SİYASET

Mahmut Övür : CHP'de Atatürk posteri krizi

Tarih
31 Ocak 2016
İzlenme
1431 Kişi

İçeride ve dışarıda tarihi olayların yaşandığı bir süreçte ana muhalefet partisi CHP'nin gündemine bakın; Cumhurbaşkanına hakaret, Atatürk'ün posterinin indirilmesi...
Özellikle Atatürk'ün posterinin indirilmesi meselesi medyada manşetlere taşınarak yeni bir kavganın fitili ateşlendi. Duracağı da yok. Her gün yeni bir boyut ekleniyor.
Kavga, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın "Atatürk'ün fotoğrafını gözlerimin önünde bir CHP'li milletvekili indirdi" iddiasıyla başladı. O iddiayı CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce doğruladı ve Kılıçdaroğlu'nu suçladı: "Ben lider olsam, bu skandalı 15 dakikada ortaya çıkarırım."
Peki, suçlanan o milletvekili kimdi? Onun da kim olduğunu CHP eski milletvekili Şahin Mengü açıkladı: CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok. Bu suçlamalara Altıok'un cevabı netti: "O fotoğrafı ben indirmedim. Haksız bir suçlama. Her şeyin bir etik çerçevede gerçekleşmesi lazım. Olmayan bir şeyi kanıtlamak bana düşmez. Dolayısıyla ben sadece böyle bir şey olmadığını söyleyebilirim. Bunu konuşmayı bile zul görüyorum. Ben bir Cumhuriyet kızıyım."
"Cumhuriyet kızı" Altıok'un son kurultaydan sonra Kılıçdaroğlu tarafından CHP MYK'sına atanması tartışmaları daha da alevlendirdi. En sert eleştiriyi de bizzat Cumhuriyetçiler yaptı. Bu durum, tartışmayı daha da vahim bir noktaya taşıdı ve iki milletvekilinden hangisinin doğru söylediği çok daha merak edilir oldu. Kılıçdaroğlu konunun araştırılmasını istedi. Bakalım araştırma gerçeği mi ortaya çıkartacak yoksa olayın üstünü örtmenin yolu mu aranacak. Her ihtimalde Kılıçdaroğlu'nun işi zor... Ya yeni atadığı MYK Üyesi Altok ya da Milletvekili Nazlıaka "yalan" söylüyor. Bunun ortaya çıkmasının da bir bedeli olacak.
Ama şu gerçek ne yazık ki hiç değişmeyecek: Siyaset üretmeyen CHP, daha çok böyle parti içi tartışmalarla gündemi meşgul edecek. Ülkeye de CHP'ye de yazık.

Sabah
31 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER