SİYASET

Fuat Uğur : 2013’te Mansur Yavaş’a söylenen o sözler gerçek oluyor; FETÖ’den al haberi

Tarih
23 Ağustos 2022
İzlenme
1935 Kişi

İşaret fişeği önce yurt dışındaki firari FETÖ’cü “gazeteci” Adem Yavuz Arslan’dan geldi.

Diğeri de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ayrıldıktan sonra FETÖ’cü olmakla suçladığı İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’dan.

Söyleyeceklerim, Türkiye muhalefeti ve bağlantıları açısından çok acı ve kripto ilişkiler bakımından da insanı umutsuzluğa sürüklüyor.

Gerçek ne yazık ki bu.

 

Daha önceki pek çok yazımda Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı konusunda FETÖ’nün yurt dışındaki yayınlarının ciddi ipuçları verdiğini, önünde sonunda muhalefette onların söyledikleriyle paralel birtakım gelişmelerin yaşandığını belirttim.

Hiç de haksız çıkmadım.

FETÖ’cüler yakın zamana dek Ekrem İmamoğlu’nun adını dillerinden düşürmüyorlardı. Ekrem İmamoğlu için suikast ihbarı - Son dakika haberleri – SözcüEn büyük ve tartışmasız lider oydu. Kemal Kılıçdaroğlu’na da demediklerini bırakmıyorlardı “Onun neden önünü kesiyorsun, senin kazanamayacağın belli” diyerek.

 

FETÖ gerçekçi bir terör örgütüdür. Mansur Yavaş’a HDP desteğinin olmayacağı, bu partiye oy veren seçmenlerin eski MHP’li olması nedeniyle ona oy atmayacaklarını varsaydıkları için adını gündeme getirmiyorlardı.

İmamoğlu’nu artık yazmayayım, geriye iki seçenek kaldı.

Ya Kılıçdaroğlu ya da Mansur Yavaş.

 

CHP Genel Başkanı Altılı Masa’yı yönlendirmeye ve tahkim etmeye çalışsa da şu ekonomik ortamda bile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşısında kazanacağına dair hep bir şüphe var. En çok da FETÖ’cüler korkmakta.

Mansur Yavaş ise “Ben nehrin başında durayım, cesetler önümden akıp geçsin” mottosuyla susuyor ve bekliyor. Ama neyi beklediğini çok iyi biliyor.

Anlatacağım.

 

FETÖ’DEN BOMBA İMAMOĞLU SALVOSU, MANSUR YAVAŞ’IN ADAYLIĞI

 

Bir hafta evvel FETÖ firarisi Adem Yavuz Arslan’ın attığı tweet o kadar ilgimi çekti ki ilk gördüğümde “Bu bomba haber” dedim. Alenen Ekrem İmamoğlu’nu topa tutuyor, hatta bununla kalmıyor, “AKP sonrası muhtemel bir CHP iktidarının nasıl olabileceğini İstanbul örneğinden görüyoruz” deyip ağır ifadelerle bir sürü suçlama sıralıyordu.

Tamam dedik. Vazgeçmişler. 

Dediğim gibi, FETÖ’den al haberi.

“Du bakali ne olacak” derler ya tam öyle. Yakında kokusu çıkar diye düşünürken geçen akşam İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu Habertürk televizyonunun canlı yayınında “Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda sahada en çok duyduğumuz isim Mansur Yavaş” deyiverdi. Kavuncu’nun ikinci cümlesi de “Ben ve teşkilatlarımız Meral Akşener’in en doğru isim olduğuna inanıyoruz” oldu. Bu ikinci cümlenin USULEN SÖYLENDİĞİNİ biliyorsunuz. Çünkü Akşener’in kendisi bile defalarca açıkladı aday olmayacağını. Daha yakında “Kadından imam olmaz” diye sebepsiz “İroni” bile yaptı adaylık konusunda.

O hâlde taşlar yerine oturuyor.

 

MANSUR YAVAŞ’I HDP DE DESTEKLEYECEK Mİ?

 

Mansur Yavaş’a oy vereceği hesaplanan milliyetçi tabanı ikna çalışmaları için biliyorsunuz HDP’ye cila atılıp makyaj yapılmakta son aylarda. Yok, Türkiye partisiyiz, yok PKK ile bağlantımız yok benzeri palavralar. Ömer Faruk Gergerlioğlu Babala TV sunucusu Oğuzhan Uğur’un ısrarlı sorularına rağmen “Devlet terörü var” diyor ama “PKK teröristtir” diyemiyor.

Yerseniz.

HDP meselesine neden girdim?

Evveliyatı var.

 

2013’TE ANKARA’DA MİLLİYETÇİLERDEN DESTEK TOPLANTILARI

 

Mansur Yavaş, ta 2013’te yerel seçimler öncesi Ankara’dan CHP’nin adayı olarak katılmak için milliyetçi ağır abilerden onay almak istiyor. İlk toplantı Mansur Bey'in Balgat’taki bürosunun altındaki Çiçek Lokantası’nda yapılıyor. Toplantıya Yavaş’ın birlikte mücadele verdiği, siyaset yaptığı ağır abiler, Muhsin Yazıcoğlu’nun dava arkadaşları, MHP’den ülküdaşları katılıyor. Yaklaşık 100 kişi kadar varlar.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER