EKONOMİ

Kerem Alkin : Atlantik saçmalarken, Pasifik’ten ‘güçlü’ mesajlar

Tarih
02 Temmuz 2018
İzlenme
1773 Kişi
Son 15 yılda, belirgin şekilde, Asya-Pasifik'in yükselişini, dünya ekonomisi ve siyasetinde ağırlığının artışını izlerken; yükselen ve Avrasya'da oyun kurucugücünü artıran Türkiye'yle önemli işbirliği fırsatları oluşturmalarınınkendileri açısından da ne kadar anlamlı olduğunun farkında olduklarını da gözlemliyoruz.
Atlantik cephesinde ise, ABD ve AB, bilhassa Almanya, Türkiye'yle ilişkileri daha da batıracak, daha da çıkmaza sokacak her türlü hatayı, her türlü kasıtlı ve rencide edici, diplomatik saygınlıktan yoksun tutum ve açıklamayı doludizgin sürdürmekte.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, demokrasi ölçütlerinde tartışılmaz seçim zaferine batıdan yarım ağız tebrikle, Asya-Pasifik'ten gelen tebrikmesajlarını karşılaştırmak bile yeterli.
Çin Devlet Başkanı Şi, 24 Haziran seçimlerindeki başarısından dolayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederken, büyük bir özenle hazırlanmışmesajda, Çin hükümeti, Çin halkı ve şahsı adına, Erdoğan'a en içten tebriklerini sunduğunu; Erdoğan'ın liderliğinde, ulusal kalkınma yolunda Türkiye'nin daha büyük ve yeni başarılar kazanacağına inandığını belirtiyor.
Son yıllarda kendisiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yakın temasın iki ülke arasında her alandaki işbirliğinde olumlu sonuçlar elde edilmesini teşvik ettiğini belirten Şi, Çin- Türkiye stratejik ortaklığının iki ülke ve halkları yararına olacak şekilde daha da gelişmesi için birlikte çalışmayı arzu ettiğini de belirtmekte.
Japonya Başbakanı Abe ise, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın elde ettiği olağanüstü başarıdan büyük mutluluk duyduğunu ifade ettiği gibi, iki ülke ilişkilerini, siyaset, ekonomi ve kültür gibi birçok alanda daha da güçlü şekilde geliştirmeyi düşündüklerini; Ortadoğu bölgesi ve uluslararası toplumdaönemli rol üstlenmiş Türkiye ile... 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • al ikisinide vur 1birine

    03 Temmuz 2018
    0 0
    sayet birini secmek zorunda kalirsaniz ABD'yi secin, cunki bildiginiz Sirtlan, Seytan'dir. Cin= hic bir degeri, kaydi, ahlaki, inanci olmayan bir yaratiktir. Batiyi mumla aratirr
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER