GÜNCEL

Ergün Diler : Büyük düello

Tarih
06 Ekim 2017
İzlenme
5704 Kişi
 Bölgemiz de dünya da karışık.
Birçok denge yerli yerine oturmuş değil.
Amerika-Sovyetler dengesinin dağılmasından sonra yeni ARAYIŞ hala sürmekte. Bir grup insan yeni dengenin ABD-İngiltere arasında olmasını isterken Pentagon, ABD-Rusya dengesini savunmakta...
Silahın son sözü söylediği iklimi istemekte. Bir grup da sadece İNGİLTERE üzerinden dünyaya bakmakta. Kavga bunlar arasında... Gerisi laf...
İşte bu dengenin oyuncuları yakın zamanda bir araya geldi. Yine biz bilmedik, görmedik... Wisconsin eyaletinde her yıl düzenlenen Orta Ölçekli İşletmeler Konferansı bu yıl çok farklıydı.
ABD bunu hiç ciddiye almazdı, almadı da...
Ancak bu kez işin rengi değişikti... Mesaj doğrudan ABD'ye veriliyordu çünkü...
Rothschild ailesi, kendi otelleri Stoney Creek'te düzenlediği bu konferansta küçük işletmelere geleceği anlattı. ABD'nin gelecekte süper güç olmayacağı hepsine söylendi.
Grafiklerle gelecek 10 yıl işletme sahiplerine gösterildi.
Buraya kadar olan kısmı yeterince önemliydi! Ama daha önemli bir tarafı vardı otelin!
Ne mi?
Dünyanın en büyük 100 şirketinin patronları ya da yöneticileri yandaki salonda toplanıyorlardı! Açık, şeffaf bir şekilde.
Gizlenmeden... Otel öyle bir hale geldi ki dünyanın kalbi orada atar oldu! Rothschildler yani AİLE patronları topladı! Çok özel ve çok önemli görüşme! Atladık yine tabii... Otel belki böylesine AĞIR misafirleri bir daha hiç göremeyecekti.
Ama hepsi oradaydı...
Kimler mi vardı?
Royal Dutch Shell, BP, Exxon Mobil, AXA, State Grid, China National Petroleum, Sinopec, Toyota Motor, ING Group, General Electric, Total, Volkswagen, Phillips, Bank of America Corp., Assicurazioni Generali, Allianz, AT&T, Banco Santander, HSBC, Ford Motor, J.P. Morgan, ENI, Hewlett- Packard, Daimler, Nippon, Samsung Electronics, Citigroup bu şirketlerden bazıları.
Microsoft ve Apple da toplantıda olan şirketlerden.
Aile, bu toplantıyı çok açık bir şekilde yaptı. Pentagon'a veya CIA'ye "Amerika Birleşik Devletleri'nde operasyon için toplandık" der gibiydi. Amerika Birleşik Devletleri, bu toplantıyı engelleyemedi.
Engelleme şansı da yoktu.
Çünkü dünyanın en büyük 100 şirketinin en az 90'ı o toplantıda ailenin emrinde olduğunu açıkladı.
Aslında o şirketlerin sermayesini veren Rothschild ailesiydi.
Bu sadece sözle yapılan bir bağlılıktı.
AİLE, Amerika Birleşik Devletleri'nde BEYAZ SARAY'a meydan okuyordu!
Az şey değildi bu!
Neyse...
Toplantının olduğu saatlerde Trump'a rapor sunuldu! Trump'ın ekibindeki önemli ekonomistlerin raporu çok önemli detaylar içeriyordu. Raporda, "Kimse bu şirketlerle savaşı göze alamaz. Amerika Birleşik Devletleri ekonomisini ayakta tutan bu 100 şirket. Sistemi yavaşlatma eylemine girişseler, ABD'nin 2008 krizinde yaşadığı bunalımın 2 katıyla karşı karşıya kalırız. Bu kez para basıp sisteme vermenin de bir getirisi olmaz.
Doların hızlı güç kaybetmesi, Bitcoin'i büyütecek. Bir anda dünya Bitcoin'le yaşıyor hale gelecek" yazıyordu...
Haksız değillerdi!
Pentagon, birçok ülkede askeri üs kurdu.
Sayısını bilen yok!
Yönetimlerde de etkili oldu.
Ancak hiçbir zaman merkez bankalarını Amerika Birleşik Devletleri ile ortak hareket ettirecek bir güce ulaşamadı.
Para hep Londra'dan yönetildi. Şimdi paraya karşı savaşın ciddi sonuçları olacak.
Ordunun güçlü olduğu ülkelerdeki merkez bankaları hep güçsüz olur.
Siyaset merkezinin güçlü olduğu ülkelerde ise merkez bankaları hep güçlüdür.
Pentagon, dünyadaki en güçlü para olarak dolar kalırsa etkisini sürdürecek.
Kesin ve net!
Ancak DOLAR'ın zayıfladığı her an Pentagon'un gücü azalır.
Bu da kesin ve net!
Bu arada Pentagon, para gücünü de arttırıyor. Kuzey Kore'ye, hidrojen bombasını veriyor ve 'deneme yap' diyor.
Ardından 3 Eylül'de Kuzey Kore bomba denemesi yapıyor. Ardından Japonya ve Güney Kore'ye 500 milyar dolarlık silah anlaşması yapıyor. Oyun kuruyorlar ve sonuç alıyorlar!
ABD'nin son dönemdeki silah anlaşmalarına dikkat ederseniz, hep Pentagon'un hamlelerini görürsünüz. Rothschild ailesinin finans gücüne karşı, silah anlaşmalarının daha da arttığı ortada!
Trump döneminde 59 ülke ile silah anlaşması imzalandı. Obama, 8 yıllık döneminde geçmiş anlaşmaların dışında 7 ülke ile anlaşma imzalamıştı.
Bu Obama ve Trump'ın bağlı oldukları sistemin de bir göstergesi. Obama PARAYA, Trump ise silaha yakın! Aslında dünyanın her yerinde kavga bu eksende gidiyor!
Gidecek de. Ta ki biri pes edinceye kadar!
Kuzey Kore lideri için de 'deli' deniyor.
Pentagon'un emrindeki bir ülke ve bir lider. Kuzey Kore, 40 yıldır Pentagon'un emrinden çıkamaz. Rothschild ailesi, yıllardır bunu kırmak için büyük çaba harcadı ama başaramadı.
ABD'nin büyük çatışma halinde olduğu ülkeleri incelerseniz, İngiltere ile yakınlığını göreceksiniz. Türkiye, İspanya, Belçika, Fransa, İran... Son dönemde bu 5 ülke İngiltere ile yakınlaşma sürecini hızlandırdı.
Dolayısıyla Pentagon da bu 5 ülke ile bir hesap peşinde.
Çünkü bu 5 ülke, Amerika için ciddi bir tehlike oluşturuyor. Afganistan, Somali, Pakistan gibi birçok ülkede Amerikan askerlerine suikastlar düzenleniyor. Pentagon bu saldırıları gizlemek zorunda kaldı. Sadece 1 hafta içinde 23 Amerikan askeri öldürüldü.
Afrika ve Asya'daki saldırılar, özel suikast timleri tarafından gerçekleştiriliyor. Pentagon bu konuda özel bir ekip kurdu. Amerikan askerlerinin bulunduğu ülkelerdeki askeri konvoy geçiş sistemleri de değiştirildi.
Rothschild ailesi silah, Pentagon da para ile ilgili bazı adımlar atıyor. Amerika'daki birkaç akıllı adam hala iki tarafın anlaşabileceğini umuyor.
Çünkü bu anlaşmazlık, dünya tarihinin hiç görmediği bir kırılmaya neden olacak.
Her ülkede Pentagon'a ve Rothschild ailesine yakın siyasetçiler, işadamları, eğitim sistemleri var. Yıkımı düşününce ANLAŞMA en doğru yol gibi duruyor.
Bu iki sistemin çatışması, her ülkeye yansıyacaktır. Bu da büyük bir kaosu beraberinde getirecektir. Son dönemde bazı Amerikan dizilerinde, yok olan dünya ve askerlerin yönettiği ülkeler gösteriliyor.
Rothschild ailesi, kendi sisteminin çökmesi halinde dünyanın nasıl bir yer olacağını gösteriyor. Akıl oyunlarını en iyi yönlendiren hep Rothschild ailesi olmuştur. Pentagon akıl oyunlarını sevmez. Açık kartlarla oyunu kurar ve oynar.
Çünkü elindeki silahın gücüne adanmışlık ve inanç vardır.
ABD, Fransa, Türkiye, İtalya, Belçika ve İngiltere'de 64 kardeş işadamları var. Bunlar ülkelerinde söz sahibidir. Bu kardeşlerden biri Pentagon'a, diğeri Rothschild ailesine bağlıdır. Şimdi ailelerin bile kırılma sürecinin yaşayabileceği döneme girdik.
ANLAŞMA olmazsa ki; şu an böyle bir işaret yok! SAVAŞ kaçınılmaz... Pentagon, MÜSLÜMAN PARASINI yöneterek AİLENİN karşısına çıkıyor. Bakın Trump ilk dış gezisini SUUDİ ARABİSTAN'a yaptı.
550 milyar DOLAR alıp gitti. Milyarlarca DOLARLIK silah satışı yapıldı.
O silahların pek çoğu da YPG'ye yollandı.
Elin taşı ile elin kuşunu vuruyorlar. Aynı Suudi Arabistan Kralı Moskova'ya gitti. 120 milyar dolarlık pek çok anlaşma imzalandı.
Kremlin yani Putinli Kremlin asla TRUMP'ın karşısında değil. Hiç olmadı da.
Trump da Kremlin'in karşısına dikilmedi.
Eğer gizli ortak olan bu güç AİLEYE karşı mesafe alırsa ışık hızıyla birleşeceklerdir!
ABD'deki Rus temsilciliklerine baskın yapanlar AİLEYE yakın güçler! İttifakı önlemek için! Kendilerince akıllı bir yol.
Ancak Putin oyuna gelmiyor. Görüyor olanları... MÜSLÜMAN DEVLETLER PETRO-DOLARI korumakta kararlı. Bu Pentagon'un en büyük şansı! Lockheed Martin her türlü silahı verirken Suudlar'ın S-400 ihtiyacı var mı sizce?
Elbette yok! Ama Rusya'nın kazanmasını isteyen bir güç devrede! Bu oyunlar DENGE yerini buluncaya kadar sürecek... Kuzey Irak referandumuna da bölgeye de dünyaya da böyle bakın! Olacak olanlara da.


Takvim
6 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Asalet

    06 Ekim 2017
    3 0
    Basarılar ergun diler cok isabetli bir yorum ve makale .ayrıca makalenizde goruntulu kısa film de ekleyip gorsel olarakta yaınlayabilirsiniz ...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER