GÜNCEL

Ergün Diler : Kontrollü kaos

Tarih
30 Eylül 2017
İzlenme
7099 Kişi
Amerika'da bazı akıllı adamlar kendi ülkeleri için "ABD Beyaz Saray'dan DEMOKRATLAR tarafından yönetildiği sürece lüks bir otomobilin arka tekerlekleri olmaktan öteye geçemeyecektir" yorumu yapıyor. Bu yaklaşım giderek yayılmakta... Artık orada da İNGİLTERE ile açık savaşta oldukları dillendirilmekte. Daha önce böyle bir şey yaşanmadı.

Savaş vardı ama söyleyen yoktu! Steve Bannon bile "Bu savaşı yapmazsak biz olmayacaktık" noktasında.
Durum bu! Savaşın tarafları belli olunca kapsadığı alan da çok geniş oluyor. Biz de bu savaşın tam merkezindeyiz. Doğru hamle, doğru planlama, doğru ittifaklarla bu türbülansı başarıyla atlatacağız. Sonuçta bildiğimiz büyük gerçek şu: SAVAŞAN İKİ TARAFIN DA BİZE FENA HALDE
İHTİYACI VAR !
Amerika'da arka tekerlek olmak istemeyen çok insan var. "Ön tekerlekler İngiltere. Doğal olarak onlar nereye giderse biz de oraya sürükleniyoruz" diyen çok... Haklılar! Biz de pek ilgilenen çıkmadı ama PENTAGON çok uzun zamandır tekerleklerin yerini değiştirmek için inanılmaz çaba harcıyor. Ama yapamadı. Her defasında geri adım atmak zorunda kaldı. Arkada oldukları için gittikleri her yerde BRİTANYA vardı. Bu birliktelik onlara rağmen sürüyordu... Durum böyle olunca Pentagon'u yöneten güç yani silah şirketleri ve patronları da para ile ortaklığı tercih ediyordu. Yönetimin İngiltere'de olduğu bir ortaklığa karşı çıkamıyorlardı.
Zorunlu bir nikah vardı sanki. Birlikte gidiliyor ama taraflardan biri mutsuz!
Her ortaklık biter ya da yeni ortaklarıyla yoluna devam eder. Wal-Mart, British Petroleum, Exxon Mobil, Royal Dutch/ Shell, General Electric veya Coca Cola...
Hepsi farklı ortaklık yapısıyla yola çıktı, hepsi değişti. Büyük ortaklıklar doğru kişilerle büyüdü, güçlendi, dev oldu.
ABD ile İngiltere'nin ortaklığına böyle bakmak doğru olur. Bu dev ortaklık birlikte güçlendi, büyüdü ve artık bitti. Şirketler gibi ABD ve İngiltere de yeni ortaklık arayışına girdi. Bu ortaklığı bitiren ise Amerika Birleşik Devletleri'nin gerçek sahibi Pentagon'du. Pentagon, yeni partnerleri olarak Almanya, İtalya gibi dev ülkelerin yanına, İsrail, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır, Afganistan, Japonya, Güney Kore gibi finans veya stratejik olarak güçlü ülkeleri aldı. Kendi ağını kurdu yani.
Peki rakibi olan İngiltere ne yaptı?
Boş mu durdu? Elbette hayır! Onlar da Macron'la birlikte Fransa, Çin, Katar, Kuveyt, Hollanda, İspanya, Güney Afrika, Hindistan, Pakistan, Brezilya gibi ülkelerle yola çıktı. İngiltere, Çin'le birlikte Yeni İpek Yolu'nu hayata geçirerek Amerika Birleşik Devletleri'ne ağır bir darbe indirip, 2018'de dünyanın tek gücü olmak için adımlar attı.
İddia çok ama çok büyüktü. Biri ayakta kalırsa diğeri yok olacaktı. Kavga bu.
Volümünü siz tahmin edin!
İşte bu kavganın tam ortasında kimsenin vazgeçemeyeceği bir ülke var: TÜRKİYE...
Yeni İpek Yolu için en önemli ülke birçok açıdan Türkiye. 65 ülkenin hepsi önemli ancak bazı ülkeler çok daha fazla öneme sahip. Afganistan, ülke bile değil ama stratejik olarak Yeni İpek Yolu'nun en önemli noktalarından biri. Hatta temeli. Türkiye, ticaretin geçiş güzergahı konusunda eşsiz bir konumda. İtalya da çok özel. Katar da stratejik noktalardan biri. Ancak Türkiye, hem ABD için hem de İngiltere için hedefte. Bu Türkiye'yi hem şanslı bir ülke haline getiriyor hem de şanssız.
ABD, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'yi kaybetti. İngiltere de bunu fırsata çevirdi. Ve ilişkileri olabildiğince yukarı taşıdı. Türkiye, İngiltere ile yakınlaşırken Katar'la da ilişkilerini zirveye çıkardı. Tabii bu durum, Amerika Birleşik Devletleri için büyük risk teşkil ediyordu. Barzani olayı ile iyice belli oldu ki Türkiye'nin yaşayacağı son sorun KÜRT KARTI! Pentagon, İngiltere'yi güçsüz bırakmak için Türkiye'nin üstüne gitmeye başladı. Türkiye içindeki ve dışındaki KÜRTLER 'i kışkırtarak...
Evet! 15 Temmuz darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Ancak Pentagon, Kürt oyununu bir kez daha sahaya sürdü.
Barzani ile tarihinin en yakın dönemini yaşayan Türkiye, bir anda sınırda Barzani düşmanlığına uyandı. Barzani'yi yok etmek Türkiye için birkaç saatlik iş. Ancak ok yaydan çıktı ve Kürtler, devlet hayaliyle yaşamaya başladı. Bu hayalin sonu ya büyük mutluluk getirecek ya da büyük yıkım.
'Pentagon kontrollü Kaos' ya da 'Pentagon kontrollü iç savaş' yöntemi, Kürtler üzerinden devreye sokuldu. Filmin daha fragmanını yeni izliyoruz. Eğer fragman yeterli ilgiyi görürse film büyük bir gişe yapar. Türkiye, İran, Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de büyük bir Kürt devleti ile sonuçlanır. Niyetleri de bu! Hem de 1990'dan beri! Ama kolay mı? Hiç değil...
Türkiye'nin içinde olmadığı bir planı kimse hayata geçiremez...
Kontrollü kaosun planlanan şekilde başarılı olmaması halinde, burada en büyük acıyı Kürtler yaşayacak. Ki bu çok yüksek ihtimal! Evleri, kentleri, vatanları dahil her şeylerini kaybedecekler. Milyonlarca kayıp verecek Kürtler'in kalanı, Afrika ülkelerine sığınmak zorunda kalacak. Bu ihtimal de Pentagon'un 'kontrollü kaos' planı içindeki yüksek ihtimalli maddelerden biri. Barzani öncülüğünde 'kontrollü kaos' veya 'kontrollü iç savaş' devreye girmiş bulunmakta.
Bundan sonra ateşin nereleri yakacağı nerelere kadar uzanacağını bilen kimse yok!
Kürtler tarih boyunca en mutlu yaşadıkları Türkiye'ye karşı da bir seçim yapmak zorunda bırakılacak. Özellikle son yıllarda Kürtler'in en özel hissettiği ülke Türkiye'ydi. Şimdi bu da riske girdi.
Amerika Birleşik Devletleri, Kürtler'in yaşadığı bölgeden başlayacak kaosu tüm Irak'a, ardından başka ülkelere yayacaklar.
Plan bu! Sınırları değiştirmek için KAOS şart. Bunu deneyecekler.
Kolay olmasa da deneyecekler...
Pentagon'un Yeni Dünya Düzeni, Ortadoğu merkezli yayılacak. Bu geçmişte de böyleydi ama yönetmenliği İngiltere tarafından yapılıyordu. Şimdi yönetmen koltuğuna elinde silahı olan Pentagon oturmak istiyor!
Pentagon, Ortadoğu, Afrika, Asya'da ÜÇ Avrupa'da İKİ 'Beşgen' bina inşasına başladı. Washington merkezli Pentagon'u dışarıya ihraç edecekler! Ortadoğu'da inşa edeceği bina ise bugün Kuzey Suriye ile Kuzey Irak sınırında yer alan Rabia kentinde olacak. Rabia'daki Türkmenler soykırım tehdidiyle bölgeden gönderildi, yerine Kürtler getirildi.
Aslında Barzani'yi harekete geçiren MATTIS oldu! Ağustos ayının sonu gibi oradaydı... Ve 13 özel anlaşma yapıldı...
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg 28'i Süleymaniye'de, 20'si Erbil, 13'ü Duhok'ta olmak üzere yeni açılanlarla birlikte Kuzey Irak'taki petrol kuyusu 79'a çıktı. Hepsinin anlaşması, Pentagon'un belirleyeceği şirketlere verilecek.
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Eski petrol boru hatlarının dışında yeni 6 hat daha Amerikan şirketleri tarafından inşa edilecek.
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Lockheed Martin, Erbil'in dışına silah fabrikası kuracak.
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Kuzey Irak sınırları içinde yer alacak bankaları da Washington belirleyecek.
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Kuzey Irak'ta doların dışında hiçbir para birimi kullanılmayacak.
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Kuzey Irak sınırları içinde yaşayanlara, 'Süresiz Amerikan Vizesi' ve PASAPORT verilecek.
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Barzani ve ekibinin komşularıyla yapacağı görüşmelerde, gözlemci sıfatı ile Amerikalı büyükelçi bulunacak.
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Barzani tarafından kurulacak gizli istihbarat teşkilatı CIA ile ortak çalışacak.
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Amerikan askerleri ve özel güvenlik birimleri, Kuzey Irak sınır hatlarından sorumlu olacak.
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Erbil'de yan yana çok büyük camii, kilise ve sinagog inşa edilecek.
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Barzani'nin ordusu, Amerikan askerleri tarafından eğitilecek.
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg 2 önemli Amerikan üniversitesi, Erbil'de açılacak.
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg İngilizce eğitim zorunlu hale getirilecek.
Bir de NASA, Erbil'de gözlem merkezi kuracak. Durum bu! Referandum ile söylenen sözlere bakmayın! Masal hepsi.
Komşumuz resmen Amerika artık... Barzani de son Amerikalı...
Karşı tarafın da yakında büyük cevabı olacak gibi.
Onu da hafta başı yazarız inşallah...

Takvim
30 Eylül 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Kerim Tarım

    01 Ekim 2017
    2 0
    Bazen yazılar birbirini tutmuyor bazende aynı şeyleri sürekli okuyoruz gibi geliyor yeni bişey yok eyvlh güzel güç dengeleri ve tarafları ve savaşı anladık ama hep aynı şeyi yazıyorsun gibi üstad
  • nuri alço

    30 Eylül 2017
    4 0
    imparatorluk çok yakında yazısızla kürtlerin bize baglanacagını soyluyordu şimdi tam tersi öyle şeyler söylüyor ki kazanan kımse yok herkese gülücük dagıtıyor 2 sene önceki yazısını al önüne koy söyliyecek kelimesi yok daha reyna saldırganını kaçırdıkları soylemişti KAÇIRDILAR yazısı ile adam istanbul da çıktı tam orta oyuncusu o da haklı para kazanacak zaten milletimiz bir sene sonrasını unutur
  • Sedat

    30 Eylül 2017
    6 0
    Seninde bir yazin digerini tutmuyor. Hani baskanlik sistemi geldimi heryer türkiyeye baglanacakti. Barzani ve digerleri bunu bekliyordu.Hani amerika kürtleri türkiyeye teslim edecekti korunmalari icin.
  • Şaşkın vatandaş

    30 Eylül 2017
    3 1
    İnşallah bu yazıyı bizi yönetenler okumuştur. Ve buna göre vaziyet almışlardır. Bu millet herşeyi sinesine çekti. Ama daha fazla çekermi. Hiç zannetmiyorum. Bana göre göze göz dişe.diş
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER