GÜNCEL

Mehmet Barlas : Türkiye ve İdlib

Tarih
06 Eylül 2018
İzlenme
1957 Kişi

Olay doğrudan çeşitli açılardan Türkiye'yi ilgilendiriyor. Geçmişte olduğu gibi şimdi de, ölümden kaçmaya çalışan yüzbinlerce Suriyeli sığınmacı konumunda, sınırlarımıza dayanabilir. Ayrıca İdlib'e dönük operasyonlar hakkındaki en kapsamlı değerlendirme, 7 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı, Putin ve Ruhani'nin de bulunacakları Tahran Zirvesi'nde yapılacak.

ABD ve teröristler
Tabii bir de İdlib'de olduğu gibi tüm Suriye topraklarındaki terör örgütlerinin özellikle ABDtarafından desteklendiği gerçeği var gündemde. Nitekim Amerika'yı tweetlerle yöneten Başkan Trump, "İdlib'e yapılan saldırılar sivillerin hayatını tehdit ediyor" içerikli bir mesaj yayınladı ama hem Rus askerlerini hem de Esad'ın güçlerini drone'larla vuran buradaki teröristlerden hiç söz etmedi.

Kremlin konuştu
Kremlin'den hava saldırısı sonrasında şu açıklama yapıldı: "Militanlar Suriye'de barışı ve üslerimizi tehdit ediyor. İdlib bir terör yuvası haline geldi. Rusya, Türkiye ve İran'ın Tahran'da bir araya geleceği üçlü zirvede ana konu İdlib'deki son durum olacak. Trump'ın İdlib ile ilgili yaptığı açıklama kentteki sorunları çözüme yardım etmiyor."

İran ve İsrail
Suriye krizine bağlı bir diğer gelişme de, İran ile İsrail arasındaki sıcak gerginliğe ilişkindir. Suriye'de Esad'a yardım için bu ülkede bulunan İran güçlerinin İsrail'i de hedef aldıklarını iddia eden Netanyahu, "Gerekirse İran'ı da vururuz" içerikli, açıklamalar yapıyor.

Zirinovski konuştu
Geçen akşam bir Rus televizyon kanalındaki açık oturumda konuşan Rus siyasetçi Zirinovski de, Amerika'nın Kürtleri kullanarak Türkiye'yi savaşa sürüklemeyi amaçladığını iddia etti. Zirinovski'ye göre Suriye merkezli anlaşmazlıklar sonunda nükleer silahların kullanılmasına dayanabilir.

Erdoğan'ın ağır yükü

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Ali

    07 Eylül 2018
    0 0
    Rusyanin bahsettigi teroristleri İdlip'e kim ve NEDEN topladi? Hizli Hacli kancık Putin topladi! Hacli Siyonist Sirtlanlara Kesinlikle Boyun egmemeliyiz. Gerekirse Abd ve Rusya ile savasi goze almaliyiz. Her ikisinede test cekmeliyiz! Binlerce km oteden gelip Suriyede ne isleri var? Defolsunlar
  • Namyelüs

    06 Eylül 2018
    1 0
    Bölgede her şey ABD çıkarlarının maskesi altında İsrail'in çıkarlarına hizmet için yapılıyor.Buna inandırılan büyük bir kesim zavallı ABD halkı var.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER