GÜNCEL

Ergün Diler : Molenbeek tiyatrosu!

Tarih
24 Mart 2016
İzlenme
9022 Kişi

Brüksel bir bataklığın KURUTULMASI sonucu oluşmuş bir şehirdir. İsmi BATAKLIĞIN İÇİNDEKİ YERLEŞİM YERİ anlamına gelir.
Avrupa'nın merkezidir.
Sadece Avrupa Birliği'nin de değil üstelik! NATO'nun da merkez karargahı buradadır. NATO! Yani dünyanın en kudretli, en etkili, en büyük SAVAŞ GÜCÜ! Buradadır...
Brüksel'in nüfusunun yaklaşık YÜZDE 30'u GÖÇMENDİR. Fas'tan göçüp gelen Müslümanlar ilk sıradadır. Bunları Emirdağ'dan gelen TÜRKLER izler. Bir de etkili kalabalık olan KONGO'lular vardır. Göç dalgasıyla birlikte BRÜKSEL'in yapısı da değişti. GETTO'lar oluştu. İşte bu oluşan yeni dengenin sonuçlarından biri şimdi GOOGLE'da en çok aranan MOLENBEEK'ti...
Molenbeek'i DÜNYA MARKASI yapan teröristleriydi(!) 2004'te Madrid'deki 191 kişinin öldüğü tren saldırısında tutuklanan liderlerden biri Molenbeek'li bir Faslıydı.
2015'te Paris hızlı treninde yolculara ateş eden yine Molenbeek'liydi...
2015'te Charlie Hebdo saldırısındaki liderlerden biri de Molenbeek'liydi.
12 yıl içinde 50'nin üzerinde terör olayını gerçekleştiren bir mahalleydi Molenbeek...
Molenbeek'te yaşayan her 10 kişiden 6'sı zaten suçluydu!
Belçika'dan 474 kişi Suriye'ye giderek "cihatçı" gruplara katıldı.
Bunlardan 77'si öldürüldü. 130 kişi ise Belçika'ya geri döndü.
Dönenlerin pek çoğu Molenbeek'e geldi! Bu semtte yaklaşık 90 bin kişi yaşıyordu. Bunların yüzde 40'ı Müslüman'dı! FASLILAR ilk sıradaydı! Yoksulluğun kol gezdiği bir yer olan Molenbeek şimdi AVRUPA BİRLİĞİ'ni dağıtmak üzere! Şaka gibi değil mi?
NATO'nun merkezinin bulunduğu Brüksel teslim olmak üzere! İnanması çok güç değil mi? DEĞİL. Hem de hiç DEĞİL! NATO'ya bakın!
Sanırım 28 ülke üye...
Amerika'dan İngiltere'ye kadar...
Türkiye'yi, Fransa'yı, Almanya'yı, İspanya'yı, Danimarka'yı, İtalya'yı, Romanya'yı, Kanada'yı, Estonya'yı, Portekiz'i, Letonya'yı, Hollanda'yı, Hırvatistan'ı ve Arnavutluk'u saymıyorum bile...
Bu kadar ülke, bu kadar asker, bu kadar uçak, bu kadar gemi, bu kadar füze, bu kadar uydu, bu kadar istihbarat yan yana, omuz omuza ama bir MOLENBEEK etmiyorlar!
İnanırsanız tabii...
Dünyada hiçbir güç yok ki hem AVRUPA'nın hem de NATO'nun merkezine saldırabilsin! Çok basit olan bu soruyu soran yok! Hangi güç, hangi oluşum, hangi akılsız karşısına böyle bir DEVİ alabilir!
Bırakın yeryüzünü uzay boşluğunda bile kaçacak yer bulamazsınız!
Gezegen değiştirseniz nafile...
Ama birileri MÜSLÜMAN KİMLİKLİ gençleri alıp kullanıyor!
Oyunu büyük olduğu için, acı ve öfke sınırsız olduğu için anlamakta zorlanıyoruz. Gördünüz; en son Brüksel katliamını! Anında bütün dünya bayrakları ya yarıya indirdi, ya da sembol binalarını BELÇİKA BAYRAĞI ile süsledi!
Dayanışma göz yaşartıcı!
İyi de arkadaş bütün dünya bu saldırıyı kınıyorsa, uzaylılar mı gelip terör estirdi? Bu gençleri alıp, eğitip, kullanan ve hedefleri gösteren kimdi?
Ve bunu yapanlar ne istiyordu?
Koca bir Avrupa kıtası ve NATO bir mahalleye söz geçiremiyordu!
Bize satmaya çalıştıkları senaryo buydu! Koca bir AKIL dünyayı değiştiriyordu. Bunun için de kimin canı yandığına bakmıyordu. Türkiye dahil! Molenbeek'i kullanan akıl Avrupa'ya en iyi bildiği yolla cevap veriyordu! Bakın PKK'ya, DHKPC'ye, hatta geri gidin KARA SES'e, hep Avrupa'dan Türkiye'yi tehdit etti. Aynısı Amerika da yaptı. Terör üzerinden büyük savaşın provası ilk Türkiye'de yapıldı. Avrupa ve Amerika önce burada çatıştı. El Kaide üzerinden, PKK üzerinden...
Hatırlayın! El Kaide İngiliz Konsolosluğu'nu vururken, en ünlü bankaları HSBC'yi İstanbul'da hedef alırken mesaj TERÖR ile veriliyordu! ABD Konsolosluğu da hedef olurken aynı yol tercih ediliyordu. PKK ise bizi bir yandan Avrupa'ya itmek diğer yandan ise Amerika ile masaya oturtmak için kullanılıyordu... Operasyon buydu!
Ama bu bölgenin çocukları bunları bilmiyordu!
Her defasında oyuna geliyorduk. Son olaylara bakın! PKK'ya akıl veren biri Kerkük-Ceyhan petrol boru hattını hedef aldı. Cizre merkezlerden biriydi, karıştı. Karışıklığın olduğu diğer noktalarda Kuzey Irak'ın bize bağlantılı olduğu noktalardı.
Tesadüf yoktu!
Düşük volümlü bir ticaret bile birilerini yerinden fırlatıyordu.
Kimyaları bozuluyor ve bunu terörle önlemek istiyorlardı. Fotoğrafı büyütün! Dünya petrol-gaz'ının yüzde 72'sinin bulunduğu ORTADOĞU'yu biri diğerine vermek ister miydi? İSTEMEZDİ! İstemiyor da!
Suudi Arabistan'ı, İran'ı, Birleşik Arap Emirlikleri'ni, Katar'ı, Yemen'i, Bahreyn'i, Irak'ı, Suriye'yi bırakmak istemiyorlardı. Bu nedenle önce AVRUPA ile MÜSLÜMANLAR'ın arasını açıyorlardı. İki dini, iki milleti DÜŞMAN haline getiriyorlardı. Charlie Hebdo buydu! Peygamberimize hakaret edenler cezalandırıldı. Yer PARİS! Saldıranlar Müslüman!
Bunu yapan NATO'ya ruhunu, aklını ve gücünü veren Amerika'ydı.
Rusya da hemen yanı başındaydı.
Ama ortada onlara ait iz yoktu!
Uzayda hayat kurmak için çalışan bir aklın iz bırakmadan gitmesi son derece doğaldı! Bu iki ülke, iki dev kendilerinden izinsiz bir ENERJİ TRAFİĞİ arzu etmiyorlardı. Kerkük-
Adana hattına bile katlanamıyorlardı.
PYD-YPG bu nedenle oradaydı! OYUNU KENDİLERİ KURMAK İSTİYORDU! Türkiye'yi kaybetme lüksleri yoktu ama TERÖRLE gelmekten çekinmiyorlardı. Hatırlayın son saldırıları... Pek çok devlet TÜRK DEVLETİNE değil milletine baş sağlığı diledi. Yani "Şu an sizi yönetenler bizim çıkarımızın karşısında. Ama biz TÜRKLER olmadan yapamayacağımızı biliyoruz!" mesajı veriyorlardı.
Avrupa da, PKK saldırınca "masaya oturun orada çözün!" diye nasihat ediyordu. Şimdi bizim de "Peki o zaman siz de DAEŞ ile oturun. Yoksa bu saldırılar sürer!" mi dememiz gerekiyordu!
Amerika, Avrupa'yı döverek, canını yakarak, kan akıtarak yola getirecek. Bunu AVRUPA biliyor.
Göreceksiniz AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI yani BİRLİK'in ortak kararla yapmaya çalıştığı organizasyon tehlike yaşayacak!
Hem de büyük! Yine Molenbeek'ten birileri bulunacak! İşte Avrupa'yı dağıtmayı kafaya koyanlar bizim Avrupa ile yan yana durma halimizden de memnun değiller!
Terörle gelerek "Avrupa'yı dağıttık sizi de böleriz!" diyorlar...
Bölemezler, bölemeyecekler ama böyle gelmeye devam edecekler...
Bir eli onlarda bir eli Avrupa'da olan ANKARA istemiyorlar. Bizi paylaşamayacakları için ONLARLA olmamızı kaldıramıyorlar. Avrupa da zaten onlara vereceğimiz desteği hiç hak etmedi! Günün birinde hayatta kalmak için ANKARA'ya bu kadar muhtaç olacaklarını düşünmediler...
Kapıda beklettiler yıllarca. "Üç mülteci aile geldi" diye panik yaptılar! Şimdi sokağa çıkamıyorlar!
Amerika, Avrupa'nın karşısına İSLAM'ı koyarak aralarındaki köklü bağı çözüyor. Ardından Müslüman coğrafyasına gelip yeni bir modelle oturmak istiyor. İSLAM'ı siyasetten çekip Rusya ile arasında DENGE olarak tutmak istiyor. Plan bu! Bu nedenle kendi kurdukları örgütleri CANAVAR ve ACIMASIZ olarak gösteriyorlar. Tabelaya da MÜSLÜMAN(!) yazıyorlar... Önce kötü çocukla Avrupa'yı pataklıyorlar sonra da mahallenin iyi çocuklarını çıkarıp yola devam edecekler...
Anlarsak oyunu onlar değil biz kurarız. Bizsiz yapamayacakları ortada! Kendimizi tekrar keşfedelim.
Onlar söylemese de biz çok büyüğüz.
Biliyorlar. Ama küçük hesaplarla içeride bölünmeyelim... Aynı bayrağın altında toplandığımız an kimse gelip bir şey yapamaz. Ama
kendimize inanalım. Gerisi kolay...

NOT: Rıza Sarraf'ın tutuklanması da oyuna dahil. Göreceksiniz TERÖR'e onu da bulaştıracaklar... İzleyin göreceksiniz!

Takvim
24 Mart 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER