SİYASET

Mahmut Övür : CHP’de kripto FETÖ’cüler var mı?

Tarih
09 Haziran 2018
İzlenme
986 Kişi
CHP adayı Muharrem İnce, genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan farklı görünse de aslında aynı yolu izliyor. O da FETÖ'ye ve HDP'ye "mağdur" edilmiş gözüyle bakıyor, PKK'ya karşı Türkiye'nin Menbiç'te güç kazanmasına, Kandil'i kuşatmasına öfkelenip hıncını bir komutandan çıkartıyor.
Bunu yaparken de şiddet siyaset ilişkisine değinmediği gibi gırtlağına kadar şiddete bulaşmış siyasilere güzellemeler düzüyor.
Dahası dindarlara sıcak mesajlar vermesi, "İmam Hatip'te hocalık yaptım" demesi sonucu değiştirmiyor, bir anda Kılıçdaroğlulaşabiliyor.
Onun bu özelliğini daha çok siyasi çıkışlarında görüyoruz. Ortada yeni bir siyaset vizyonu olmayınca o da çaresizce Kılıçdaroğlu gibi siyasi yalanlara başvuruyor.
CHP yandaşı siyasi analizciler de İnce'nin bu çıkışlarını gündem oluşturmak olarak yorumluyor. Peki, gündem oluşturmak mı önemli yoksa doğru söyleyip söylememek mi?
Şu manzaraya bakın... Yola çıkar çıkmaz ilk yaptığı şey Demirtaş'ı ziyaret etmek oldu. Bunu da demokrasi ve özgürlük adına yaptığını söyledi. Oysa bu ziyaretler ve CHP'nin HDP'ye verdiği destek tek bir işe yaradı; şiddeti meşrulaştırmaya...
Ne yapsalar destek bulduklarına göre şiddete devam... Bu da ne yazık ki CHP'nin umurunda değil.
Oysa Kürt seçmen şiddetten kurtulmak istiyor. CHP bunu bile bile PKK'yı öven, hendeklere destek veren HDP'yi motive ediyor. Bunun vebali çok büyük. CHP bu tavrıyla, HDP içinde PKK baskısından kurtulmak isteyen siyasi damarın güçlenmesini de engelliyor. Kısaca CHP bunu Kürtleri sevdiği için değil, kendi küçük hesapları için yapıyor ve Türkiye'nin geleceğini zehirliyor. Bu da özgürlük kılıfı giydirilmiş siyasi yalandan başka bir şey değil.
Aynı siyasi yalanlar FETÖ'yle ilgili de söylendi. O yapının CIA ile ilişkili bir terör örgütü olduğu biline biline övüldü, ilişki kuruldu. Alın şu gündem olan söylemleri...
Önce "FETÖ ABD'den usulüne uygun istenmedi" tezini ortaya attı ve meydan okudu; "ABD Gülen'i iade etmiyorum derse 24 Aralık'ta İncirlik'teki askerleri Noel bayramı için ABD'yegöndeririz." Gündem oldu ama hayal kırıklığı da yarattı. Çünkü şu cevabı işi ciddiye almadığını gösterdi: "Kapatırım demedim, tatile gönderirim dedim.
Ne var bunda..." Ama en vahim çıkışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2001'de Pensilvanya'ya gittiği iddiasıyla yaptı. O iddiayı kendisine aktaran kişiyi açıklamadığı gibi "ona zarar gelir" gibi gerçekçi olmayan bir gerekçe uydurarak işi sürüncemede bıraktı.
Gördüğünüz gibi gündem olduğu söylenen hiçbir iddianın arkası gelmedi. Bu da yeni bir şey değil. Kılıçdaroğlu bunu 8 yıldır yapıyor. Yapıyor ama yaptıkça da yeniliyor. Şimdi sıra İnce'de...
CHP'lilerin kaderi bu herhalde. Bir kez olsun "neden" sorusuna doğru cevap bulsalar belki bir yol bulunacak. Ama onlar eski bildiklerini tekrarlayarak sadece Türkiye'ye değil kendi kitlelerine bile zarar veriyor ve umutsuzluğa sevk ediyor.
Son bir not: Birkaç gün önce Fuat Uğur, Türkiye gazetesinde Cenkut Yıldırım'ın 2005'te yazdığı Devşirme isimli bir romandan söz etti. O romanda küçük yaşta CHP'ye sızdırılan biriningenel başkanlığa gelişi anlatılıyor. Gel de şüphelenip şu soruyu sorma: Acaba CHP'yi bu noktaya getirenler genç yaşta CHP'ye sızdırılan kripto FETÖ'cüler olmasın?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • HAK DAVA

    09 Haziran 2018
    1 0
    BU DA SORUMU ŞİMDİ 4 DANIŞMANI FETÖDEN TUTUKLANDI 3 İÇERDE 1 TANESİ 3 YIL YEDİ YATARI OLMADIĞI İÇİN DENETİMLİK SERBESTLİKTEN ÇIKTI ŞİMDİ BU DANIŞMANI İZMİRDEN 1.SIRA MİLLET VEKİLİ ADAYI.KEMAL KILIÇDAROĞLU DESEN ZATEN FETÖNÜN PORNO KASETİ İLE GENEL BAŞKAN OLDU...BENCE BAŞKA SÖZE GEREK YOK.GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZMİŞ.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER