SİYASET

Hüseyin GÜLERCE : Akşener’in partisi üzerinden yapılan hesaplar

Tarih
26 Ekim 2017
İzlenme
2396 Kişi
 Çekirdek kadrosunu MHP’den ayrılanların oluşturduğu ve daha kurulurken “Meral Akşener’in Partisi” olarak anılan yeni parti, İYİ Parti adı ile siyaset sahnesindeki yerini aldı. Partinin 200 kurucu ismi de açıklandı. Meral Akşener yaptığı konuşmada, “çıkar yol, umut biziz” dedi.

İYİ ile Kayı boyunun sembolünün çağrıştırıldığı açık.

Kurucuları ve destekçileri, partileri ile ilgili en çok “Milli Merkez” ifadesini kullanılıyorlar. Farklı kesimleri merkezde buluşturma çağrısı, rahmetli Özal’ın Anavatan Partisi’ni hatırlatıyor.

Anavatan tecrübesinin sonu iyi olmadı. İktidar öncesinde cicim aylarını yaşayan parti, iktidar olduktan sonra “herkes evine” yolunu tuttu. Mesut Yılmaz, muhafazakâr ana gövdeyi tasfiye edince Anavatan Partisi, ANAP oldu, bir daha da belini doğrultamadı. Demem o ki, farklı eğilimleri siyasi merkezde birleştirme hayalinin tekrar canlandırılması mümkün değil.

İYİ Parti ile ilgili benim tespitlerim şöyle:

1. Kurucuları itibariyle toplumda beklenti ve heyecan oluşturacak bir durum yok. İsimler üzerinden gidip kırıcı olmak istemem. Kimse de alınmasın ama en öndeki isimler içinde bilmediğimiz, tanımadığımız, kabiliyetlerine hayran kalıp “işte geldiler” diyebileceğimiz bir isim yok.

2. Yapı olarak Meral Akşener’in partisinin iki özelliği var.

Birincisi, MHP’den; FETÖ iltisaklı yargı mensuplarının himayesinde yapılan şaibeli bir kurultay sürecinde kopanların kurduğu bir parti. İkincisi ve en önemli özelliği, AK Parti karşıtlığı ve Erdoğan düşmanlığı...

CHP ve HDP varken, İYİ Parti, Erdoğan nefreti ile doldurulmuş kitlenin ne kadarından oy alacak?

3. Bir tespitim de şu: Akşener’in partisi üzerinden FETÖ gölgesi ve etkisi kalkmayacaktır.

İYİ Parti; bütün hesabı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Sayın Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçtirmemek olan FETÖ’nün, arayıp da bulamadığı bir siyasi organizasyondur.

Kaldı ki, şimdi Meral Akşener ile birlikte olan Koray Aydın’ın, 16 Mayıs 2016’da NTV’de söyledikleri hala hatırlardadır:

“Bütün illerde, o illerde yaşayan cemaat mensubu insanların bu tek adayın üzerinde birleşmesi ve bütün mitinglerine ve toplantılarına yoğun organizasyonlar yapması ve bu tür algının Meral Hanım üzerinde yoğunlaşması ortadadır. Bir destek verme organizasyonuna dönüştüğünü biz de görüyoruz. MHP'ye oy veren taban da görüyor."

FETÖ aynı FETÖ, Akşener de aynı Akşener. Demek ki, FETÖ tabanı yine Akşener’in organizasyonlarına katılacak, destek verecektir. Pensilvanya’dan destek talimatları çoktan gelmiştir bile...

4. Vesayet odaklarının Meral Akşener hesabı, Sayın Akşener’in ve partinin kurucularının şahısları ile ilgili değildir. Vesayetçiler, AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yeni bir siyasi vasıta elde ettiler. Onlara göre İYİ Parti’nin başarılı olup olmaması önemli değildir. Önemli olan, Erdoğan karşıtı cepheye yeni bir güç daha sevk edilmesidir.

Dikkat edilirse malum medyanın şimdiden bir Akşener parlatması var. Daha önce Cem Boyner’e, İsmail Cem İpekçi’ye, Cem Uzan’a açılan kredi Akşener’e de açılmıştır.

5. Akşener; AK Parti’ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a her türlü eleştiriyi yöneltirken, vatandaşlarımızı köpeklere arattıran, Cumhurbaşkanımızı öldürene Mercedes araba vaat eden Avrupa’ya ve PKK’ya 3 bin 500 TIR silah veren ABD’ye bir şey demedi...

6. İYİ Parti, şimdilik MHP küskünlerinin merkezi. Asıl hedef ise AK Parti’de küskünler oluşturulması ve “AK Parti dağılıyor, İYİ Parti’ye yöneliş başladı” algısının oluşturulması.

Kısacası İYİ Parti, küresel güç odaklarınca içeriden dışarıdan, AK Parti’de zaaf oluşturma algı operasyonu için kullanılmak istenecektir.

Akşener partisi üzerinden kurulan oyun, AK Parti’nin ayağının tökezletilmesi üzerinedir.

Milletimiz bugüne kadar bu minval üzerine kurulu oyunların hepsini bozdu. Çünkü meselenin Erdoğan meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunun farkında bu millet...

Star
26 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • beyazcennet

    27 Ekim 2017
    1 0
    17/25 araliktan sonra bile fetö yü savunan sen var ya sen.başkasina iftira atmaya hiç yuzun olmasin.itirafcilikla pacayi kurtaran sen degistigine inandigimizi sanma.dunku fetonun beyni olan sen hic konuşma yuzsuzce...
  • Karem

    27 Ekim 2017
    1 0
    Diğer kişileri bilmem de Meral Akşener bir adın vardı yazık ettin kendine. Kulağına fısıldayanların gazına gelerek işler yürümez bunu bileceksin ama çok geç olacak. Halkın nabzını yoklasadın keşke.
  • Ayşe

    26 Ekim 2017
    2 0
    Merak etmeyin millet saf değil hele 15 temmuzdan sonra fazlaca uyandı TV'lerden unutma programlarına izleniyor izliyoruz Akşener'in partisi Emine tarhan'in partisi gibi kurulacak ve yok olacak Rabbim büyük inşallah onlara fırsat vermeyecektir ve diyorum Allah'ın dediği olur nokta Cumhurbaşkanımızi %52 destek veren bu millet 15 temmuzda bir çağrısı ile meydanlara çıkması bunun en iyi ispatıdir
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER