SİYASET

Mahmut Övür : Kelepçe eylemi ve siyaset

Tarih
22 Ocak 2017
İzlenme
798 Kişi
Meclis'te tarihi bir süreci izlemeye çalışırken, Meclis tarihine yakışmayan kelepçeli kürsü işgaline de tanık olduk. Dün CHP'lilerin Meclis'teki sakinliğinin şaşırttığını, hayra alamet olmadığını ve AK Partililerce kaygıyla izlendiğini yazmıştım. O kaygı boşuna değilmiş. CHP'den ihraç edilen Aylin Nazlıaka Meclis'te öyle bir eylem yaptı ki onca gerilime imza atan CHP'li aktörleri bile utandırdı.

Sonucu bir AK Parti milletvekili şöyle yorumladı: "CHP'nin sorumlu isimleri 97 yıllık Meclis kürsüsünü işgal edip kırıyorsa, sorumsuzu da o kürsüyü kelepçeliyor."
O gerilimli saatlerde Meclis kulislerindeydim. Eylem duyulur duyulmaz meclis kulislerinde dolaşan iktidar veya muhalefet milletvekillerinin yüzleri asılmaya başladı. Kısa bir süre AK Parti kulisinde Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Feyzullah Kıyıklık, Agah Kafkas'la sohbet ettim. Hepsi de Meclis'teki gerilimi muhalefetin siyaset üretememesine ve iletişimsizliğe bağlıyordu.
AK Parti kulisinden çıkıp CHP, MHP ve HDP'lilerin bulunduğu bölüme geçtim. Simit, peynir ve çay üçlemesiyle sohbet eden CHP milletvekilleri İlhan Kesici ve Ali Özcan'ın masasına oturdum. Biraz Kesici ile sohbet ettim. Kesici, söze AK Parti'den şikâyet ederek başladı; araya Kılıçdaroğlu'nun Türkiye için şans olduğunu ekledi sonra da sözü Aylin Nazlıaka'ya getirip son durumu değerlendirdi: "Çok çirkin bir eylemdi. Keşke yapılmasaydı. Ama bu kadar acele müdahaleye de gerek yoktu. Biraz sabretseler ve bol bol, su, çay, kahve verselerdi iş kendiliğinden çözülürdü." Referandumla gelecek yeni siyasi sistem tam da bu tabloyu değiştirecek.

Sabah
22 Ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER