SİYASET

Mahmut Övür : Bir köprü açmak

Tarih
27 Ağustos 2016
İzlenme
1619 Kişi

İstanbul 3'üncü incisine, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne kavuşuyor. Garipçe köyünden alana kadar ciddi bir güvenlikten geçiyoruz.
İşin sıkıya alınmasından herkes memnun.
Çok sayıda yerli ve yabancı devlet adamı, işadamı ve yabancı misyon temsilcileri dikkat çekiyor. Kiminle konuşsam, her zamankinden güvenli duruşuyla sanki bunun bir açılıştan çok farklı bir şey ifade ettiğini anlatır gibiler.
Törene, bir köprü açılışından çok bir "dik duruşun" simgesi olarak bakılıyor. Ya da sadece iki kıtayı buluşturan değil, Türkiye'nin farklı coğrafyalara açılışının yeni köprüsü olarak. Ama üzerinde asıl durdukları şey, Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprüleri, Avrasya Tüneli, 3. Havaalanı ve İzmir Otoyolu gibi devasa yatırımlarla Türkiye'ye yönelik kuşatmalara meydan okunmasıydı. Hem de yeni bir ruhla, 15 Temmuz direnişinin meydanlara yansıyan Yenikapı ruhuyla...
Dün Cizre'de şehit edilen polislerin acısının sindiği alanda konuştuğum her işadamı, her sivil toplum temsilcisi aynı şeyi söyledi: "Teröre, bizi iç savaşa sürüklemek isteyen darbecilere inat açılışlar sürmeli. Yaşama küsüp, bir şey yapamaz hale gelmemizi istiyorlar; fırsat vermemeliyiz.
Onları ancak böyle yeneriz."
Törene katılan devlet erkânının ortak mesajı da halkın 15 Temmuz direnişindeki cesaretiydi. Türkiye'ye saldıranlara ve arkasındaki güçlere ortak çağrıyı da Cumhurbaşkanı Erdoğan dillendirdi:
"Gelin bu milletle uğraşmaktan vazgeçin. Türkiye'de, Suriye'de, Irak'ta döktüğünüz kan yeter. Kanlı pençelerinizi bu bölgeden ve ülkemizden çekin."


Sabah
27 Ağustos 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER