GÜNCEL

Hacı Yakışıklı : FETÖ’ye de saygı duyalım mı Mahsun?

Tarih
01 Ocak 2017
İzlenme
4911 Kişi
Abdullah Bazencir yahut takma adıyla Mahsun Kırmızıgül güya bir okuyucusunun ağzından çeşitli hakaretlerle saldırdı biliyorsunuz! Haydi, bana saldırıyorsun, anladık; Akit Gazetesi’ne çeşitli iftiralarla neden saldırıyorsun? Filmin yapımcılarından Murat Tokat’sa milletin aklıyla dalga geçen bir açıklama yapıp filmin komedi filmi olduğunu, açık saçık sahne olmadığını, gerçek tarihle alakası olmadığını söyledi. Oysa film resmen Osmanlı Dönemi’nde geçiyor ve karakterler üzerinden toplum aşağılanıyor.

1500 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ve dolaylı yoldan emeğe saygı duyulmasını istiyor Murat Tokat! Mahsun da bu durumu duyuruyor. 

Siz aylarca çalışıp tarihimizi karalayan bir film yapmışsınız ve saygı duymamızı istiyorsunuz; FETÖ ise 40 yıldır bu topraklarda milleti zehirledi, onların da emeğine(!) saygı duymamızı ister misiniz? Madem “emek” söz konusu, onlarınki de kendi çaplarında bir “emek” değil mi?

Mesele “Vezir Parmağı” filmi veya Mahsun’un şahsı değil! 

Bizim topraklarımızda, bizim sinema salonlarımızda, bizim milletimizin tarihine yine bizim gözümüzün içine baka baka küfredip duruyorlar. Yeter artık, bundan böyle tarihimiz üzerinde kirli ayaklarıyla dolaşmaya kalkanlara karşı sesli tepkilerimizi güçlü bir şekilde ortaya koymalıyız. 

Yaşam biçimimizle, yüce dinimizle dalga geçilmesini istemiyoruz. Olay bu kadar net! 

Filmin fragmanında “başörtülü kadınlar” eteklerini kaldırıp, çok özür diliyorum, iç çamaşırlarını gösteriyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Böyle insanlık dışı bir algı yönetimi olabilir mi?Ayıptır, namussuzluktur, alçaklıktır bu yapılanlar! İşte ben bu alçaklığa tahammül etmek istemiyorum; bu ve benzeri filmlere “gitmeme” çağrısı yapıyorum. Buna rağmen yine milyonlarca kişi filme gidebilir ve kendileri bilir. Ben gitmeyeceğim, sen de gitme! Gidenler ise bu filmde tüm milletin, tarihin karalandığını ve küçük düşürüldüğünü bilerek gitsinler. İçinde yaşadıkları topluma hakaret edildiğini bilerek, aslında güldükleri şeyin kendi öz kültürleri olduğunu bilerek, mezarında yatan şehitlerin aziz hatıralarını zedeleyeceklerini bilerek gitsinler! Solcu, sağcı, muhafazakâr, demokrat ve bilmem neler neler olabilirsiniz; ama geçmişinize küfrettirmeyin!

Sayın Veliler; siz de evlatlarınızı kontrol edin, nereye giderler, ne seyrederler iyice bakın! Siz bir şeylere tepki koyarken yanı başınızdaki evladınız buralara gidiyorsa çok yazık olur. Sonra bir bakmışsınız çocuğunuz Gezi Parkı’nda polis taşlıyor hale gelmiş. Aman dikkat!

Bir topluluk Türk, Kürt, Arap, Çerkez olduğu için aşağılanamaz; Müslüman, Hristiyan, Musevi olduğu için aşağılanamaz! Müslümanlar dururken bir Hristiyan veya Musevi’yi dost edinecek değilim; ama onların inancını engelleyecek ve onlarla alay edecek de değilim! Lakin bu Mahsun, Murat ve benzerleri Müslüman’ı aşağılıyor. Kürt’ü, Arap’ı, Türk’ü aşağılıyor. Tam bir çukurluk! Alçaklığın dip yapmış hâli!

Sizden ricam; sosyal medya hesaplarınızdan, mail adreslerinizden, whatsaplardan ve kullanabileceğiniz tüm platformlardan bu durumu duyurun! Duyurun ki insanlar neyi izlediklerini bilsinler. Bundan sonra bu tarz film çekmeye kalkanlar da cesaretlenemesinler! Bu gidişe hep beraber bir dur demek lazım!

Hafta içi Diyarbakırlı sinemacı Mehmet Yaşa telefonla arayarak şunları söyledi: “90’lı yıllarda Doğu’da bırakın film çekmeyi, kamerayı elimize alamazdık. AK Parti ile birlikte burada her şey değişti, özgürlük ortamı oluştu. Bunu yanlış kullananlar da var. Ben, Mahsun Kırmızıgül’ün senaryo yazamayacağını biliyorum. New York’ta Beş Minare filmi aslında Vezir Parmağı’nın senaryosuydu. Ancak Mahsun apar topar ABD’ye gitti ve filmin senaryosu birden değişti. Mahsun her Amerika’ya gittiğinde elinde bir senaryoyla gelip bir ay sonra filme başlıyor. Doğu insanını çirkin ve yobaz gösteriyor. Daha çok şey var ama yazmakla ifade etmek zor...” Mehmet Yaşa kısaca bunları söyledi. Siz değerlendirmenizi yaparsınız artık...

Şimdi çuvaldızı kendimize batıralım: Sinema ve tiyatroyu yıllarca boş bıraktık ve bu boşluğu başkaları doldurdu. Bizim onlardan daha güzel filmler çekmemiz lazımdı. Diriliş Ertuğrul, güçlü bir başlangıç oldu. Beyaz perdede de bunu görmek ve üzerimize düşeni yapmamız gerekli. Önümüzdeki 10 yılda sinema ve televizyona daha fazla “milli öğeler” hâkim olabilir. 10 sene evveline kadar devlet kanalında her sene dansöz oynatıldığını unutmadık, yeni yeni diriliyoruz!

“HASAN KARAKAYA AĞABEYİ 

RAHMETLE YÂD EDİYORUZ”

Hasan ağabey! Hakk’ın ve hakikatin güçlü kalemi, tam 1 yıl evvel Medine’de, sevgili peygamberimizin (sav) yanı başında, teheccüd namazını kıldıktan sonra, gazeteci arkadaşlarının kolları arasında ruhunu Rahmet-i Rahman’a teslim ettin. Naaşın milletin omuzlarında taşındı. Sen, 28 Şubat’ın gaddarlarına ve dünyanın ağababalarına karşı Akit Gazetesi’nin yazarı olarak ve bedel ödeye ödeye direndin. Şimdi bıraktığın mücadele ruhunu Akit Gazetesi ekibi devam ettiriyor, ettirecek. Müslümana müşfiktin, kâfire karşı son derece şedittin! O güzel ve nezaketli sesin kulaklarımızda daima çınlayacak: “Oyunları bozun çocuklar, zalimin zulmüne direnin, eğilmeyin, bükülmeyin.”

Allah senden razı olsun ve cennetine kabul eylesin Hasan ağabey...

YeniAkit
1 Ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Kenan

    04 Ocak 2017
    0 0
    Arkadaşlar mahsunu rahat bırakın.
  • Mehmet yaşa

    01 Ocak 2017
    0 0
    . Ne yapılıdı billiyor musunuz? ( GÜN BOYUNCA BURGER KING'ten BİRER HAMURGER VERILDI. TEK BİR HAMBURGER ONLAR İSE PGORAMDAN SONRA RESTURANTA GİDİP YEMEK YEDILER. ÖZ DİLEKTEN BİRER HAVLU VERILDI, 8 TANE ÇOÇUĞA ALTLI ÜST ELBISE VERILDI ODA CANLI YAYINA ÇIKIYORLAR DİYE SPONSORLAR VERDI .. BİRDE KİŞİ BAŞI 25 TL ÇOCUKLARA VERDILER TOPLAMDA 200 TL. CANLI YAYINDAN ÖNCEDE, SONRADA MAHSUM YANIMIZA BİLE GELMEDI BİZİ HAYVANLAR GIBI BİR OTELE GÖTÜRDÜLER. 8 KİSİ 2 ODA TUTULAR. Saygılarımla mehmet yaşa
  • Mehmet yaşa

    01 Ocak 2017
    0 0
    MUCİZE FİLMİNDE oynayan Karslı çoçukları ben kendim gidip -30 derecede Kars'tan İstanbul'a getirdim, BEYAZ SHOW'a çıkardılar. Mahsum da, Beyaz da canlı yayında show yapıp bu çoçuklara gereken neyse yapıldı ve yapılacak dediler. Ne yapılıdı billiyor musunuz?
  • Mehmet yaşa

    01 Ocak 2017
    0 0
    5. Fragmanda osmanlı padişahı aptal gösteriliyor. Orjinal senaryoda karekter o kadar bilge ve ailim birimi. 6.15 temmuz sonrası Amerikadan gelir gelmez neden 2 ay süre gecmeden hemen film çekimine başlandın.. 7.Mahsum her filmine alt yapı dahil çekim montaj aşamasıyla beraber 1 yıldan fazla sürerdı.bu film neden apar topar çekilip vizyon tarihi belli oldu? 8. Her filminde ağır eleştiri alıp açıklamaya yapmayan mahsum HACI YAKIŞIKLI 'ya neden isyan etti? Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
  • Mehmet yaşa

    01 Ocak 2017
    0 0
    l"e soruyorum NEW YORK'TA BEŞ MİNARE senaryosu neden değişti?? Orjinal senaryo Sinan çetin'de yayınlasın... 2. Vezir parmağı ve new york'ta beş minare"nın orjinal senaryosunu yan yana getirsinler gerçek ortaya çıkacaktır. 3. Fragmanda gösterilen 5 arkadaş, orjinal senaryoda onlar kardeş mi?. 4. Fragmanda osmanli dönemi anlatılıyor orjinal senaryoda yemen savaşı mi anlatılıyor.
  • niyaz

    01 Ocak 2017
    1 0
    mahzunun imzasıyla gösterime giren ilk filminden beri yıllardır söylüyorum mahzun bu flimleri yazamaaaz birileri onun eline veriyor ismini ön plana çıkarıyor diye. nerdenmi biliyorum bir insanın misyonuna bakarsın vizyonuna bakarsın çapına bakarsın neler konuşacağına neler yazabileceğine neler ortaya çıkarabileceğini kestirebilirsin. mahsun bunlardan biri..o sadece sarışın ortalık kızlarıyla klip çekebilir. kıçını sallayabilir.birileri onu parlattı piyasaya sürdü.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER