GÜNCEL

Mehmet Barlas : Putin’in ahı Boris’i yıktı

Tarih
08 Temmuz 2022
İzlenme
969 Kişi
İngiltere Başbakanı Boris Johnson şu anda başbakan ama Muhafazakâr Parti'nin lideri değil. Muhafazakâr Parti'nin 1920'lerden kalma içtüzüğü, Boris Johnson'a güvensizlik oyu verilip düşürülmesini imkânsız kılıyor. Bu yüzden Boris Johnson parti liderliğini bıraktı ama başbakanlığı bırakmamakta direniyor. Yeni biri göreve başlayana kadar başbakanlığı sürdüreceğini söyledi.
Hatırlanacağı gibi Rusya-Ukrayna Savaşı'nı körükleyen Batılı liderlerin başında Boris Johnson geliyordu. Rusya'ya ambargo ve yaptırımların da öncülüğünü yapan İngiltere'nin milyarlarca sterlin silah yardımında bulunmasıyla Rusya-Ukrayna Savaşı bitmez ve içinden çıkılmaz bir hâl aldı.
Boris Johnson, sürekli Putin'in devrilip gideceğine ilişkin demeçler veriyordu ve fırsat buldukça Kiev'e gidip Zelenski'yle buluşuyordu. Son Madrid Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile samimi pozları dikkat çekip sempati toplayan Johnson, aslında göründüğü gibi biri değil ve bu savaştaki payı büyük. Şimdi Putin'in yerine kendisi devrildi. Sonbaharda başbakanlığın da elinden gideceğine kesin gözüyle bakılıyor.
Ancak bilinen bir gerçek varsa o da şu ki, Türkiye ile İngiltere Brexit'ten beri ortak çıkarlara sahip. İktidara kim gelirse gelsin bu yakın gelecekte değişecek gibi durmuyor.
UK signs continuity deal with Turkey preserving almost £20bn in trade - The Institute of Export and International Trade
ŞİDDETİN SİYASETİ OLMAZ
Konya'da bir hasta tarafından başından vurularak öldürülen doktor için sağlık personeli ayaklandı. Savcılıklar bu direnişlere yasak koydu. RTÜK de bu cinayetle ilgili haberleri yasakladı. Doktorları korumak adına birçok pozitif ayrımcı kanun devreye girdi. Artık doktora şiddetin yasada yeri olduğu gibi bundan sonra doktorlar yaptıkları yanlış tedavinin tazminatından da sorumlu değil.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Ne alaka

    11 Temmuz 2022
    0 0
    Boris'i deviren Yahudi tuccarlar. Brexit'in intikami. Hayatta kalmasi bile supheli. Yeni bb Yahudi Dominic Raab bi kac sene sonra
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER