GÜNCEL

Ergün Diler : Beş yol

Tarih
15 Eylül 2019
İzlenme
2919 Kişi
ABD Başkanı Trump, John Bolton'u görevden aldı. Ardından "Çok da akıllı biri değildi" gibi sözler söyledi.
Birileri zaman kaybetmeden TRUMP için GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMADAN bir dalga başlatmak için harekete geçti. Geçtiğimiz gün BOLTON'u görevden aldıran gücü ve ismi açıkladım.
Beyaz Saray'da hiç bilinmeyen bir kişinin ve arkasındaki kocaman gücün ne olduğunu aktardım… AVİ BERKOWITZ'i anlattım.
Bugün de devamına ilişkin birkaç cümle aktaralım… Bolton da giderken boş durmadı. Trump için zor bir sürecin fitilini ateşledi!
Bolton giderken elindeki belgeleri bir gazeteciye verdi.
Derin İsrail'in yani Rothschild ailesinin Beyaz Saray yakınlarına cep telefonlarını dinlemek için casusluk cihazları yerleştirdiğini ve her noktayı dinlediğini aktardı.
Türbülansı bilenler Bolton "Rothschildler'den intikam alıyor" yorumu yaptı… Kavga tam gaz devam yani… Takip edenler bilir.
Çok uzun zamandır ana 5 konuyu buraya taşıdım… Yeni Dünya Düzeni'nin hayata geçmesi için 5 başlık kesinlikle sonuçlanmalı.
BREXIT ve Avrupa Birliği'nin dağılması, Akdeniz'de patronun kim olacağı, İpek Yolu'nun şekillenmesinde Washington'ın mı Pekin'in mi planının hayata geçeceği, Afrika'da yine Fransa'nın mı egemen olacağı ve doların rezerv para olarak kalıp kalmayacağı… Dünya üzerindeki her gerilimin arka planında bu 5 maddenin tamamı ya da en azından biri yatmakta… 
ergün diler youtube ile ilgili görsel sonucuBu 5 konu sonuçlanmadan, YENİ DÜNYA DÜZENİ kurulmayacak. Kurulacak düzen elbette çok akıllı olacak. Ancak bu 5 madde her iki güç içinde farklı sonuçlara gebe… Örneğin Washington'ın hesaplarına göre BREXIT sonrası Avrupa Birliği dağılacak. Peki ya dağılmazsa?
Dağılmayıp bir de Avrupa Ordusu'nu kurarlarsa, Yeni Dünya Düzeni'nde İngiltere kendine orta ölçekli bir yer bulur.
Akdeniz'de ABD, Avrupa Birliği, TÜRKİYE, Rusya, İsrail büyük güç olmak için adım atıyor. Yeni Dünya Düzeni'nde enerjinin merkezi olacak Akdeniz, 3. başlık İpek Yolu'nu da şekillendirecek. Eğer Türkiye ve Rusya, Akdeniz'de etkin olursa, İpek Yolu, Çin'in planlarına göre ilerleyecek.
Çünkü Çin enerji ihtiyacını kolay şekilde Rusya, İran ve Akdeniz'den sağlayacak.
Bir önemli konu da Afrika.
10'dan fazla önemli madene ev sahipliği yapan Afrika da hedefte. Yıllardır Afrika'yı elinde tutan Fransa, ABD ile karşı karşıya. Bölgede ciddi bir savaş yaşanıyor. Bu savaşın sonuçları Yeni Dünya Düzeni'nde rollerin dağıtılması için önemli. Önemli bir konu başlığı da elbette doların REZERV para olarak kalıp kalamayacağı. Washington dijital dolarla yeniden rezerv parayı kendilerine bağlamak istiyor. Daha doğrusu DOLAR sisteminin dijital kodla aynı güçte devam etmesi planlanıyor. Washington, DOLARI dijital ortama çevirip nakit paranın yeryüzünde kullanılmayacağı bir plan üzerinde çalışıyor.
ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın Maliye Bakanı Larry Summer, nakit paranın dünya piyasasından çekilmesi önerisinde bulundu. Bu milyarlarca kişinin kontrol edilmesini de sağlayacak. Nakit para piyasalardan çekilirse, herkesin bir banka hesabı olmak zorunda olacak. Tek bir merkez bankası olacak. Tüm ülkelerin merkez bankaları ona bağlanacak. Sonrasında her vatandaşın harcadığı 1 doların raporları algoritma sayesinde raporlanacak. Kişiler, aileler, mahalleler, ilçeler, şehirler ve dolayısıyla ülkeler kontrol edilecek.
digital dollar ile ilgili görsel sonucuGelecekteki bu sisteme "DİJİTAL KÖLELİK" yakıştırması yapanlar haksız da değil.
Deutsche Bank eski CEO'su John Cryan, 5-10 yıl içinde nakit paranın tarih olacağını söyledi.
Kendilerinin ve dünyadaki tüm finans sisteminin buna hazırlık yaptığını anlattı. Bu sistemin tarihin en büyük değişimi olacağını belirten Deutsche Bank AG eski genel müdürü John Cryan, neden bankacılık sektörünü bırakıp da sıradan bir İngiliz siber güvenlik şirketine direktör olduğu sorusuna ise, "Gelecek çok puslu" cevabını vermişti.
Acaba hangi merkez bankasının nakitsiz bir dünya çalışması var? DİJİTAL DOLAR gerçekten sistemin en güçlüsü mü olacak? Kripto paralar Bitcoin ve diğerleri mi yeni dünyada etkin olacak?
Şimdi ABD'nin Washington ekseninde Yeni Dünya Düzeni planı var. İngiltere'nin de ABD ile ortak bir plan içinde olduğunu anlayabiliyoruz.
Ancak İngiltere'nin de iki parça olduğunu biliyoruz. Kraliçe II. Elizabeth, Washington sistemiyle karar almaya başladı.
2016 yılında İngiltere Prensi William ve eşi Kate Middleton, Kensington Sarayı'nda ABD Başkanı Obama ve eşi Michelle Obama'yı ağırladı. 21 özel oda varken seçtikleri odadaki "Zenci Uşak" isimli tablo ÖZELLİKLE Obama'nın karşısına ayarlandı. "Zenci Uşak" yazısı bir saksı ile kapatılsa da, mesaj açıktı.
Kraliçe II. Elizabeth o gün ABD ile yürümek istemiyordu.
Zaten oğlu Prens Charles ve torunu Prens William da aynı fikirdeydi. Tablo ortadaydı!
Kensington Sarayı'nda ABD Başkanı Obama da aşağılanıyordu. Bu büyük bir güç gösterisiydi. Ancak Kraliçe II. Elizabeth, şimdi Washington'dan yana.
Dengeler hızla değişmekte çünkü. Londra'daki önemli aileler ise ABD'ye karşı.
İngiltere içindeki savaşı kim kazanırsa, Yeni Dünya Düzeni içinde etkileri farklı olacak elbette. Son 100 YIL içinde ABD'nin İngiltere'de etkin olduğu dönemi ilk kez yaşıyoruz. Washington'da bir karar alınmadan Londra'da onaylanırdı. Ancak günümüzde bu geçerli değil. Washington'ın Londra üzerinde etkisini görüyoruz. Londra'da birkaç yılda 3 başbakan değişti.
Bu Washington'ın gücünü gösteriyor. Elbette Londra'da gücü temsil eden AİLELER Washington'da BEYAZ SARAY'da sonuç alacak hareketler yapmakta. Sonuçları da ortada. Ancak Kraliçe kendisine yakın AİLELER gibi düşünmemeye başladı. Bunun işaretleri de yok değil. Rus Oligark ABRAMOVICH'in Londra'ya girememesi en güçlü gösterge! Ajan Skripal olayı ile başlayan süreç de…

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER