SİYASET

Ergün Diler : Yeni yapılanma

Tarih
14 Temmuz 2016
İzlenme
9309 Kişi
Türkiye'de ve dünyada gündem öyle hızlı değişiyor ki yetişmek imkansız. Bir de benim gibi birkaç gün ortadan kayboluyorsanız işin içinden çıkma şansınız fazla yok. Özellikle telefon ve gazetelerden uzak kaldım. Ama klavyenin başına geçtiğimde bunun zorluğunu yaşadım.
NE YAZACAKTIM! İnanın bilmiyordum.
Şanslıydım! İmdadıma AMERİKALI dostum yetişti. Bayram öncesi mesaj göndermiştim. O da bayram sonu döndü. Çok önemli konularda çok önemli detaylar veriyordu. Irak işgalinden girip İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılan terör saldırısından çıkıyordu.
Neyse... Uzatmadan dostumun cevaplarına gidelim. Bakalım ilginizi çekecek mi?
- İstanbul saldırısı sizce neydi?
Neden İstanbul hedef seçildi?
İstanbul'u anlamak için İstanbul içinde geri gitmek şart. 2003'e...
- 2003'e mi? Niye ki?
2003'teki Sinagog ve HSBC saldırılarını CIA düzenledi. Ya doğrudan CIA yapardı ya da bütün aşamaları hallettikten sonra taşeronları devreye sokardı. Ama bilirdi. 2003'teki saldırılar doğrudan İNGİLTERE 'ye mesajdı. Hatırla, o saldırılarda BOMBA YÜKLÜ 4 kamyonet kullanıldı. Şimdi PKK'nın saldırı tekniğine ne kadar benziyor değil mi! Sinagog ve HSBC saldırılarında onlarca kişi can verdi. Hepsi günahsız, masum insanlar... Ama kavga büyüktü!
- Açar mısın biraz?
İstanbul'daki patlamalardan önce Amerika, Irak'ta İngiltere'ye kaybetmişti. Kazanan Londra olmuştu.
İngiltere başta petrol yatakları olmak üzere ülkenin geleceğine yön verecek para bağlantılı her konuda tek yetkili olmuştu. Ben bunu daha o zamanlarda söyledim. Colin Powell'ın en güvendiği biri çıkıp geldi. Bana "Siz çok haklıydınız" dedi.
- İngilizler'in tuzağı mı yani?
Aynen öyle. Mesela sizin çuval olayı bile böyle. Size operasyon yapan aslında İngiltere'ydi.
Çünkü işgalle birlikte Kerkük ve Musul'da Türk hakimiyeti başlamıştı.
İstihbarat teşkilatınız, 2003 yılındaki işgali 1995 yılından itibaren biliyordu.
O işgal sonrası iki bölgenin petrol yataklarından Türk devletinin şirketleri de pay alacaktı. Buna izin verilmesi mümkün değildi. Verilmedi de... BP ve Shell bölgenin tek hakimi oldu.
Amerikan enerji devleri bile pay alamadı. HSBC'nin özel bankacıları para trafiğine yön verdi. Hem de ABD'nin bağımsızlık gününde. CIA, 2003 yılındaki saldırılarda o yüzden İngiltere'yi hedef seçti.
İstanbul Havalimanı saldırısındaki mesaj yine CIA destekliydi. Saldırıyı bilmesi gerekenler önceden biliyordu.
SIR değildi yani.
- Neden ama?
Amerika'nın birkaç yıldır bazı konularda Türkiye'den talepleri oluyor.
Ankara buna yanaşmıyor. 17 Aralık da budur! Siz istenileni yapmayınca geliyorlar bir şekilde!
- Rıza Sarraf olayı Türkiye'de çok konuşuluyor. Orada neler oluyor?
Sarraf aslında Amerika-Türkiye-İran arasında köprüydü. Amerika şimdi Türkiye'yi suçluyor ama SARRAF daha önce aynı işlevi Amerika için gördü. Dubai'de kurduğu şirketlerle Amerika'nın çıkarlarına katkı sağladı.
Eğer Türkiye suçluysa Amerika da suçlu!
- Sarraf özel biri mi?
Şunu kesinlikle söylemek durumundayım! Sarraf sizin istihbarata ne kadar yakınsa en az o kadar CIA'ya yakın.
- Kesin mi?
Elbette! CIA New York OPERASYONEL birimindeki çok özel isimleri YATINDA ağırladı.
Muhtemelen sizin istihbarattan da birilerini ağırlamıştır. Ama CIA çok yakınındaydı!
- Başka?
Unutmadan bir şey söylemek istiyorum...
- Evet!
Anayasa Mahkemesi'ne sözü getirmek istiyorum. Genel kanı mahkeme üyelerinden bir kısmının Abdullah Gül'e yakın olduğu yönünde.
Muhtemelen Abdullah Gül bile böyle biliyordur. Ama gerçek farklı, çok farklı... Üyelerden bazılarının duruşu BİRLEŞMİŞ MİLLETLER görüntüsü veriyor. İçlerinde Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya hatta İtalya'ya kendini yakın bulan isimler var. Elbette bu ülkelere çalıştıkları anlamına gelmiyor.
Değerler bakımından buralara yakın üyeler var. Kararlarında bunlar da etkili olmuş mudur! Bilemem. Ama bilmende fayda var!
- Bir gazeteci hakkında verdikleri bir karar vardı! Çok tartışıldı!
Duydum. O gazeteci yurt dışına çıkacak ve oradan çok daha sert muhalefet yapacak. Notunu al.
- Burada cemaate yönelik operasyonlar sürüyor. Orada durum ne?
Özel bilgi vermek istiyorum...
- Sevinirim!
Fethullah Gülen'in oluşumuna çok ağır darbe vuruldu. Bunun net olarak görüldüğü ortada. Fethullah Gülen'in oluşumu, çok açık bir şekilde çalışıyordu. Şimdi onun yerine geçecek oluşum çok gizli. Çok daha zengin, çok daha güçlü ve çok daha gizli... Çok önemli işadamlarının olduğu bu grup, Fethullah Gülen'in yaptığını daha gizli yapmaya başladı. ABD asla oyun kurmadan durmaz. Gülen oluşumu varken de yenisi için çalışmalar yapılıyordu.
Şimdi yabancı şirketlerle evlilik yapan TÜRKLER 'i araştırmanı öneririm. Bu evliliklerden dolayı Türkiye'ye gelen CEO'ları, onların bağlı oldukları oluşumu dikkatle incelemen de çok önemli. Gülen'e destek veren Türk işadamlarının hepsi bu projede yer alıyor. Gülen'e açık şekilde verilmeyen destek yeni dönemde bu hareketin içinde olanlara verilecek. Hem de daha güçlü olarak...
- Amerika, PKK ve YPG sorununu neden kaşıyor ve yaşatıyor?
PKK'ya destek veren CIA, MI6'nın dışındaki istihbarat örgütleri de geri çekilmeye başladı. Ancak yeni tehlike YPG olacak. PKK'nın adı değişecek, saldırılar YPG üzerinden olacak.
Suriye'nin kuzeyinde kurulacak bir yeni federasyonun askerleri YPG olacak.
Başta ABD olmak üzere İngiltere, Almanya ve Fransa bu federasyonu tanıyacak. YPG sizin için terörist olsa da diğer ülkeler için ordu kabul edilecek.
Birleşmiş Milletler de YPG'yi ordu olarak kabul edecek.
- Daha neler!
Dahası da var!
- Nedir?
Burada asıl sorun Barzani. Çünkü Suriye'nin kuzeyindeki bir federasyon, Barzani'yi hedef alacak. Barzani'den sonra gelecek kişi ile yola devam edilecek. 2017 sonu gibi Barzani görevinde kalamayacak. Barzani de bunun farkında. Suriye'nin kuzeyi sizin için büyük bir problem değil. Ancak Barzani'nin gidişi, Türkiye'nin Kuzey Irak'tan atılması anlamına gelecek. Bu olursa sizin için büyük sorun!
- ABD Başkanlık seçimleri ne olacak?
ABD halkı başkan seçemez. İki aday sunulur, derin AMERİKA kimin başkan olacağına zaten karar vermiştir.
İsterse Amerikan halkının yüzde 100'ü Trump'a oy atsın. Yeni Başkan Hillary olacak. Çünkü Hillary o koltuğa aynı eşi Bill Clinton gibi oturmak zorunda. Hillary, imzaladığı birçok kararın ne olduğunu dahi öğrenemeyecek.
- Trump'ın seçilme ihtimali var mı?
Eğer öyle bir olay gerçekleşirse, Yeni Dünya Düzeni'nin tamamen değiştiğini anlarız. 3. Dünya Savaşı isteniyorsa, ki bunu isteyenler var. O zaman "Son anda Trump'ta karar kılınmıştır" deriz.
Ancak ABD'de böyle kararlar son anda değişmez. Hillary geldikten sonra Ortadoğu'da savaş olacak. Sizin de dahil olduğunuz bir savaş.
- Neden? Ne savaşı?
Dostum Prof. Juan Cole, ilginç bir makale yazdı. Cole, "Arabistan'daki saldırıların mesajı çok net. Kral Salman ve Prens Nayef, iyi birer hizmetçi değil" dedi. Cole, Kral Selman ve Prens Nayef'in ABD çizgisine girmemekte ısrarcı olduğunu, bunu sürdürmeleri halinde Arabistan'daki patlamaların gün aşırı olacağını ima etti. Kesinlikle haklı. Bu tüm ülke liderlerine birer mesaj...
İşte DOSTUMUN söyledikleri böyle. Yazılamayacak çok şey olsa da fotoğrafı görmemize katkı verdiği ortada. Muazzam bir savaşın tam ortasındayız. Bölgede kimin hesabı varsa ucu bize dokunuyor. İnanılmaz bir denklem. İnanılmaz bir hesap! Bakalım önümüzdeki günler ne getirecek...
DOSTUM özellikle ZENGİNLERİN KURDUĞU yeni ve GİZLİ yapının altını çizdi!
Kim bunlar ve ne yapacaklar?
Planlarını nasıl uygulamaya koyacaklar!
İzleyelim...

Takvim
14 Temmuz 2016


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Mehmet

    14 Temmuz 2016
    3 0
    Hiç boş durmaları beklenirmi onlardan
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER