GÜNCEL

Mehmet Barlas : Her hatayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görebilmesi mümkün değildir ki...

Tarih
23 Aralık 2019
İzlenme
933 Kişi
Cumhurbaşkanlığı sistemi, bazıları için sorumluluklardan kaçış sistemine de dönüşebilir... İcraatın ve alınan kararların bütün sorumluluğunu Cumhurbaşkanına yükler ve kenardan olup bitecekleri kayıtsızca izlerseniz, sistem yozlaşabilir... Sonunda Cumhurbaşkanı onay verdiği kararları bile veto etmek zorunda kalabilir. Bu durumu çok yakın zamanda kömürle işleyen enerji santralları olayında görmedik mi?

Değerli konut vergisi
Benim endişem şimdi de "Değerli konut vergisi" uygulaması ile getirilen yeni düzenin, enerji santrallarındaki durumun benzerine yol açması ihtimalidir. Bu vergi 7 Aralık'ta kabul edilen bir kanunlar paketi içinde yürürlüğe koyuldu. İşin garibi kanunun 7 Aralık'ta kabul edilmesine karşın, Tapu Genel Müdürlüğü önceden bazı firmalarla anlaşma yaparak İstanbul'daki taşınmazlara bedeller biçtirmiş.

Uçuk bedeller
Başta da söylediğim gibi, bu haksız ve Anayasaya aykırı durumun düzeltilmesi için yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gözler ve kulaklar dikili olacak. Hukuk devleti eşitlik ve mali güce göre vergi gibi ilkelere dayalı olduğu için bu vergi yasası Anayasaya zaten aykırıdır. Verginin istisnalarında ise kendi taşınmazına sahip olanların hakları, bu taşınmazları ticaret için kullananlar karşısında ezilmiştir.

Amaç ne?
Amaç yönetime para sağlamaksa, bunun için çaresiz vatandaşın ezilmesi mi gerekir?

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER