SİYASET

Ergün Diler : Yeni ittifak!

Tarih
19 Nisan 2016
İzlenme
9520 Kişi

Rusya hala geri adım atmıyor. Putin bildiğini okumaya devam ediyor. 11 Eylül İKİZ KULE saldırılarının faturası Suudi Arabistan'a kesilmeye çalışılıyor. Onlar da "Paramızı çekeriz!" diye tehdide başvuruyor. Suriye durulmuyor. Irak karışıklığı sevdi, bırakmıyor. Kafkasya içten içe kaynıyor. Avrupa diz çökmemek için tutunacak dal arıyor...
Etrafımızda bunca şey varken birileri TERÖRLE üzerimize gelmeye devam ediyor...
Bölgede ve çevremizde bunlar olurken İÇ SİYASET hareketleniyor. Özellikle MHP'de işler giderek karışıyor...
Bizler, bizi ilgilendiren her şeyin nedenini içeride ararız. Aradığımız için de asla ve kat'a bulamayız. Çünkü bizim rotamızı belirleyen güç, dışarıdan gelmektedir.
Bunun en güzel örneği MHP'de yaşanan ve yaşanacak olan kavga...
MHP ile ilgili geçenlerde yazdıklarım ortada. Bilen bilir.
"MHP yeni dönemde TÜRKİYE'nin dışına taşacak ve nerede TÜRK yaşıyorsa onlara sahip çıkarak bambaşka bir rotaya oturacak...Ve hiç beklemediğiniz isimler bu yeni hareketin içinde yerini alacak..." diye yazmıştım.
Bu MHP'nin kendi içinden gelen bir istek ve model değildi. Olmazdı zaten.
Bizi hep yabancılar biçimlendirirdi. Ancak görüyorum ki MHP'deki kavga gündeme gelince birileri şimdilerde ucuzlayan klişe ile hemen "PARALEL BUNLAR!" diye ortaya çıkıyor. Bunu diyenler ya Paralel'in ne olduğunu bilmiyor ya da ortadaki kavgadan haberi yok! Eğer birileri çıkıp kendi halindeki iki küçük esnafı, siyasi figürü işaret ederek "İşte bunlar paralel!" diyorsa oradan uzaklaşın. Bilin ki o zihin karanlıktır. Ya bilmediği için ya da görevli olduğu için böyle konuşuyordur.
MHP için de aynı şeyler geçerli. Paralel yapı ile ilgisi olan, teması olan, yakınlığı yıllar öncesine dayanan çok isim var. Meral Hanım da bunlardan biri. Ama MHP'nin içinde böyle çok insan oldu. Yeni bir durum değil. Diğer partilerde de var! Şimdilerde Devlet Bey'i indirmek için ortaya çıkan Meral Akşener Hanım, Sinan Oğan Bey, Koray Aydın Bey, Ümit Özdağ Bey gibi isimler belki bir ihtiyaca dayanarak ortaya çıkmış olabilir. Ama bilin ki ortaya çıkacak zemini hazırlayanlar vardır. Bizde dışarıdan güç almadan siyaset kolay kolay yapılmaz.
Devlet Bey ve ekibi PARALEL tabelasıyla giderse işleri çok ama çok zor! Bunu da yakında göreceğiz zaten! Çünkü bizim dilimize doladığımız PARALEL kelimesinin çok ötesinde bir YAPILAŞMA var.
Dünyayı ve bölgeyi etkileyecek dinamikler ayakta. Ve bunlar içeride MİLLİYETÇİ bir rüzgar başlatıp her şeyi alt-üst etme niyetindeler... Eğer bu görülmezse, oyun anlaşılmazsa karşı çıkanlar çok ama çok zor günler yaşar!
Adaylardan Sinan Oğan Bey dün şunları söylüyordu: "Koalisyonlardan korkmazdım... Türk dünyasını odak noktası haline getireceğiz..." Yani benim günler önce, haftalar önce söylediğimi kısaltarak ifade ediyordu. Artık TÜRKLÜK sınırlarımız içine sığmayan bir İDEOLOJİ haline gelecekti. Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar TÜRK RÜZGARI estirilecekti. Bunun kararını da bizler değil yabancılar veriyordu. Dünya üzerindeki politikalarına uygun AKTÖRLER arayıp buluyorlardı. DERİN AMERİKA ile Rothschildler bu operasyonu yürütecekti.
Kurmayı düşündükleri yeni DENGEDE karşılarında ÇİN olacaktı. Oyunu böyle kurgulamışlar, DOSTLARINIDÜŞMANLARINI bir bir tespit etmişlerdi.
Bunun bize ne getirip götürdüğü ayrı konu!
Ama bu operasyon için yani DÜNYA üzerinde yeni dengeyi kurmak için yola çıkan GÜÇ ve PARA sahibi insanlar "TÜRKLÜK olmadan olmaz!" noktasında!
Milyarlarca insanı etkileyecek, devletleri sarsacak, ekonominin baştan yazılacağı bir dönemde gelip her şeyi "PARALEL" hafifliği ile açıklamak yeterli olmaz.
Anlamalıyız.
Sinan Bey, Devlet Bey'in tam aksine KÜRTLER'LE yan yana olacağını ve Orta Asya'daki bağlarımızı canlandıracağını söylüyor. Sadece Sinan Bey değil... Emin olun diğer adaylar da aynı şeyi söylerler.
Çünkü Devlet Bey'in yapmadığı buydu.
Devlet Bey farklı bir konsept izleyerek TÜRKLÜĞÜ içeride ve evde tuttu!
Şimdi karşısına çıkanlar bunun tam tersini yapmak durumunda. Yoksa kimse Devlet Bey'in kılığından kıyafetinden ya da alamadığı OY'dan şikayetçi değil... Partinin yeni duruma uygun hale getirilmesi için Devlet Bey'in savunduğu fikirlerin, milliyetçilik anlayışının değişmesi gerekiyor. "TÜRKLÜK" dünyada yeni rüzgar olacaksa Devlet Bey'in gücü bunu içeride tutmaya yetmez! Maalesef yetmez!
Yetmeyeceğini de göreceğiz... Hele teşkilatları kapatarak mağlubiyetini ilan etmesi akıl alır gibi değil.
Konuyu açalım...
Amerika'da birileri "11 Eylül'ü Suudi Arabistan yaptı" demek için düğmeye bastı. İkiz Kule saldırılarında kullanılan isimlerin SUUDİ olması bunun Suudi Arabistan tarafından yapıldığı anlamına gelmez. Zaten Suudlar'ın buna gücü de yetmez. Eğer öyle olsaydı karşılığı nasıl olurdu tahmin etmek zor değil! Ama buna rağmen SUUDİLER'i tehdit eden kimdi?
İkiz Kuleler KÜRESEL SERMAYENİN kalesi ve merkeziydi! World Trade Center paranın temsil edildiği yerdi. CIA buraya vurduğu zaman BARONLARIN temsil ettiği finansal gücün yerine bir şey koymalıydı. Yeni bir PARA kaynağı yani. Bu da PETRO-DOLAR'dı. Yani Müslüman ülkelerin petrolden kazandığı paralar. Şimdi belli ki BARONLAR Suudlar'dan o desteklerinden dolayı intikam almak istemekteler. Eğer o yasa çıkar ve Suudlar TERÖRLE yan yana getirilirse Kral Selman'ın "750 milyar dolarımızı hemen çekeriz! Kimse bizi durduramaz!" tehdidi havada kalır. O parayı rüyalarında bile göremezler. Çünkü kimse TERÖRİSTE (!) para vermezdi!
Devam...
Suudlar böyle bir dertle uğraşırken İsrail'in gerginliği daha büyüktü!
Amerika, gaz ve petrol denizi olduğu belli olan GOLAN TEPELERİ'ni Suriye'ye bırakmak için düğmeye bastı.
Golan Tepeleri'nin hemen altına AŞIRI İSLAMCI ÇOK ETKİLİ SİLAHLI
BİRLİKLER koydu! Tel Aviv'in en büyük korkusu şimdi bu! Eğer GOLAN'dan çekilip toprakları Şam'a vermezse belli ki İsrail de karışacaktı! Bunu için önlerinde tek bir seçenek vardı! TÜRKİYE'ye yaklaşmak! Belki de oyun bu nedenle kuruluyordu! Bakalım... Unutmadan İsrail TÜRK'LÜĞE bayılırdı!
Yani Suudi Arabistan'ı ve İsrail'i bile dizayn etmek için sahaya çıkmış bir akıl var. Paranın ve enerjinin kendisinin izni olmadan kullanılmasına karşı. Avrupa ve enerji sözcükleri yan yana geldiğinde sinirleri zıplayan bir yapı bu! Şimdi buna Çin de dahil edildi!
Nevada'ya trilyonlarca dolar götürecek olanların, tek merkezden DÜNYAYI yönetmeye talip olanların MHP'yi ve Orta Asya'yı unuttuğunu sanmayın sakın! Şu an için Amerika içinde bunlara "DUR!" diyeni görmedim. Belki yarın çıkar! Ama şu an kimse yok! Bu nedenle olayı PARALEL'e indirip bakarsak inanın gideceğimiz yer çok uzak olmaz!
Devlet Bey'in karşısına çıkanlar kazandığı an kimlerin o safa katılacağını tahmin edemezsiniz!
İsimlere girmek istemiyorum. Sizi şaşırtmak da istemem!
Ama BÜYÜK İTTİFAK için çok kişi hazır... Tabi bu ilk ve son planları değil...
Büyük planı kuranlarla birlikte olmak için birileri çoktan sıraya girdi. Zaten içeride KONTENJANLARI fazlasıyla vardı...
İşte dünyanın tepesinde böyle oyun kurulurken biz içeride Devlet Bey'e, Meral Hanım'a bakarak olayları anlamaya çalışıyorduk. ANLAYAMAZSINIZ!
Mümkün değil...
Ve bu ittifak TAYYİP BEY'e karşı...
Zaten KOALİSYONUN amacı bu!
Arap Baharı'nda İslam alemine örnek olan TÜRK DEVLETİ, TÜRK BAHARI'nda ise TÜRK DÜNYASINA seslenen bir TÜRK DEVLETİ...
Adamların kafasındaki bu! Bunu değiştirmenin yolu ANKARA'ya sahip çıkmaktan geçiyor. Belki erken yazıyorum ama bu adamlar Erdoğan'a karşı.
Şiddetle hem de!
Görelim ve gereğini yapalım...

Takvim
19 Nisan 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER