SİYASET

Ertuğrul Özkök : Devlette ‘like’ fişlemesi yapan bir merkez mi var

Tarih
28 Kasım 2019
İzlenme
1037 Kişi

ÖNCEKİ gece Haber Türk’te Fatih Altaylı’nın programına çıkan Ali Babacan ilginç bir gözlemini anlattı: “Türkiye’de bugün ciddi ifade özgürlüğü problemi var. Genç arkadaşlarla buluştuk. Türkiye’de üniversite sınavlarında ilk bine giren 10 öğrenciyle oturduk. ‘En büyük problem olarak neyi görüyorsunuz’ dedim. Çocuklar boğulma hissi yaşıyoruz, sosyal medyada yorum yapmaktan, like atmaktan korkuyoruz. Yarın işe başvuracağız diyorlar.”

Merak ettim devlet içinde gerçekten “like” fişlemesi yapan bir merkez mi var...

BABACAN’DAN AKLIMDA KALAN ÜÇ ÖNEMLİ MESAJ

ALİ Babacan’ın konuşmasında verdiği üç mesaj bence çok önemliydi:

- BİR: DEĞERLİ YALNIZLIKTAN KURTULMA FORMÜLÜ: Türkiye’nin en haklı olduğu konularda bile yalnız kaldığını söyledi ve bir anlamda “değerli yalnızlık” kavramı yerine karşılıklı güvene dayalı bir “yararlı ortaklık” kavramını getirdi.

Bunun formülünü de şöyle açıkladı: Türkiye, “Pozitiflik üreten, demokrasi yaratan, barış üreten” bir ülke olmalıdır.

- İKİ: TEKRAR AVRUPA’YA DÖNÜŞ SİNYALİ: “Avrupa Birliği, bugün en büyük barış projesidir. Daha sonra siyasi birliğe dönüyor. AB refah, barış üreten bir bölge haline geliyor” diyerek, gözümüzü tekrar Ortadoğu’dan Batı’ya çevirme mesajı verdi.

- ÜÇ: 50 ARTI 1 KUTUPLAŞMASINI AŞMA FİKRİ: “İnsan hakları oylamaya tabi tutulmaz, o hak tanınır. Devletin görevi bir kişi dahi olsa onun hakkını teslim etmek, korumaktır” dedi.

50+1 fikrinin kutuplaşmaya yol attığını söyleyerek, güçlü bir parlamentoyu savundu.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER