GÜNCEL

Mehmet Barlas : Washington Post’un Erdoğan korkusu

Tarih
10 Ocak 2023
İzlenme
961 Kişi

Bloomberg TV ve Washington Post'ta dün ilginç bir analiz yayınlandı. Bu analizden anladığımız kadarıyla Batı basını, Türkiye'deki seçimlerle bizim tahmin ettiğimizden daha fazla ilgili. Bu analize göre, "2023 Türkiye seçimleri, dünyanın ön önemli seçimi olacak". Bu sözleri biz söylesek "Abartıyorsunuz" denir. Ama dile getirenler, ABD medyasının amiral gemileri. Bu analizde, "Türkiye seçimleri, Washington-Moskova hattında jeopolitik ve ekonomik sonuçlara yol açacak, ayrıca Avrupa başkentlerini, Ortadoğu'yu, Orta Asya'yı ve Afrika'yı etkileyecek" deniliyor.

Seçimleri kazanabilecek en güçlü aday olduğunu belirttikleri Erdoğan'ın, Batılı liderler tarafından istenmediğinin de altı çiziliyor. Analiz şu cümlelerle son buluyor: "Ankara'nın dünya meselelerindeki etkisi, Erdoğan'ın iktidarda kaldığı süre boyunca elde ettiği başarıları kanıtlıyor."
Aslında Bloomberg ve Washington Post'un özetle söylemek istediği şu: "Erdoğan liderliğindeki Türkiye giderek güçleniyor. Biz bunu asla istemiyoruz. Bu seçimlerde Erdoğan'ı engellemeliyiz." Bu yüzden Erdoğan nefreti üzerinde birleşmiş 6'lı masayı, FETÖ'yü ve PKK'yı destekliyorlar.
Sandığa giderken Batı medyasının ve Batılı liderlerin neden Erdoğan'ı istemediklerini bir kez daha gözden geçirin. Seçimleri FETÖ ve PKK destekli 6'lı masanın adayı kazandığında nasıl bir Türkiye'ye uyanacağınızı bir kez daha hayal etmeye çalışın.

***


HDP İLE DEVA PARTİSİ İTTİFAK MI YAPACAK?
HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, "HDP kendi adayıyla seçime girecek. Yakında adayımızı açıklayacağız" dedi. Ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Milletvekili sayısında anlaşamazsak DEVA Partisi olarak seçime katılırız" şeklinde konuştu. 
Peki bu iki partinin benzer açıklamaları ne anlama geliyor?
yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Hacı Güven

    10 Ocak 2023
    0 0
    bloomberg ve 6 lı ganyan sofrasının CANI CEHENNEME INŞAALLAH 🤲☝, BUNLAR ORTAÇAĞDAN KAFALAR MEDENI DÜNYAİLE HİÇBİR ALAKALARI YOK , MESELÂ KIÇINI YIKAMAYA ÖĞRENEMEYENLER !!!
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER