GÜNCEL

Erkan Tan : Dini nikah zaten var

Tarih
05 Ağustos 2017
İzlenme
1103 Kişi
 Müftülerin nikah kıyabilecek olmaları ile ilgili tartışmaları dikkatlice takip ediyorum.
Malum çevreler beni yine yanıltmadı. Hemen çağdaş Türkiye'ye yakışmadı, laikliğe aykırı, şeriat devleti oluyoruz diye bağırmaya başladılar.
Pekiyi; AK Parti olmayan bir şeyi mi getirmeye çalışıyor?
Hiç karşılaşmadığımız bir uygulamayı mı dayatıyor?... Tabi ki hayır... Kardeşlerim bu memlekette insanların çoğu, dini nikahı zaten yapıyor.
Evlenmeden önce ya da resmi nikahın kıyılacağı gün, mahalledeki camiinin imamı, bu işlerden anlayan dindar bir aile büyüğü ya da muhafazakar herhangi bir akrabanın öncülüğünde dini nikah gerçekleştirmiyor mu? Milletimizin ezici bir çoğunluğu dini nikah yaptırmıştır.
Hatta din ile diyanet ile pek alakası olmayanların bile dini nikah yaptıklarını o kadar çok gördüm ki...! Kendileri istemese bile evlenecekleri eşlerinin ve ya aile büyüklerinin ricasını kırmamak için bu vecibeyi yerine getirenler öyle çok ki..! Yani; yasa ile yeni bir durum oluşturulmuyor. Var olan durumun yasası oluşturuluyor. Kaldı ki, kimse mecbur da tutulmuyor.

CHP SURİYE'DE AMERİKA İLE BERABER Mİ...?
PKK, YPG, PYD terör örgütlerini açıkça destekleyen, onlara Amerika Birleşik Devletleri'nin Kara Kuvvetleri Ordu mensupları muamelesi yapanlar Türkiye'nin resmen düşmanı değil midir?
Defalarca hem de her seviyede uyarmamıza rağmen bu kepazelik sürmüyor mu? ABD, "DEAŞ ile mücadele ediyor" yalanı ile ancak bir orduda bulunabilecek silahları bu eli kanlı katillere vermiyor mu? Sonra da bu silahların hepsi üzerimize çevrilmiyor mu? Teröristler üzerlerinde ABD'nin verdiği bu silahlarla yakalanmıyorlar mı? Peki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin PYD/YPG ya da Suriye politikasını, hiç eleştirdi mi? MİT tırları ihanetinde Türkiye'yi ve dünyayı ayağa kaldırmaya çalışan Kılıçdaroğlu, bu konuda niye sessiz. O zaman kendi devletini teröristlere yardım etmekle suçluyordu. Şimdi teröristlere herkesin gözü önünde, açıkça yardım eden bir ABD var.

KATİLLERE SİLAH VEREN ABD'Yi ELEŞTİRMEDİ BİLE 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuları defalarca, hem de en üst perdeden dile getiriyor. çeşitli seviyelerde girişimlere öncülük ediyor. İcraatlar sergileniyor. Ancak, daha önce de yine bu köşede sizlerle paylaşmıştım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ikide bir "Suriyede ne işimiz var?" diye soran Kılıçdaroğlu, ABD'ye, Suriyedeki teröristlere açıkça verdiği destek hakkında, bugüne kadar tek bir soru dahi sormuyor...!
Sert sözleri, ağır hakaretleri bir kenara bırakın eleştiri bile yapmamıştır... Peki sizce neden?... Aklınıza gelebilecek her konuda, ağzına geleni söyleyen CHP'liler "Kahrolsun Amerika" diyemiyorlar.
Demek ki; ABD'nin, bu eli kanlı katillerle işbirliğinden, CHP Genel Başkanı rahatsızlık duymuyor. Ve hatta destekliyor mu acaba?

Takvim
5 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER