GÜNCEL

Hacı Yakışıklı : Piyasadaki son sürüm algı yönetimleri şunlar!

Tarih
24 Şubat 2020
İzlenme
1127 Kişi

Türkiye’de yeni bir profesyonel alan oluştu. Adına “algı yönetimi” diyoruz. Bu işin uzmanları var. Yıllarca Rothschild, George Soros gibi isimler zikredildi, fakat kendileri bizzat sahaya çıkmadı ve maşa kullandılar; hatta “maşanın maşası” denilen süreç başladı. Şimdi o süreçteyiz. Birileri yukarıdan projeyi çiziyor ve içerideki taşerona veriyor. Bu taşeron bazen siyasetçi bazen gazeteci bazen sivil toplum kuruluşu yöneticisi olabiliyor. Bu taşeron aslında bir maşa! Ama o da işin içine direkt girmiyor ve başkalarını ortaya sürüyor. “Maşanın maşası” dediklerimiz bunlardır. Öyle bir an geliyor ki projeyi çizen kirli elin kurduğu cümleleri bir bakmışsınız siz söylemeye başlamışsınız; yani “algıya” kapılmışsınız!

Eski örnekleri var ama şimdi piyasadaki son sürüm algı yönetimlerine şöyle bir bakalım!

“FETÖ İLE MÜCADELE ÜST KADEMELERDE DEĞİL
ALTTA YAPILIYOR ALGISI”

Siz de bazen böyle bir hisse kapılıp; “Yahu Bank Asya’da hesabı olan adamı attılar ama yukarıda iş çevirenlere dokunmadılar. Hatta Bank Asya’nın bazı eski yöneticileri bile yeni makamlarında oturuyorlar” cümlesini kurmuş olabilirsiniz.

Bu ve benzeri cümleleri kurduysanız “algı akımına” kapıldınız demektir. Bunlar nezle gibi hemen bulaşıyor. Derhal iyileşip gerçeği görmek lazım!

Bank Asya’nın eski yöneticisi dediğin adam daha 17-25 Aralık olmadan FETÖ’nün zulmüne uğramış. Çünkü Pensilvanya’nın talimatlarına “Bu kadar olmaz” diyerek karşı çıkmış. Bu şahıs/şahıslar eskiden Bank Asya’da yönetici oldu diye FETÖ’nün lincine uğradıkları gerçeğini bir kenara mı bırakacağız? Ama “algı vurguncuları” ne yapıyor? “Bu adam bizdendi, şimdi sizden” algısını güzelce yayıyor. Geçmişte ne olduğunu bilmeyenler de anlık öfkeye kapılıyor. Öfkeler birikince algılar büyüyor! 

Gerçekten FETÖ’cüyse ve bugün dahi “sızıntılar” olmuşsa da deşifre edilince gereğinin yapıldığını hepimiz biliyoruz.

“PKK’YI DESTEKLEYENLERE KAYYIM ATANMADI ALGISI”

Son haftanın trendi bu! “FETÖ’yü destekleyen kurumlara, şirketlere kayyım atandı ama neden PKK’yı destekleyen kurumlara, şirketlere yıllardır kayyım atanmadı?” cümlesini hafızalara kazımaya çalışıyorlar.

Oysa FETÖ ile PKK birbirine paralel kurulup 40 yıldır bu toprakları huzursuzluğa boğmaya çalışıyor.

PKK’nın içeride 500 adamı kalmışken, Mehmetler PKK/YPG’yi sınırın 32 kilometre gerisine süpürüyorken, bu milli güçten destek alan aileler HDP’nin önüne gidip, “Evladımızı en son HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı Binası’nda gördük. Bu binadan PKK’ya götürdüler. Götürdükleri gibi getirecekler” diyerek aylardır soğuklara aldırmadan eylemlerine devam ederken ortaya atılan algılara kapılmak ancak millet düşmanlarının ekmeğine yağ sürmek olur. 

Aman dikkat edelim!

“GEZİ’DEN HESAP SORAMAYAN HÜKÜMET ALGISI”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu olmasaydı Gezi Parkı’ndaki kışkırtmalarla ülkeyi kaosa sürükleyeceklerdi. Başaramadılar, 17-25 Aralık geldi. MİT TIR’ları ve nihayetinde 15 Temmuz gerçekleşti. Algılara kansaydık şimdi ülkemiz “örgütler çöplüğüne” dönmüş, her evden acılar yükselen keder memleketi olmuştu. Gezi’nin hesabı da 15 Temmuz’la beraber görülmeye devam ediyor.

“Peki, Alman vakıfları nasıl oluyor hâlâ Ankara’nın göbeğinde ofis kiralayıp iş yapıyorlar?” sorusunu merak edenler olabilir. Dostlar, devlet hepimizin! Üzerinde 5 vakit ezan okunan toprakların milletiyiz ve güçlü devletimiz var. Devlet görevlilerinden her şeyin cevabını “çok net” vermelerini beklemeyin; çünkü sizin duyduklarınızı düşmanlar da duyuyor. Milletin aleyhine işler olursa hep beraber itiraz ederiz, ama milleti korumak için yapılan işlerde biraz sakin olun! “Birileri ofis açıyor da kimsenin haberi yok” zannetmeyin.

“BERAT ALBAYRAK ÜZERİNDEN YÜRÜYEN ALGILAR”

Kandil’den çağrı yapılıp, “Oylarınızı CHP adaylarına verin” denildi. Bu gerçeği asla unutmayın! İşte bu çağrının muhatapları ve Kandil’i besleyenler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a “damat” algısı üzerinden saldırıyor. Arka planı görün! 

Şimdi soralım; neden bu algıyı yürütenler “Berat Bey ekonomide şu hataları yaptı” diyemiyor? Neden Berat Bey’i yaptığı işler üzerinden eleştiremiyor? Neden ABD Başkanı’nın “Türk ekonomisini mahvedeceğiz” sözlerini görmüyorlar? 

Çünkü Berat Albayrak yerli, milli ve modern bir duruşla bu algı yöneticileriyle mücadele etti, etmeye devam ediyor. “Dolar 10 TL” olacak diyenler köşe bucak kaçtı. ABD Başkanı konuşurken bu algı yöneticileri neredeydi? 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER