SİYASET

Ergün Diler : Savaş kararı

Tarih
03 Haziran 2016
İzlenme
9546 Kişi

Almanya Parlamentosu ERMENİ SOYKIRIM TASARISINA "EVET!" dedi.
Bu haber ajanslar tarafından servis edildikten sonra bazı televizyonlara dikkat kesildim. Komikler gerçekten! Haber uzun bir süre şu alt yazıyla verildi: Bu karar Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini etkiler mi?
İnanılmaz bir bakış açısı değil mi? Akıl alır gibi değil!
Almanya Parlamentosu'ndaki 11'i Türk kökenli toplam 631 el "SOYKIRIM" dedi... Almanya DEVLET olarak verdiği bu kararla resmen TÜRKİYE ile olan temasını bitirdi. Hatta ağır olabilir ama örtülü SAVAŞ başlattı... İyi de neden? Bu sorunun cevabı önemli. Olaya "TÜRK-AB ilişkileri etkilenir mi?" diye bakamayız. SAVAŞIN İÇİNDEYİZ ÇÜNKÜ!
Açalım biraz...
Belli ki bazı medya anlamamak için direniyor! Almanya'yı terk edip tekrar döneceğiz.
Fransa'ya geçelim...
Fildişi Sahili, Gine, Moritanya, Senegal, Nijer, Çad, Gabon, Cibuti, Kamerun, Gambiya, Togo... Dahası var! Komor Adaları, Madagaskar, Şeysel, Kamboçya ve Vietnam gibi TAM 52 FRANSIZ SÖMÜRGESİ ÜLKENİN en önemli isimleri dün PARİS'te bir araya geldi.
Sokaklar eylemcilerin sloganları ve polis coplarıyla inlerken bu adamlar PARİS'in merkezinde toplanarak "Bu artık böyle gitmez. Yeni sistem bizi bir arada tutmayacak. Herkes başının çaresine baksın mı?" sorusunun cevabını tartıştı... Aralarında Suriye ve Lübnan'dan gelenler de hazır bulunuyordu. Ayrılık öne çıkan ŞIK oldu!
Medyada yok bu tabii!
Fransa AFRİKA'daki 20 sömürgesinden yılda 300 milyar euro para topluyordu! Aldığı yer altı zenginlikleri ve kullandığı bedava iş gücü hariç... Bu kendilerini DEVLER LİGİ'ne taşımış, hem dünyada etkisini artırmış hem de içeride refah ve zenginlik üzerine bir sistem kurmasına izin vermişti. SYKESPICOT zaten İngilizler'le birlikte bunların eseriydi.
Osmanlı'yı yıkan ve paylaşan bunlardı. Fransa özellikle AFRİKA'nın BATI kıyısını aldı. FRANSIZCA'yı hakim kıldı. Buradaki milletleri Afrikalı diğer ülkelerden ayırdı. Büyük operasyondu bu! Oldu. Bugüne kadar geldiler...
Charlie Hebdo ve Paris saldırıları ile AVRUPA ŞAMPİYONASI'nda çıkacak olaylar Fransa'nın ACİZLİĞİNİ gözler önüne serecek. Yapacakları çok şey yok. Amerika, Avrupa Birliği'ni dağıtmak için yola çıktı. Şu ana kadar AVRUPA karşı koyamadı...
Almanya da otomobilleri üzerinden büyük uyarıyı aldı.
Egzos gazı bahanesiyle ceza üstüne ceza ödedi. Ancak onlar da kaçamayacak. İngilizler ise fırtınayı bildikleri için OYLAMA ile AB'den kurtulma hesapları yapıyorlar. Göreceğiz...
İŞTE BU KISKAÇTAKİ Avrupa'nın tek çıkış yolu Türkiye'yi yanına almaktı.
Bunu bildikleri halde yapamadılar. 60 yıldır kapıdayız.
Şimdi onlar bizim kapımızda.
Diz çöktüler!
ÖZELLİKLE TERÖR YASASI ile üzerimize gelerek Ankara üzerinden yeni bir denge oyunu kuracaklardı. Avrupa'nın tüm partilerde olduğu gibi AK PARTİ'de de etkili ve çok önemli partnerleri vardı. Bunların pek çoğu yakın zamanda tasfiye edildi. Şimdi denge bizim lehimize döndü. Ama AVRUPA'nın en güçlü 3 devleti kesinlikle ve kesinlikle bize karşı bir hamlede bulunacaklar.
KÜRTLER için düşündüklerini şimdilik ERMENİLER üzerinden hayata geçirdiler. Ermeni kartıyla gitmek istedikleri bir yer yok.
Asıl dertleri KÜRTLER'i yanlarına çekmek. Zaten bunun için ALMAN PARLAMENTOSU'nun hemen yanında ERMENİ ve YPG bayraklarıyla coşkulu kutlamalar yapılıyordu! Türkiye, Amerika ile SURİYE'ye girdiğinde yani Fransız-İngiliz toprağına adım attığında ERMENİSTAN kartı masaya gelecekti.
Bu onun hazırlığıydı. Oradan da üzerimize geleceklerdi...
Karıştırmak için...
Almanya dün bunun fitilini ateşledi. Bu kadar iç içe geçmiş ilişkileri biçmeyi göze aldı...
Başrolde Cem Özdemir vardı.
Cem Bey, Claudia Roth, Kemal Kılıçdaroğlu Bey, Selahattin Demirtaş Bey, kaçırılan Musul eski konsolosu Öztürk Yılmaz Bey, Selin Sayek Böke Hanım birbirlerine uzak isimler değillerdi... Bazılarının önemli bir isim olan bayan ROTH ile özel yakınlığı vardı!
Türkiye'nin daha doğrusu Erdoğan'ın yakın zamanda ALMANYA'nın Ankara'daki önemli oyuncularını kenara itmesi bu kararın alınmasında büyük etken oldu. Avrupa bir şekilde hep içerideydi. Şimdi ise işler onlar için ters gidiyordu. Bu, kontrol edemedikleri Ankara'ya saldırmaları için yeterli nedendi.
Bu arada Cem Özdemir tesadüf müdür nedir bilemem ama son 5 yılda 10'a yakın konferansta BAY SOROS ile yan yana geldi... Denklemde nereye düştüğünü bilmiyorum. Ama bu kadar tesadüf olur mu bilemem!
Kemal Bey'in SOROS'a uzak olmadığını zaten biliyorduk.
HDP'nin içindeki oyuncuların da Amerika'ya gidip Soros'un adamlarıyla oturup kalktığı SIR değildi... Avrupa eğer Türkiye içinde siyaset yolları bulamazsa ki şu an yok; kesinlikle ve kesinlikle bambaşka yollardan gelir. Gelecektir de. Bu üç ülkenin okulları, üniversiteleri, şirketleri, bankaları ve İSTİHBARATLARI burada.
Yanımızda! Tabii ki görene...
Elinize üzerinde yazı bulunan bir dosya kağıdını alın. Yüzünüze dayayın. Kağıttaki bir tek harfi bile okuma şansınız yok.
Ama elinizle şöyle biraz uzağa ittiğinizde her şeyi görür ve okursunuz. Deneyin, görün!
Bizim içerideki durumumuz bu!
BURNUMUZUN UCUNU GÖREMİYORDUK DÜNE KADAR! Şimdi görmekle kalmayıp oyun kuruyoruz...
AVRUPA tümden saldıracak.
Başka şansları yok. Ama içeriden vurulacaklar. Gelmek isterlerken çökecekler. Yıkılacaklar. Kapıda beklettikleri Türkiye'den randevu almak için hatırı sayılır kişiler bulmak zorunda kalacaklar...
ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI tüm hızıyla devam ediyor...
PKK da, IŞİD de, Paris baskını da, YPG de, Charlie Hebdo da bunun dışa vurumu!
Sykes Picot hem Afrika'da hem de Suriye ile birlikte Ortadoğu'da çöktü. Yakında o gürültüyü duyarız...
Hiç olmadığı kadar yan yana olmak durumundayız. Bakın ALMAN PARLAMENTOSU'nda bir fire dışında herkes "EVET!" diyor. Çünkü onlar için ALMANYA'nın çıkarları önemli.
Biz de "bizim için" yan yana gelelim... Omuz omuza olalım...
Kavganın, savaşın tam ortasında kalsak da "BİZ BİTTİ DEMEDEN" hiçbir şey bitmez!
Bakın dün yazdım!
Almanya Parlamentosu "SOYKIRIM" derken içeride birileri de anında Erdoğan'ın CUMHURBAŞKANLIĞINI hedef yaptı. Üniversite diploması üzerinden yürümeye kalktı! Bu topraklarda hiçbir şey tesadüf değildir!
UYANIK OLALIM...

Takvim
3 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER