GÜNCEL

Ergün Diler : Türkiye kazanacak

Tarih
30 Aralık 2017
İzlenme
6050 Kişi
 Doğal olarak herkes 2018'den güzellikler bekliyor. Umutlar taze... Sağlık, huzur, mutluluk herkesin hakkı. Peki 2017'de yaşanan acılar, çirkinlikler, kumpaslar, operasyonlar 2018'de olmayacak mı? Yılın son yazısında bunu değerlendirelim... 2017'yi gözümüzün önünde tutup 2018'e yelken açalım...

GÖLGE CIA olarak bilinen ve ünlenen STRATFOR hemen hemen her devletin birinci meselesi olan İPEK YOLU ile ilgili rapor hazırladı.
Çok detaylı çalışmada gözden kaçan en küçük bir ayrıntı bile yok. Çalışmada Yeni İpek Yolu için Akdeniz, Ortadoğu ve Afrika'daki en stratejik noktalar tek tek ele alındı! Ayrıntılarıyla anlatıldı. Raporun önemli kısımlarından biri 15 LİDERDİ! ABD planlarının bu 15 lider nedeniyle hayata geçemeyeceği aktarılıyordu... İPEK YOLU ABD'NİN KONTROLÜNE GİRECEKSE BUNLARIN OLMAMASI GEREKTİĞİ ŞEKLİNDE NOT DÜŞÜLÜYORDU! 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Küba Devlet Başkanı Raul Castro 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Eritre Devlet Başkanı Isaias Afewerki 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Ekvator Ginesi Devlet Başkanı Nguema Mbasogo 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe (Darbe ile indirildi) 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner (Yargı darbesiyle gitti) 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff (Yargı darbesi ile görevden alındı) 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç (Halk ayaklanmasıyla görevini bıraktı) 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev (Halk ayaklanmasıyla gitti) 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Mısır Devlet Başkanı Mursi (Askeri darbe ile görevinden el çektirildi) 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 
https://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Çin Devlet Başkanı Şi Jinping...
Hariri ve Lübnan'ı da sayacak olursak 16 ülke ve 16 lider ABD'nin KÜRESEL GÜÇ OLARAK KALMA ŞANSINI ÇOK AZA İNDİRİYORDU!
İmparatorluğu bitirecek olan bu isimler haliyle hedef oluyordu! Raporda "Bu ülkeler her türlü zorluğu çıkartır ve bir adım bile attırmaz" diye not düşülüyordu! HAKLIYDILAR! ABD bir adım bile atamazdı! Atamadı da!
Bu nedenle yani İPEK YOLU'nun kontrolü için 2018'de AFRİKA karışacak! Egemenliği kaybeden ve gün geçtikçe de geriye giden ABD bir hamle ile AFRİKA'da adım atmak isteyecek. 2018 yılında Sierra Leone, Kamerun, Güney Sudan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Zimbabve'de seçim var. ABD, adaylarını belirledi ve 5 ülkede mutlak seçim zaferi bekleniyor. Başta Sudan ve Güney Sudan olmak üzere Çad, Nijer, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Somali, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kamerun, Mali, Kenya ve Moritanya'da siyasi krizlerle başlayacak ve sonu Arap Baharı'na benzeyecek bir ayaklanma ön görülüyor. Kolay değil ama kafalarında bu var!
Tabii planları sadece bu kadar da değil! DEAŞ, Çad, Nijer, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Somali, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kamerun, Mali ve Kenya'da da var olma sürecine girdi!
Boko Haram ve Eş-Şebab da yine Afrika'da terör saldırıları için hazırlığa başladı! Suriye'den çıkan teröristler bir yere gidecekti, gitti de...
Deniz İpek Yolu'nda yer alacak Vietnam, Malezya, Laos, Myanmar, Endonezya'da da seçimler var. Amerika Birleşik Devletleri, Pasifik'te de aynı yöntemi izleyip, Washington'a bağlı isimleri iktidara taşımaya çalışacak. Bu ülkelerde de siyasi karışıklık hafif hafif başladı bile. Afrika ülkelerinde başlayacak karışıklık, İpek Yolu'nun 2018'deki güçlü ilerleyişini de yavaşlatacak. Amaç bu! Çünkü Çin, 2018'i İpek Yolu'nun en önemli yılı olarak görüyor. Çin Devlet Başkanı Jinping, "2018, 1500 yıllık İpek Yolu'nun yeniden başladığı yıl olacak" dedi.
Bu çok ama çok önemli bir açıklamaydı! ABD bunu kendince okudu ve harekete geçti!
Arjantin ve Brezilya ise, ABD'nin mutlaka etkisi altında tutmak istediği ülkelerdi! Özellikle Brezilya'nın Amerikan etkisinden çıkıp, Londra merkezli şirketlerin ülkede kontrolü ele alması Washington'ı çıldırttı. ABD rahatsız... Her iki ülkede de İngiltere ve ABD çıkmazı yaşanıyor gibi. Çünkü Cristina Fernandez de Kirchner ve Dilma Rousseff, hem ABD hem de İngiltere'ye karşı bir politika izliyordu. Hem İngiltere hem de ABD, iki liderin devrilmesi için ortak adımlar attı. Şu anda her iki ülkede de liderler İngiltere'ye yakın.
ABD de riskli ülke konumunda.
Devam...
ABD, 2018 yılını İpek Yolu'nu ele geçireceği 365 gün olarak görüyor! SÜPER GÜÇ olarak da bunu yapmayı istiyor! Latin Amerika başlangıç noktası olarak ele alındı. Bu nedenle 5 kıta için de 2018 yılı çok sert geçecek.
Siyasi gerilimlerin dışında kaos ortamları Ortadoğu ve Afrika için en üst seviyeye çıkacak.
Bu Amerika'da Trump'ın göreve gelmesiyle oluşmuş bir gerçek değil. Her ülkede olduğu gibi Amerika'da da derin bir yapı var. O derin yapı, bu planı yıllar önce Stratfor'a yaptırdı. Trump'ın bu planı terse çevirme ihtimali de yok. Aslında Trump da bu derin plana karşı değil... Sadece Trump'la hareket edenler, planın işleyişinde bazı değişiklikler yaptı. Amerikan derin devleti de bu değişikliğe itiraz etti. Aralarında yükselen tansiyonun nedeni bu değişikliklerdi. Aralarında BÜYÜK BİR KIRILMA YOKTU YANİ! İşaretler bunu gösteriyor!
İPEK YOLU projesinin BABASI Çin de boş duracak değildi! ABD plan yaparken oturup izlemiyorlardı! Böylesine muazzam bir proje ile dünyayı değiştirmeye soyunan insanların aklını varın siz hesap edin! Çin AFRİKA'nın ORTA BÖLGESİNİ tamamen birleştirecekti.
ATLANTİK ile KIZILDENİZ'i bağlayacaktı.
Sudan'dan başlayan hat Çad, Nijerya, Somali ve Etiyopya'yı birleştirecek. Bu HAT KARADENİZ'e taşınacak. DEMİRYOLU ile de Londra'dan Pekin'e oradan da ROMA'ya kadar gelecekti...
Arada Pakistan ve Afganistan da vardı! Türkiye olmadan kimse bunu gerçekleştiremezdi. Çin de... Türkiye bu nedenle kilit oyuncu. Büyük kavganın sonucunu belirleyen oyuncu. ABD Türkiye'yi STRATEJİK ORTAK olarak sadece kağıt üzerinde gördü. Gereğini hiç yapmadı.
İPEK YOLU'ndaki ülkelere operasyon yapacağı zamanı beklerken en büyük KOZ olan Türkiye'nin yanlarından gideceğini düşünemedi. Şimdi buna çare aramaktalar ama nafile...
İPEK YOLU ya da YENİ DÜNYA DÜZENİ için gerekli çok ülke sayabiliriz. Ama TÜRKİYE'nin yerini tutacak olanı yok! Türkiye'yi yanına çekmeye çalışan herkes bunu biliyor.
ABD, AFRİKA'da terör ile yola çıkacak. İki denizin birleşmesini engellemek için patlatacak!
Dünya son şeklini almadan önce maalesef terörü yine yaşayacak. KAVGA çok büyük. ABD yok olmamak için saldıracak! Planları böyle. Bu yöntemle alacakları bir çakıl taşı bile yok. Ama başka metod da bilmiyorlar! Anlamıyorlar! Türkiye sağlam bir şekilde yoluna devam edecek. Uçak sallanırken bizim etkilenmeme şansımız belki yok ama ayakta kalan ve ilerleyen biz olacağız...
ABD'nin planları da tutmayacak. Bu gidişatı çeviremeyeceklerini anlayacaklar. Belki acı çekilecek ama anlayacaklar...
Kesin olan bir şey var! 2018 TÜRKİYE'nin kazandığı yıl olacak. Geleceğe ait yola önemli taşlar döşenecek. Biz büyüyeceğiz. Tarihimizin bize verdiği sorumlulukları yeşerterek... İnşallah insanlık da kazanır! Herkese iyi seneler....

Takvim
30 Aralık 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER