GÜNCEL

Mehmet Barlas : YSK’nın gerekçeli kararı geride kaldı... Şimdi CHP S-400’lerin ertelenmesini istiyor

Tarih
25 Mayıs 2019
İzlenme
1551 Kişi
Meğer ne kadar bol vaktimiz varmış. Yüksek Seçim Kurulu'nun "Gerekçeli Kararı"nın gerekçelerine yeni gerekçeler katmak için bütün televizyon kanallarının konuşmacıları hesapsızca vakitler harcadılar. Sanki bu konuşmalar sonunda sonuç değişecekti... Yani bu konuşmalar etkili olsaydı, 23 Haziran'daki seçimin tekrarı sanki durdurulacaktı.

Boş tartışmalar
Biz böyleyiz işte... Kesin olan sonucu kabullenmek yerine, kendimizce yeni ve farklı sonuçlar üretmeyi çok seviyoruz. İşin kötüsü de, bazılarımız meşru ve geçerli olan kesin sonuç yerine, kendi ürettiğimiz düzmece sonuçları meşruymuşlar gibi kabulleniyoruz. Bu durumun en aşırı yansıması ise, Türkiye'nin ana muhalefet liderinin Yüksek Seçim Kurulu üyelerini "Çete" olarak suçlaması ve onları isim isim sayarak yuhalatması değil midir? Eğer Kılıçdaroğlu'nun bu ayıplı davranışı mantıklı olsaydı, yuhalamalar sonunda 23 Haziran'daki seçiminin tekrarı durdurulmayacak mıydı?

Farklı görüşler
Herhalde bir gün yargı kararları, bir futbol maçındaki gollerin tartışıldığı gibitartışılmayacaktır. Ülkenin iç ve dış siyasetinin bunca sorunu varken, kamuoyunuoluşturan odaklar içi boş tartışmalarla zamanı ziyan etmeyeceklerdir. Ve sonundabir gün, Türkiye'deki ana muhalefet partisinin bizi bekleyen dış siyaset sorunlarıhakkındaki görüşlerinin, iktidarın görüşlerinden farklı olduklarını da öğreneceğiz.

S-400'ler ve CHP
Galiba o "Bir gün" de geldi. Çünkü dış siyasetin problemli konuları hakkındagörüşlerini açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, şu noktalaraparmak basmış:
-Çeviköz, NATO ile Türkiye arasında bir komisyon kurulmasını isteyerek, komisyon çalışmalarını bitirinceye kadar S-400 alımının durdurulmasını istemiş. Çeviköz, "Bu komisyon çalışmalarını bitirene kadar S-400'lerin konuşlandırılmasının ertelenmesini öneriyoruz" demiş.

Elçiler gönderilsin
Doğu Akdeniz'de Türkiye aleyhine gelişen dengelerin diplomasi ve uzlaşmayoluyla çözülmesinin doğru olacağını da ileri süren Çeviköz,

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER