SİYASET

Ergün Diler : Kavga başladı

Tarih
16 Nisan 2016
İzlenme
12081 Kişi

Terör Kandil'den şehirlere indi. Panama sızıntılarıyla devler sarsıldı. İki dünya savaşının dağıtamadığı AVRUPA çözülme noktasına geldi. Para hızla KITA değiştirip Nevada'ya gitti. Erdoğan'ın gizli muhalifleri adımlarını sıklaştırdı.
MHP'de Devlet Bey en zor mücadelesine girdi. İçeride birileri de BÜYÜMEYİ yavaşlatıp BAŞKANLIK seçimler öncesinde küçük bir ekonomik türbülans derdine düştü...
Aksini söylerler, bilirim.
Ama dünyadaki dengenin kesinlikle ve kesinlikle içeride TEMSİLCİLERİ vardır.
Bunlar bilerek ya da bilmeyerek yabancılara çalışırlar.
Bizim çıkarlarımızın, yabancıların koyduğu kurallardan geçtiğini inanırlar.
Bu böyledir! Medyada, ekonomide, bankacılıkta...
Hiç değişmez. İçeride ve dışarıda birbirine hiç yakın bulmadığınız kişiler, kurumlar, organizasyonlar bir bakarsınız tek elden yönetilir. Bizler bu izleri sürmeye pek alışık olmadığımız için bazen anlamakta zorlanırız.
Kitaplarda, filmlerde, gazetelerde, televizyonlarda olmadığı için "YOK" sayarız. Bilmediğimiz için. Oysa büyük gerçek onlardır.
Kaçırırız...
Iskalarız...
Sonra içeri dönüp kendi içimizde bunların yazdığı senaryodaki küçük ve kısır tartışmaları yaparız. İdeoloji deriz, dava deriz, yemin deriz... Ama hiç PARAYI takip etmeyiz. Sıradan insanların anlamakta zorlanacağı ekonomik terimlerle konuşuruz!
"İyi ama paranın sahibi kim?" sorusunu sormayız ve cevap aramayız.
BAKIN DÜNYA TEKRAR ŞEKİLLENİYOR! Ne yapılacağını yakında göreceğiz. Çok uzun sürmez. Ama Putin gibi KGB'den gelen biri bile düştüğü tuzaktan çıkarken zorlanıyor.
Kurulan oyunun karşısında olduğu için başı beladan kurtulmuyor.
Yıl 2008...
Biz bilmiyoruz.
Putin konuşuyor:
"Rusya, Rothschild'e borcunu fazlasıyla ödedi. Rothschild'in, benim ülkemde yapmak istediklerini görüyorum.
Rothschild, bir kez daha Rusya'yı kontrol etmek için çalışıyor. Buna asla izin vermeyeceğim..." Aslında böylesine önemli bir konuşma her yerde haber olmalıydı.
Bilen yoktu!
Olamazdı!
Peki bu çıkıştan sonra ne oldu?
Soros'u 2008'de kapının önüne koyan Putin nerede yanıldı?
Soros gidiyor, ancak LÜKSEMBURG üzerinden para Rusya'ya akıyordu. Operasyon için gelen PARANIN Rothschildler'e ait olduğunu Putin gibi biri üç yıl sonra anlayabildi. Sarsıntıdan sonra...
Zaten para giderken enerji fiyatları düşüyor, Moskova sallanıyordu! Para olmayınca halk desteği de olmazdı.
KGB'den gelen Putin şimdi bunun sıkıntısını yaşıyordu. Putin'e saldıranlar bizim toprakların eski sahibiydi. Hep buradaydılar. Biz onları bankalarından, şirketlerinden, yöneticilerinden değil DEVLETE enjekte ettikleri politikalardan tanıyorduk. Bilmeden onlara çalışıyorduk!
Mesela FAİZ! Kimse değiştiremedi!
Değiştirecekler mi bilmiyorum! Ama hiç kolay değil. Peki FAİZ olduğunda kim kazanıyordu! İşte saklanan buydu!
Sistemi konuşan yoktu. FAİZ'de kazanan kimdi? Bilmiyorduk.
Bir GÜÇ Amerika'da Hillary'yi BAŞKAN yaptırıp bölgemizi kan ve gözyaşıyla yıkayacak. Orada faizi artırıp parayı anavatanına döndürecek. Nevada'dan yönetilen bir merkez milyarlarca insanı ve ülkeyi ÇİN'leştirecek. Yakında olacak olan bu! Çünkü ÇİN'i büyüten ve işçi sınıfını KÜÇÜK PARAYA RAZI hale getiren bunların kurduğu modeldi.
Eğer iş ve işçi Çin'de ucuz ise patron oraya giderdi. Avrupa'da kalıp vergi ile sosyal haklar ile uğraşacak değildi. Çin KÖTÜ ÖRNEKTİ! Biz dahil herkesin uymak zorunda olduğu... Bu nedenle ÜCRETLER bu haldeydi! Bu nedenle Avrupa'daki ücretler yere çakılacaktı.
Ama bunu tartışmaz, hükümetlere hesap sorardık! Oyunu bilmezdik...
Putin göreve geldikten sonra OLİGARKLARI topladı. Bazılarını içeri attı, bazılarını da yurtdışına kaçmak zorunda bıraktı. KAPİTALİZMİ bitirip KOMÜNİZMİ getirdiği yoktu. Sistem aynıydı, oyuncular değişiyordu. Çünkü Rusya EN BÜYÜK ULUS DEVLETTEN BİRİYDİ. Parayı kontrol edenler AMERİKA'yı tamamen ele geçirip BATI'yı yanlarına alacaklardı. Parayla...
Kurdukları finansal sistemle... DOĞU bunlar için kötü ve öteki olacaktı.
Müslümanlar dahil. Biz onlara rakip ve tehlike olduğumuz için değil ÖTEKİNİ MEYDANA GETİRMEK ZORUNDA OLDUKLARI için.
İçeride propaganda yapmaları için, oyunun tutması için birilerinin KÖTÜ olması şarttı. DENGENİN diğer ucunda KÖTÜ birileri olmalıydı...
Bu nedenle oyunu bozan Rusya'ya saldırma ihtimalleri giderek artıyor.
Tabii AMERİKA'nın bunlarla niye anlaştığını bilen yok! Bırakın bilmeyi DÜŞÜNEN yok! 1945'ten beri devam eden DENGE değişiyorsa bütün dünya etkilenecektir. Biz başta olmak üzere...
MÜSLÜMAN alemi bir EKSEN olmadığı için, yani ÜRETMEDİĞİ için dengenin ucuna bizi koyamazlardı.
Üreten iki eksen vardı. Avrupa ve Çin!
Avrupa'nın Rusya ile birlikte sarsılacağı kesin. Kavga ortada. Geriye tek ÇİN kalıyordu. Çin ile kavga ederlerken de MÜSLÜMANLAR'ı ve TÜRKLER'i kullanmak zorunda kalacaklardı.
Tabii bu sonraki hamleydi. Öncesinde yaşayacaklarımız vardı.
Dün İngiliz OXFAM kuruluşu PANAMA SIZINTILARINDA nedense yer almayan Amerikan şirketlerinin ADACIKLARDAKİ paralarını açıkladı. Yani silah çekti.
Karşılık verdi. Apple, Walmart ve General Electric gibi büyük Amerikan şirketlerinin adalarda 1,4 trilyon doları olduğu duyurdu. Sadece APPLE'ın vergiden kaçırdığı para 181 milyar dolardı. Avrupa Birliği'ni savunanlar, Avrupa Birliği'ni dağıtmak için gelenlerle savaşıyordu. Biz piyade, tank, tüfek, süngü ya da bomba görmeden olan bitenin BÜYÜK SAVAŞ olduğunu anlamıyorduk. Kitlesel ölümler yaşanmadığı için yaşananları ANALİZ etmekte sıkıntı çekiyorduk.
"Çin eksen olarak TEK kalmasın" diye Avrupa kesinlikle bizi ya ikna edecekti ya da zorla yola getirmek için saldıracaktı. Türkiye'yi içine alan BİRLİK sınırlarını ERBİL'e kadar taşımış olacaktı. Hatta etki olarak bütün petrol ve gaz havzasına kadar... Yani Ortadoğu'nun tümüne... Çünkü Türkiye en büyük MÜSLÜMAN ülkeydi.
Rothschild ve Amerika'nın, Rusya oyunu sürerken Avrupa kesinlikle Türkiye hamlesi yapacaktı. Bu içeride belli isimler üzerinden KAVGAYI BÜYÜTECEKTİ. AK Parti de, Erdoğan da buna dahil olacaktı.
Çünkü AVRUPA dümende başka isimleri görmek istiyordu. Avrupa da TÜRKİYE'yi yanına alarak en azından ÇİN gibi PAZARLIK yapma şansını yakalamak isteyecekti. Pek söylenmez ama içeride AVRUPA'nın ağırlığı fazlaydı. Siyasette de, medyada da...
Bazen bu isimler atışıp kavga görüntüsü verirler. Ama gerçekte dostturlar.
Elleri hiç ayrılmaz. Dünyada kurulan dengenin sonucu olarak yakında pek çok isim için "HİÇ TANIMAMIŞIZ!" diyeceğiz. Gerçek saflar ortaya çıkacak.
Çatışmanın gelmeme ihtimali hiç yok. Yeni denge yeni oyuncuları da beraberinde getirecek. Bir yanda MİLLİ ÇİZGİDE durmak için çırpınan Erdoğan, diğer yanda DENGENİN yeni aktörü olmak isteyecek tanıdık isimler...
Belki son kez içeride kavga çıkacak.
Belki bir daha 100 yıl başımız ağrımayacak. Ama bu son kavganın olmayacağı anlamına gelmez. Olacak.
Şiddetli hem de!

NOT: İsimlere girmiyorum. Kimin kiminle kavga edeceğini yazmıyorum. Ama iyi bakın! Size yakın, uzak kim varsa yakında İTTİFAKLAR ortaya çıktığında şaşıracaksınız... KAVGA böyle büyükken içeride eşinizle, dostunuzla ayrı düşmeyin. Bizim dışımızda yazılan bir senaryonun figüranı değil aktörü olalım.

Takvim
16 Nisan 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER