GÜNCEL

İsmail Kılıçarslan : DAİŞ’in CHP ziyareti

Tarih
20 Şubat 2022
İzlenme
579 Kişi

Altı ay önce annem rahmetli olduğunda beni şahsen arayıp başsağlığı dileyen siyasetçiler de olmuştu, sağ olsunlar bazıları cenazeye de katılmışlardı. Meclis Başkanımız, bazı bakanlarımız, AK Parti Genel Merkezi’nden bazı isimler, pek çok AK Partili vekil…

Hadi adını koyayım. Sıraladığım isimlerin beni arayıp başsağlığı dilemesini ya da cenazeye katılmalarını normal buldunuz değil mi? Hani yandaşım falan ya. O bakımdan.

Bir de çok farklı politik cephelerden olmamıza rağmen arayanlar olmuştu. Muharrem İnce, Temel Karamollaoğlu ve Mansur Yavaş ilk anda aklıma gelen isimler. Şükran duymuştum hepsine. Kötü günümde hatırımı gözetmişlerdi.

Niçin anlatıyorum bunları peki? Genç İHH’nın CHP Gençlik Kolları Başkanlığı’nı ziyaret ettiğini okudum sosyal medyada da, ondan anlatıyorum.

Hatırlayacaksınız. Dört gencimiz, iyilik yolunda trafik kazası geçirip hayatlarını kaybetmişlerdi bir zaman önce. İstanbul Genç İHH Başkanı Kağan Talip Tığlı, Genç İHH çalışanı Murat Can Kaya, Yedi Hilal’den Yusuf Taha Göktaş ve İHH gönüllüsü Tarık Kesekçi. Allah, kardeşlerimize rahmet eylesin.

Genç İHH, son derece doğru bir şey yapıp, vefat eden kardeşlerimizin cenazesine katılan yahut taziyelerini bildiren siyasi parti gençlik kollarına ve bazı STK’lara nezaket ziyaretlerinde bulunmuş. Siyasi partiler gördüğüm kadarıyla AK Parti, HÜDA-PAR, CHP, Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi.

Benim dikkatimi Genç İHH’nın CHP Gençlik Teşkilatı ziyaretine verilen tepkiler çekti en çok. Zaten epeydir “Türkiye’de tarafların bir arada yaşayabileceğine dair” umudum zayıfçaydı. Ama verilen tepkilere bakınca dedim ki “makuliyet dediğimiz şey, ölmüş.”

Üç çeşit tepki vardı sosyal medyada. Belki toplam tepkinin yüzde beşi kadar “tebrik” tepkisi vardı ilk tepki gurubunda. “Güzel hareket” diyenler ancak o kadardı.

Toplam yüzde yirmi kadar da “İHH ile işim buraya kadardı. Ne gereksiz bir ziyaret olmuş. İHH’ya verdiğim desteği sonlandırıyorum” tepkisi vardı. Ürkütücü buldum elbette bu tepkileri. “Son derece insani bir gerekçe ile gerçekleşen bir ziyaretin ardından ihtiyaç sahibine, fakire fukaraya ulaştırdığı yardımları keser mi insan? Bir hayırsevere yakışır tepki bu mudur?” diye düşündüm. Diğer yandan sivil toplumun politikanın emrinde ve komutasında zannedilmesinden de son derece rahatsız oldum.

Gelelim üçüncü tepki kümesine. Hemen hemen yüzde yetmiş beş idi oran ve tamamı CHP’li genç hesaplardan oluşuyordu bu kümenin. Ve diyorlardı ki: “CHP gençlik kolları DAİŞ’i de ağırlasaydı madem.”

Dikkat isterim. Senelerdir Esed’in gönüllü şebbihalarının yaptığı propaganda bu kitle üzerinde inanılmaz başarıya ulaşmış. Hüsnü Mahli’sinden Hasan Sivri’sine, Ceyda Karan’ından bazı vicdansız politikacılara kadar bu şebbiha yardakçıları bıkmadan, usanmadan, ısrarla Türkiye’yi DAİŞ’e destek vermekle suçladılar biliyorsunuz. Bunu da bölgede mültecinin, fakirin fukaranın derdine yetişmeye çabalayan STK’ları hedef tahtasına koyarak yaptılar. Ne aldığı, nereye verdiği şeffaf şekilde ortada olan STK’larımızın üzerine inanılmaz iftiralarla yürüdüler.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • DRSN

    21 Şubat 2022
    0 0
    İHH BENCE ŞÜPELENMESİ GEREKEN BİR STK DIR O GENÇLER KAZA DEĞİL SUİKASTA KUURBAN GİTMİŞLERDİR BELKİ MİT ARAŞTIRIYORDUR BİR ZAMAN SONRA ORTAYA ÇIKACAKTIR
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER