GÜNCEL

İsmail Kılıçarslan : Hezeyan

Tarih
23 Ağustos 2020
İzlenme
1274 Kişi

Türkiye’nin 320.000.000.000 (doğru mu yazdım acabası, üç yüz yirmi milyar işte) metreküp doğalgaz rezervi bulduğunu niye Cuma gün açıkladılar acaba? Hiç düşündün mü bunu? Düşünmedin. Çünkü o gün Ekrem başkanım İstanbul Otogarı’ndaki Atatürk heykelinin bittiğini duyurdu. İşte hep böyle yapıyorlar. Ekrem başkanım ne zaman bir iş yapsa gündemi değiştiriyorlar. Eskidi artık bu taktikler. Bence çok başarılı bir heykel… Bir kere kompozisyonu çok hoş… Eh, Mustafa Kemal’e de epeyce benziyor. Kellesi kulağı da yerinde... Hem şehrin dört bir yanındaki billboardlarda olsun, köprü üzeri outdoor çalışmalarında olsun baretini takmış, sarı yeleğiyle poz veren İmamoğlu başkanım çok çalışkandır bir kere. Gerçi, o baretin de o sarı yeleğin de yapılan anketlerde çıkan “çalışmıyor İBB başkanı” sonucu ile hiçbir ilgisi yoktur tabii. Hem o anketleri hep “Akepeliler” cevaplıyordur.

Bak bak, acayip takıldığım bir şey daha var. Sondaj işini 500 milyon dolar harcayıp şöyle, BP olsun, Shell olsun, ne bileyim hiç olmazsa Socar falan olsun bir güvenilir şirkete vermek yerine kendi sondaj filomuzu kurup sondajı 38 milyon dolara mal etmek de olacak şey değil. Uzmanına versen belki de 320 milyar değil de 10 trilyon metreküp bulacaklar yani. Bunlar hep hesap. Gerçi son 50-60 yıldır bu şirketler bizim gaz bulduğumuz bölgelerde hep arama yapmışlar, “hiçbir şey bulamadık” demişler tabii ama vardır yani bir bildikleri. Enerji arama işi millileştirilir mi? Dünyaya rezil olduk vallaha.

Hem biliyor musunuz, bu enerji arama meselesini millileştirme işinde damadın parmağı varmış diyorlar. Yok yok, uçak yapanın değil. Hem o uçak yapana da çok para aktarmışlar. Geçenlerde gazete yazdı. Koskoca TÜBİTAK, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce çocuğumuzun “elektrikli araç yarışı” projesine tam 1 milyon lira harcamış. Sanki bizim çocuklar elektrikli araç icat edebilirlermiş gibi. Hatta geçen sene de Teknofest’e yine 1 milyon lira harcamış TÜBİTAK. Sanki TÜBİTAK’ın işi teknoloji üretimini desteklemekmiş gibi. Hem ben de gittim Teknofest’e. Yok hava taksisi, yok iristen komut alan kumanda, yok roket, yok modern tarım teknolojileri… O ne be öyle? Bir tane heykeltıraş yoktu içlerinde. Gerçi çocuklardan biri üç boyutlu yazıcı mı icat etmiş ne ama orada protez mrotez bir şey üretiyordu, heykel yoktu yani. Hâlbuki 1 milyon lirayla nereden baksan 4-5 tane heykel yaparsın.

Hatlar karıştı. Öteki damat diyordum. Bu sondaj gemilerinde, bu gaz petrol aramalarında onun parmağı varmış diyorlar. Gemi yaptırmış yani adam. Geçenlerde çoluğu çocuğu gemiye bindirip “çek Kıbrıs’a” demiş diyorlar. Allah bilir güvertede mangal yapıp çiğköfte de yoğurtmuştur.

Bak ayar olduğum bir şey daha. Ne zaman çıkacak bu doğalgaz? 2023 dediler di mi? Ne var 2023’te. Başkanlık seçimi. Görüyor musun? Adam 2023’te de başkan seçilmek için 320 milyar metreküp gaz buldurttu kendine. Bir de enerji bakanı diyor ki “Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan edeceğiz.” 2023 cumhuriyetin 100. yılı değil ki. Cumhuriyetimiz 1886’da kuruldu. Cahil işte bunlar. Ayrıca bu gaz nereden baksan 80-90 milyar dolarlık seçim kampanyası eder. Nereden geliyor bu paranın bolluğu? Seçim yatırımı için 80-90 milyar dolarlık gaz bulunur mu yahu? Tayyip istifa!

320 milyar metreküp doğalgaz kaç tl? Doğalgaz metreküp fiyatı ...Bir de televizyona uzman sıfatıyla çıkmış biri. Diyor ki “esasen orada 320 milyar metreküpten daha fazlası var.” Bak bak, ağızlara bak. Orada o kadar metreküpten fazla gaz olsa söylemezler mi bunu? Hatta bence 50, bilemedin 100 milyar gaz var da abartıyorlar. Bulsa bunu yabancılar bulurdu yani.

Hem bir kere zenginlik metreküple değil özgürlükle falan ölçülür. Enerjide dışa bağımlılık belki de iyi bir şey. İyi bir şey olmasa memleketi o kadar sene yönetmiş büyüklerimiz bu enerjiyi buldururlardı yani.

Bak en önemlisini unutuyordum. Bu çıkan doğalgazı Suriyelilere bedavaya vereceklermiş. Hem de yanında dörtlü doğalgaz ocağı da bedava dağıtılacakmış Suriyelilere. Hani Ümit Özdağ var ya. Profesör. Geçenlerde nasıl yakaladı araç muayenesinin Suriyelilere ücretsiz olduğunu. Şak diye vallaha.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Namyelüs

    25 Ağustos 2020
    0 0
    Batı emperyalizminin 1960'lardan itibaren başlayan askeri darbelerle devşirdiklerinin çocukları bunlar.Acı olan Atatürk'çülük yaptıkları Atatürk'ü hiç tanımamaları ve kime hizmet ettiklerini sorgulama yetisini kaybetmiş olmaları.Nedeni de derslerini bilerek veya bilmeyerek Batı emperyalizminin oyuncağı olanlardan almış olmaları değil mi?!
  • Mustafa Ünal.

    24 Ağustos 2020
    0 0
    İşte bu! Kalemine sağlık İsmail Kılıçarslan kardeş. Böyle t.ş.k geçeceksin bunlarla hem bizi güldürecek hem de onları mutlu ederek onlara yazma fırsatı vermeyeceksin. Daha çok güzellemeler bekliyoruz sizden.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER