katılımlı miting yapan ilk siyasi parti olarak literatüre geçti.
Dün Twitter'dan bu duruma isyan eden CHP'li seçmen ve partinin doğal tabanı ulusalcılar, aynı soruları soruyorlardı:
1- Madem binlerce sivili, askeri ve polisi şehit eden PKK'lıların şovuna dönüşen bir mitingde HDP ile birlikte poz vermenin kötü bir imaj olduğunu düşünüyordunuz... O halde niye bu işe kalkıştınız?
2- 15 Temmuz'da askeri darbe atlatmış bir Meclis'in, FETÖ'ye, PKK'ya ve tüm terör örgütlerine yönelik aldığı OHAL kararına karşı "teslim olmayacağız" demek ne anlama geliyor?
3- Eğer derdiniz OHAL'in doğurduğu kimi hak ihlallerini protesto etmekse... Terör gruplarıyla yan yana durarak yaptığınız şey, OHAL mağdurlarını da kriminalize etmedi mi? Çaresiz insanları terör gruplarıyla buluşturmak, "Cumhuriyetin kurucusuyum" diyen bir partinin işi midir?
4- 7 Ağustos'ta farklılıklarını koruyarak demokrasi ve vatan müştereğinde oluşan Yenikapı Ruhu'na alternatif olarak bula bula HDP ve PKK ile Kartal'da gizlice buluşmayı mı akıl ettiniz?
CHP yöneticileri, miting çağrılarını ve alandan verdikleri pozları silip kendilerine haklı eleştiriler yapan seçmenlerini engellemek yerine sağlam bir özeleştiri yapmalılar.

***

HDP BİLE İSYAN ETTİ

Gelin görün ki, CHP'nin Yenikapı Ruhu'na alternatif olarak seçtiği partneri HDP bile kendilerinden şikâyetçi.
Dün HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen Twitter hesabından, katıldıkları mitingi sahiplenemeyen CHP yönetimine isyan ediyordu:
"İstanbul'daki mitinge son anda katılmama kararı alan CHP Adana'da ne şiş yansın ne kebap tavrıyla ortaya karışık muhalefet mitingi yapacak!"
Yazık!
Milyonlarca seçmenin iradesini üstlenen bir partinin düştüğü bu hal, muhaliflerini bile kaygılandırıyorsa durup ciddi ciddi düşünmek gerekmez mi?

***

CİNER'İN ÇEVRESİ GENİŞ

Turgay Ciner'in 16 madencimize mezar olan Siirt'teki madeni ile ilgili muhalefetin suskunluğu sürüyor.
Dahası, bu cinayete ses çıkartanlara tepki de yine aynı cepheden, Fetullahçılardan, "iş kazalarına duyarlı" gazetecilerden, PKK'lı trollerden, sendikacılardan geliyor.
Maşallah iyi birikim yapmış Turgay Bey.

Sabah
21 Kasım 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER