SİYASET

Koray Kamacı : Vatikan’ın 3. Bin Yıl Hedefi ve Haçlı Seferleri

Tarih
04 Nisan 2017
İzlenme
2726 Kişi
Özellikle baktığımızda Vatikan’ın AB liderleri ile yapmış olduğu toplantının arka planı çok önemlidir. Buradaki mesaj iyi anlaşılmalıdır. Vatikan 21. y.y Haçlı seferleri için planlarına hedeflerine hız kesmeden devam ediyor. Bunun için de özellikle şuan ki Papa I. Francis’in seçilmesi tesadüf değildir. Kendisi Papa 16. Benedikt’in istifası yani görevi bırakmasından sonra Papa olarak seçilmişti. Bu manada özel olarak proje Papa olarak başa geçirilmiştir.

     Papa I. Francis’i iyi analiz etmek gerekir. Kendisi pek çok alanda bir bakıma ilklerin Papa’sıdır.  Amerika kıtasından seçilen ilk Papa olan Francis, ilk konuşmasında “Kardinal kardeşlerim beni dünyanın öbür ucundan seçti” dedi. “Kilisenin Prensleri” olarak anılan kardinaller Buenos Aires Başpiskoposu Jorge Mario Bergoglio’yu seçmesi bir tesadüf değil bir planın ürünüydü. Papa I. Francis ayrıca Vatikan içinde önemli bir yer tutan Cizvit Tarikatına mensup bir kişiydi. Francis (Francesco) adının da Cizvit Tarikatının kurucularından Francesco Saverio’dan gelmiş olabileceği de muhakkaktır. Peki ama Papa’nın Cizvit Tarikatına mensup olması neden önemlidir işte burası çok ama çok önemlidir.  Kendisi de Cizvit Tarikatına mensup olan Vatikan Sözcüsü Peder Federico Lombardi'nin söylediği: “Cizvitler kendilerini otorite değil, hizmetkâr olarak görür” sözü çok iyi analiz edilmelidir. Papa I. Francis'in neyin hizmetkarı olarak seçildiği malumdur. 21.y.y Haçlı Seferleri'nin hizmetkarlığını yapmakla görevlendirilmiştir. İlk kez böyle bir isim (Francesko/Francis) kullanarak tarihe geçmesi de aslında tarihi bir olay içindir! Cizvit Tarikatını ve tarihte oynadığı rolü iyi analiz etmek gerekmektedir.

     Bu Cizvit papazı özelikle İzmir ve Manisa şehirlerimizi içine alan Efes kadar uzanan bölgeye çok ilgi gösteriyor. 7 kiliseler birliği ve tanrının ayak izleri dedikleri bölge olarak tanımlıyorlar ve müthiş çalışmaları var dikkatle takip etmek gerekiyor. Bu konu ile yakından ilgileniyorum ve takipçisiyim.

     Ayrıca Papa I. Francis yıllardır kavgalı olan Hristiyanlığın iki önemli mezhebi olan Katolik ve Ortodoksları da birleştirmiştir. Yakın dönemde bu proje Papa’nın sözde soykırım açıklamaları boşuna değildi. Büyük bir savaş için Hristiyan dünyasını tek bir amaç için birleştirmek üzere başa geçirildiğinin önemli bir kanıtı da budur.

     Yine baktığımız zaman Papa I. Francis’in Kudüs ziyareti de gayet önemlidir. Özellikle Kudüs’teki sözde Kudüs Şövalyeleri olarak görev yapan kişileri de kutsaması dikkate değerdir. Orada Papa’nın yaptığı hamle iyi analiz edilmelidir. Hangi hizmet için Şövalyeleri kutsamıştır Papa! Kutsal hizmet dedikleri Haçlı Seferleri için…

     Bu proje Papa olan I. Francis’in son dönemde de Avrupa Liderleri ile verdiği o fotoğraflar ise psikolojik savaşın başka bir versiyonudur. Hristiyan kulübü olan Avrupa Birliği Papa’nın önderliğinde toplanıp o pozu vermesi bana Tarihten çok önemli bir örneği hatırlattı. 1090 senesinde Fransa’nın Clermont şehrinde toplanan Haçlı Seferleri’nin başlangıcını oluşturan meşhur Clermont konsiline çok ama çok benziyor. O zaman da Papa II. Urban önderliğinde toplanmışlardı ve bugün de Papa I. Francis etrafında toplandılar.

     Evet sevgili dostlar anlamak için bilmek, bilmek için ise araştırmak öğrenmek gerek…  Bütün bu hadiseler karşısında İslam Alemi de artık uyanmalı ve üzerine atılmış bu ölü toprağından sirkelenerek kurtulmalıdır. Vakit Diriliş vaktidir. AB liderleri ile Papa’nın vermiş olduğu o fotoğrafa karşı İslam Alemi de öyle bir görüntü vermelidir ki tokat derecesinde önemli olmalıdır.

Ve son söz: ‘’ Her ne olursa olsun 3. Bin yıl Vatikan'ın Kutsal Haçı değil, İslam’ın Hilali ve Türk'ün Yıldızının parlama zamanı olacaktır.”

İstiklal
4 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER