SİYASET

Ergün Diler : Parayı takip et

Tarih
28 Ekim 2015
İzlenme
5227 Kişi

28 Ekim 2015

Gelin
bugün kısa kısa soru ve cevaplarla gidelim... Ortalık karışık.
Operasyonlar peşpeşe geliyor. Arka planda ne oluyor, ne bitiyor?
Anlamaya çalışalım.
Paralel Yapı'nın önemli oyuncusu KOZA GRUBU'na yapılan operasyonu nasıl anlamalıyız?
Paralel Yapı'ya bulunduğu yerde kafayı takan isim Robert Amsterdam... Amsterdam&LLP Partners Uluslararası Hukuk Bürosu'nun sahibi. Venezuela'da Eligio Cedeno, Nijerya'da Nasır Ahmet el-Rufai, Singapur'da ise Dr. Chee Soon Juan gibi siyasi isimlerin avukatlığını yaptı. Son olarak da Tayland'ın eski lideri Thaksin Shinawatra'nın avukatlığını üstlendi. Sıradan biri değil! Hem de hiç değil...
Amerikalı dostumun "FBI adamlarını çekti! Okullar da devredilecek!" şeklindeki notunu sizlerle paylaşmıştım. Paralel işi de biraz karışık ama yolu belli! Önceki gün Bay Amsterdam'ı dinlerken rotasını anladım. Amerika'nın içindeki bir güç, avukata yol gösteriyordu sanki! Suçlar ABD dışında işlense bile suçun gölgesi ABD'ye düştüğü an adalet sistemi kırmızı alarm veriyordu! Şahısların giriş çıkışları ile kara para gibi...
Bu iki unsur çok etkili olacak.
Amerika'nın içindeki bir güç muhtemelen devlet çıkarları için HUKUK OTOYOLUNUN kullanılmasını istedi. Bariyerleri kaldırdı. Kara para ve vergi kaçırmadan girecekler. İsimlere ve hareket tarzına baktığımda YAPIYI kuranların şimdi TASFİYE etmek istediğini görüyorum. Türkiye'de temelini atanlar Atlantiğin öte tarafında safdışı etmek istiyor!
Bunu nereden mi çıkardım?
Avukat Robert Amsterdam iki-üç haber kanalında canlı yayınlanan açıklamasını yaparken aynı saatlerde, aynı dakikalarda PARALEL YAPI'nın kalesi olarak bilinen Koza-İpek Grubu'na giriliyordu. Kara para suçu burada da baş aktördü!
Oyunu kuranlar aynı senaryoyu buraya da taşımıştı! Demek ki eller farklı olsa da AKIL aynıydı!
Koza-İpek Grubu'nun merkezine dayanışma için giden isimlere baktığımızda çok farklı bir tablo gördük! Neden?
Koza-İpek Grubu Türkiye'de ALTIN işini alan ve büyüyen bir oluşumdu! Altın işini dünyada sadece belli aileler yapardı. Türkiye'de de bu aile çok ama çok etkilidir.
İnanmayan ismi ANATOLİA MINE RALS olan KANADALI gruba baksın! Arkasında kim var, görsün. Rothschildler ve Rio Tinto!
Neyse konudan kopmayalım. Kozaİpek Grubu'nun önüne gidenler KEMALİST ve ATATÜRKÇÜ olarak bilinen isimlerden oluşuyordu.
Geçmişte PARALEL YAPI ile mücadeleleri vardı. Bazıları yetkili ve etkili savcı tarafından sorgulanmıştı. Ama şimdi hepsi elele oradaydı. CHP-MHP-HDP de koalisyonu şirketin merkezinde kurmuştu! Şirket inkar da etse operasyonlarla Türkiye'yi titreten polis grubuna çok yakındı. Oluşturulan KASET HAVUZUNU bilenler biliyordu! Cemaat içinde İNGİLTERE'ye sanıyorum bu grup yakındı.
Bu nedenle de sahibi ABD'ye değil de İngiltere'ye kaçıyordu! Kendini daha güvende hissedeceği yere...
Erdoğan karşısındaki bütün siyasi ve medya oluşumu orada kolkola giriyordu. Fotoğraf veriyordu.
Askerleri sahte belgelerle içeri alanlar yanlarında üç partiyi ve medya dünyasından bilinen isimleri buluyordu. Mustafa Balbay'ı alanlara gazetesi destek veriyordu! Eski yayın yönetmeni de oradaydı. İlhan Selçuk'u alanların yanında! Ya da bu isimlere zarar verenler PARALEL YAPI'nın diğer kanadıydı!
Acaba bunlar İngilizler'e yakın olanlara destek için mi gelmişlerdi!
Bilemedim! Kafam karıştı!
Peki, sınırın ötesinde ABD-Rusya YPG'ye destek veriyor! Paralel Yapı zaten Diyarbakır'da HDP ile bunlarla çok önceden el sıkıştı. Ne oluyor?
Türkiye'nin haklı bir korkusu var! PKK ve bölücü terör! Bu korkuyu anlamakla birlikte yersiz buluyorum. Amerika elbette YPG'ye silah veriyor! Dün de KANDİL'e verdi. Ama biz silah yardımını görürken verilen silahların maiyetine bakmıyoruz.
Eğer füze, ağır silahlar, tanklar-toplar veriliyorsa buradan SAVAŞIN büyüyeceğini ve büyük güçlerin PKK'ya DEVLET KURDURACAĞINI anlarız! Ama durum hiç böyle değil.
Kürtler'i silah vererek kullanıyorlar, bize de "KÜRT KİMLİĞİNİ TANI" diyorlardı! Tanıdık! Şimdi ise Kürtler'i yücelterek, IŞİD karşısında büyüterek sonunda Türkiye'ye sığınacakları plan hazırlıyorlar!
Kürtler'in IŞİD'i silmesini istiyorlarsa AĞIR SİLAH YARDIMI yapmaları gerekir! Ama yok. Demek ki kullanıp son noktada Türkiye'nin sınırları belirlemesini isteyecekler...
Rusya burada başka bir rol alıyor? Tacizlerin arkasında ne var?
Rusya, Türkiye ile çalışmaktan mutlu! Ancak Putin, Erdoğan'ı sevip saysa da onların da tarihi korkuları var. Rusya'yı para ile silah ile ambargo ile yıkamazsınız!
Ancak İSLAM RÜZGARI onları fena halde dağıtır. Bunu bildikleri için hem cemaate hem de İSLAMI sırtlayanlara mesafeli davranıyorlar!
Erdoğan'ın Ortadoğu'daki POPÜLER oluşu, çok sevmesine rağmen Putin'i de ürkütür! Çünkü Kafkaslar'dan Kazakistan'a kadar İslam üzerinden operasyon yapma şansımız var! İstersek tabii! Böyle bir hareket Ruslar'ı bitirir! Bunu bildikleri için Türkiye'de yüzü BATI'ya dönük bir hareketi isterler ve ABD'lilere söylerler... Siyasi denklemin içeride değişmesini de gizli gizli isterler... "AK Parti kalsın ama yanında bir partner de olsun" tezi onlara da uzak değildir aslında!
Amerika peki ne ister?
Washington, Irak ve İran üzerinden BASRA'yı; Yemen, Cibuti, Sudan ve Somali gibi ülkeler üzerinden de ADEN'i yani HİNT OKYANUSU'nun çıkışını kontrol etmek ister. Buraları avucuna aldığı zaman petrolün fiyatını onlar belirler! Aksi onlar için yıkımdır. Ne dolar kalır, ne gücü! Bu nedenle Kürtler'le bizi oyalasalar da sonuçta TÜRKİYE'siz asla ve kat'a yapamazlar! Yapamayacaklar da...

Peki CHP neden Kozaİpek'e destek vermekte?  
CHP'de bu operasyonu onaylayan tek isim eski savcı İlhan Cihaner'dir! Bunun da nedeni acaba ALTIN olabilir mi?
İlginç soru? Nedir?
Erzincan'ın kent merkezine 110 kilometre uzaklıktaki İliç İlçesi'nde Türkiye'nin ikinci büyük altın yatağı bulundu. Çöpler Köyü'ndeki Altın'a 2000 yılında Ankara'da kurulan Anagold Madencilik isimli şirket talip oldu. 2007'de de düğmeye bastı. Şirket Anatolia Minerals Development Limited'in Türkiye'de faaliyet gösteren bir alt şirketi olarak madencilik alanında çalışmaya başladı. Yani patron belliydi! Konu daha derin ama neyse... Acaba İlhan Cihaner bu şirketin ayağına bastı mı? Bastı ise bilerek mi bilmeyerek mi? Paralel Yapı da sadece bu sebeple mi SAVCI'ya hayatı zehir etti? Ve Sayın Cihaner bu nedenle mi Kozaİpek'e yapılan operasyonlardan dolayı üzülmeyen tek CHP'li...
Bilemedim!
Peki cemaate mensup olan etkili ve yetkili isimler neden kaçıyorlar?  
Bilmiyorum! Ama pek çoğu Amerika'ya giderken Akın İpek İngiltere'ye, yetkili savcı Zekeriya Öz ise Almanya'ya gidiyor! Olaya buradan bakmalıyız! Herkes güvende olacağı yere gider!
Demek ki TÜRK DEVLETİNİN İÇİNDEKİ güçler cemaat içinde de kavga veriyordu! Bunu en iyi Fethullah Gülen biliyordu ve bu nedenle herkesle YÜZYÜZE görüşüyordu! Haklı olarak TANIK istemiyordu! Üçüncü bir kişinin araya girmesine izin vermiyordu! GÜVENLİK gerekçesi olarak...
Ama hiç Müslüman ülkeye kaçan yoktu! Asıl ilginç olan buydu!

Takvim

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER